szybenka pisze:Chocuniu wieeelu zdrowych lat z Dużymi i kocim ogonkiem :balony Wielu szaleństw, przynajmniej takich, jak na filmie
szybenka pisze:Chocuniu wieeelu zdrowych lat z Dużymi i kocim ogonkiem![]()
![]()
![]()
Wielu szaleństw, przynajmniej takich, jak na filmie
Bardzo Wam dziękujemy za życzenia – jedynie Wy zauważyłyście od piątku wiadomość o naszej rocznicy!

Od kilku dni widzicie w moim podpisie od kliku dni nowy bannerek – weterynarza Macieja Czajkę!
Dlaczego Jego? Mamy swój własny całkiem prywatny powód!
kussad pisze:W podpisie jest mój pierwszy weterynarz - właśnie do Niego trafiłem ze złamaną łapką gdy byłem jeszcze malutki a teraz dr Maciej Czajka został nominowany na Kociarza Roku 2011 więc na Niego zagłosowaliśmy
Napisałam to samo na dwu wątkach: viewtopic.php?f=1&t=137866 i viewtopic.php?f=1&t=137334
kussad pisze:annskr pisze:Czy będziemy ustalać wspólnego forumowego kandydata z trzech osób zaproponowanych przez Cztery lapy?
Zofia Czerwińska - aktorka
Maciek Czajka - wet z W-wy
Anna Nehring - Zwierzęta Krakowa
Myślę, że część osób już ma swojego kandydata:kussad pisze:Już mamy bannerek dla jednego z kandydatów:jopop pisze:
- Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.cztery-lapy.pl/index.php/kociarz.html][img]http://img213.imageshack.us/img213/4241/maciekbanermaly.jpg[/img][/url]
jopop pisze:Zgłosiłam Macieja Czajkę, ze współpracującej z naszą Fundacją lecznicy Boliłapka. Gdyby nie on - ratowalibyśmy rocznie kilkanaście-kilkadziesiąt kotów. Dzięki niemu - ratujemy rocznie kilkaset zwierząt, a kolejne kilkaset poddajemy zabiegom sterylizacji/kastracji. Wreszcie jest okazja, by mu za to podziękować.
Oto moje uzasadnienie:"Maciej Czajka to znakomity chirurg oraz rewelacyjny lekarz, który od wielu lat pomaga bezdomnym kotom. W ciągu kilku lat przy współpracy z Fundacją JOKOT (przedtem grupą wolontariuszy JOKOT) wysterylizował kilka tysięcy kotek bezdomnych i uratował tysiące kocich istnień. Ze względu na olbrzymie doświadczenie w leczeniu kotów bezdomnych szybko i trafnie diagnozuje choroby popularne u tych zwierząt, a często niedostrzegane przez innych lekarzy. Ma też niezwykłą skuteczność w leczeniu chorób bardzo poważnych, np. panleukopenii. Swoich bezdomnych pacjentów leczy po bardzo ulgowych stawkach, dzięki czemu możliwe jest działanie na tak szeroką skalę. Opiekunowie kotów bezdomnych mogą u niego zawsze liczyć na wsparcie, również poza oficjalnymi godzinami pracy.
Dr Czajka prowadzi też działalność informacyjną i edukacyjną na temat zalet sterylizacji/kastracji wśród właścicieli zwierząt, dwa razy w roku prowadzi również z własnej inicjatywy Akcję Sterylizacji, umożliwiającą osobom uboższym wysterylizowanie/wykastrowanie zwierzęcia po znacznie niższej cenie.
Jego pasja i zaangażowanie w przeciwdziałanie kociej bezdomności z pewnością zasługują na wyróżnienie!
Joanna Popko, prezes zarządu Fundacji JOKOT"
Link do wydarzenia na FBTo już jest kolejny etap
![]()
http://www.facebook.com/events/228028617274755/
Kandydaci są przedstawieni tak:
Maciej Czajka
Lekarz weterynarii i właściciel przychodni weterynaryjnej w Warszawie. Od lat pomaga ratować bezdomne koty i nigdy nie odmawia pomocy potrzebującym zwierzętom. Od wielu lat współpracuje z Fundacją JOKOT, Azylem św. Franciszka w Konstancinie, a także z osobami prywatnymi zajmującymi się ratowaniem porzuconych psów i kotów, znajdywanych na ulicach lub zabieranych ze schronisk. Wykonał niezliczoną liczbę zabiegów sterylizacji bezdomnych kotów i psów, niemało zwierząt zawdzięcza mu życie. Prowadzi działalność informacyjną i edukacyjną wśród właścicieli zwierząt na temat zalet sterylizacji i kastracji kotów i psów. Opiekunowie bezdomnych kotów zawsze mogą liczyć na jego wsparcie, również poza oficjalnymi godzinami pracy w lecznicy. W jego domu mieszkają dwa przygarnięte koty, Zając i Koka.
.....
Profesor Anna Nehring
Wiceprezes i współzałożycielka funkcjonującej od 1994 roku Fundacji Zwierzęta Krakowa. Od ponad 50 lat pomaga bezdomnym kotom - w jej domu schronienie znajdują koty z działek, piwnic i innych nieprzyjaznych miejsc. Walczy z bezdomnością kotów i nadpopulacją kotów wolno żyjących w Krakowie i okolicach. Jedna z prekursorek powszechnej sterylizacji bezdomnych kotów oraz akcji adopcyjnych w Krakowie. Dzięki organizowanym przez nią w krakowskim centrum handlowym akcjom adopcyjnym "Przygarnij Kotka", dom znalazło już wiele kotów. Jej własny dom zamieszkuje obecnie 12 kotów.
Zofia Czerwińska
Aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna. "Kocham wszystkie zwierzęta, węża nie mam tylko dlatego, że nie podaje łapy" - tak mogła powiedzieć tylko ona. Od lat pomaga zwierzętom. Odkąd mieszka na jednym z osiedli na warszawskim Powiślu, dokarmia tamtejsze koty, psy i gołębie. Opieką nad zwierzętami zaraziła także swoich sąsiadów. W piwnicznych okienkach zamontowała samodzielnie i na swój koszt specjalne klapki dla kotów. Udziela się w fundacjach i nigdy nie odmawia uczestnictwa w akcjach na rzecz zwierząt. W wywiadach zawsze podkreśla, jak ważna jest prawidłowa opieka nad pupilem oraz szerzy ideę szacunku do czworonogów. Mówi, że nie mogłaby w ogóle żyć bez zwierząt i podpisuje się pod słowami Immanuela Kanta, które brzmią: "im lepiej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta". Dzieli dom z psem Dżekiem.
Dla Wszystkich Gości na dobranoc:
Czekoladowa Księżniczka podczas spaceru w całkowicie pustym i odludnym miejscu gdzie mogła chodzić bez kagańca w ostatnim dniu ferii:

I zapowiedź czegoś z ferii co Wam pokażę, gdy postanowię co robię z obróbką zdjęć, narazie jeszcze czekam

http://kussad.wrzuta.pl/film/6dke4yBDGL ... 049........
Pozdrawiamy Ewa & Choco & Mikuś