Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 9:45 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

tak bo ona siaduje na drapaczku i patrzy przez okno tym swoim cyklopowym oczkiem :) wygrzewa się w słońcu...

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Pon mar 21, 2011 9:46 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

A ja myślałam, że gdzieś się schowała. :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto mar 22, 2011 19:44 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Nutka dziś zrobiła ładnie kupę do kuwetki. Siku na kocyk. Ona ma dwie kuwety, jedną krytą, jedną zwykłą. Miałam jej kupić nową, ale nie miałam kiedy. Jak chcę wyskoczyć ze szkoły na 'okienku', to mam zazwyczaj zastępstwo.
Wczoraj wieczorem Nutka mnie przestraszyła. Wchodzę do jej pokoju, a ona leży na plecach. Tylko, że to było takie leżenie w stylu "ach, jak mi dobrze". :D Brzuch wystawiony, Nutka zadowolona.

Wczoraj też kolejny raz rozczulił nas Srebrny. Przestraszył się pnia. Nasze koty dostały w prezencie pieniek do drapania, Tomek go postawił w pokoju i Srebrny zastygł. Przyczajony, zszokowany, długo myślał. Nie wiedział, co to, skąd to, jak to. On naprawdę marnie widzi, biedak. W końcu zobaczył, że Zocha się nie boi pieńka i dzielnie go obwąchał. Dziś już nie ma pieńkowego problemu. :D

No i wczoraj była akcja łapania Futbola. Futbol i jego mama stołują się u sąsiadów (to te koty, dla których dostarczamy karmę, stąd mój bazarek ostatnio), śpią u nas w budynku gospodarczym i mają się ogólnie bardzo dobrze. Dzięki Ryśce mamy klatkę łapkę, i wczoraj została ustawiona na schodach u sąsiadów. Byłam już w szkole, dzwoni sąsiadka. Złapała się mama Futbola. Okazało się, że one obie wlazły do klatki i zżarły karmę, po czym uciekły. Ale sąsiad - aż mnie zadziwił! - szybko nasypał karmy i nastawił klatkę, i wtedy złapała się mama Futbola. Zawieźliśmy Kicię (bo takie ma od wczoraj oficjalne imię) do lecznicy do Bielska i dzięki fundacji Pod Jednym Dachem kotka została dziś wysterylizowana. Będzie w lecznicy jakiś czas, aż będzie można ją wypuścić. Tomek tam dzwonił i wiemy, ze Kicia czuje się dobrze. Na pewno się bardzo boi, bo jest dzika, ale musi jakoś wytrwać.
W piątek będzie łapany Futbol. Oby się dała złapać, tłusta panienka.
Bardzo dziękuję Ryśce i fundacji PJD za pomoc. :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto mar 22, 2011 19:59 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

:D fajne wieści! Aha - podłoga u Nutki elegancka z nową wykładziną :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 22, 2011 22:10 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

a teraz coś o de mnie z wieczora... na rozweselenie http://www.youtube.com/watch?v=roeNc6COPTI, wszystkie koty Freddiego Mercurego w piosence napisanej dla kotki o imieniu Delilah Freddie Mercury, tak naprawdę moja jedna z najulubieńszych kapeli.... tak se czasami puścić na fullllllll..... ech odrobinę szaleństwa nigdy nie zawadzi :)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Wto mar 22, 2011 23:16 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

nie znałam tej piosenki... ja z tych wychowanych na the cure, dire straits i na....szantach w klasycznym wydaniu... Queen znam ale raczej z hitów a delilah jest naprawdę zjawiskowym kawałkiem, nie takim "symfonicznym" jak większość hitów ale ma siłę!
Koncertowe nagrania Queen są lepsze niż płytowe - to świadczy resztą o klasie grupy. Dzięki za link :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro mar 23, 2011 8:02 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Fajna piosenka na początek dnia :D

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 23, 2011 8:03 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Też sobie odsłuchałam :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro mar 23, 2011 9:56 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

anita5 pisze:......Wczoraj też kolejny raz rozczulił nas Srebrny. Przestraszył się pnia. Nasze koty dostały w prezencie pieniek do drapania, Tomek go postawił w pokoju i Srebrny zastygł. Przyczajony, zszokowany, długo myślał. Nie wiedział, co to, skąd to, jak to. On naprawdę marnie widzi, biedak. W końcu zobaczył, że Zocha się nie boi pieńka i dzielnie go obwąchał. Dziś już nie ma pieńkowego problemu. :D

......

Niezły numer :ryk:
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że Czester widzi bardzo dobrze a też ma takie numery jak się coś nowego pojawia w domu :wink: Dzielne te nasze kocury :mrgreen:

Za łapankę Futbola :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro mar 23, 2011 15:27 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Kicia w lecznicy ponoć bardzo się boi, ale czuje ok. Nie jest wcale stara, ząbki miała w porządku, tak, że nie musieli robić. Jakoś da radę, musi.
No i oby jej córeczka się złapała (choć ja nie wiem czy ona się nie okaże synkiem... ).

Mam ogromnego stresa, bo w piątek Elfik będzie miała sterylkę, a ona jest taka delikatna...
I Eduś jedzie na kontrolę ząbków i badanie krwi, a Nutka na badanie kontrolne krwi.

Maciusiowi bardzo się poprawiło po antybiotyku i sterydzie i ma już prawie normalne USTA. :lol:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro mar 23, 2011 17:18 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

ale wycieczka się szykuje! Oby poszło gładki i wracajcie z dobrymi wynikami!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro mar 23, 2011 19:03 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Ależ tam u Was się dzieje :spin2:
Fajnie że Maciuś ma ładne usteczka :1luvu: :D

Za wszystkie plany ,akcje i zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro mar 23, 2011 19:46 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

U was to zawsze coś się dzieje.
Podziwiam, że wszystko ogarniacie. :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 23, 2011 20:26 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Teraz to i tak jest spoko, naprawdę.
Za to w pracy zaczął się wiosenny sajgon, a ja zrobiłam się wredna.

Ale chciałam o czym innym. Codziennie dostaję długiego maila od opiekunki Kuleczki, która bardzo pięknie pisze, i wspaniale się to czyta, a Kuleczka ma się cudownie. Co parę dni dostaję kilkanaście jego fotek, więc moje stęsknione serce już nie boli (tak bardzo). :D
Dostałam wieści od Landrynki, ma się dobrze, jest szczęśliwa, przesiaduje na kolanach na okrągło i chce się miziać, miziać...
Dostałam też wieści od opiekunki Michasi, nerki koteczki po leczeniu już w porządku, będzie miała wkrótce kontrolne badania. Michasia jest grzeczna, mądra i szczęśliwa ze swoją pańcią.

Tak sobie po cichutku marzę, że jak Nutka się ustabilizuje, to może znajdzie kogoś, kto ją pokocha taką biedusię?

Chciałam też gorąco podziękować za pomoc finansową, wpłaty i bazarki, które są mi wielką pomocą. Dziękuję Iwonie66, Alince6, Bazyliszkowej i Carmelli :1luvu: :1luvu: Bardzo, bardzo dziekuję.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro mar 23, 2011 20:36 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Kuleczka i Elunia w DS :)

Takie dobre wieści z nowych domków to prawdziwy miód na serce.

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]