Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. NumerJeden [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 17, 2011 12:50 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Indiańskie imiona

A koty sobie pewnie myślą o nas - Ci Którzy Za Swoje Niestosowne Żarty Zostaną Pokarani Kolejnym Kotem :twisted:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob wrz 17, 2011 13:38 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Indiańskie imiona

ewung pisze:A koty sobie pewnie myślą o nas - Ci Którzy Za Swoje Niestosowne Żarty Zostaną Pokarani Kolejnym Kotem :twisted:

A znasz takie powiedzenie "oby się Twoje słowa w g...o obróciły"? No to oby! :twisted: :lol: :lol: :lol:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob wrz 17, 2011 17:31 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Indiańskie imiona

:ryk: :ryk: :ryk:
A propos niejakiego GG, to ja mam w domu niejaką Ch.Ch., czyli Chudą Cholerę. Czyli mojego najukochańszego, maleńkiego, wyleniałego skarba Busieńkę.
Znowu wychudła, zrudziała i posmętniała :(, jutro idziemy pobrać krew...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob wrz 17, 2011 17:43 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Indiańskie imiona

Przed sekundą to zobaczyłam. Muchomor ma kolejne indiańskie imię: Ten, Który Stojąc w Kuwecie, Sadzi Swą Kupę Poza Nią :evil:
Dodam, że Muchomor robi w kuwecie krytej, ale tyłek mu wystaje :roll:

Jana

Post » Sob wrz 17, 2011 17:59 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Indiańskie imiona

ewung pisze:A koty sobie pewnie myślą o nas - Ci Którzy Za Swoje Niestosowne Żarty Zostaną Pokarani Kolejnym Kotem :twisted:

To nie kara, to tylko miły obowiązek! :mrgreen:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Nie wrz 18, 2011 19:51 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Indiańskie imiona

Kudłata jest Zarobaczoną Histeryczką Nie Z Tej Ziemi :evil: :evil: :evil:

Od kilku dni ma na wierzchu trzecia powiekę, jak niedawno Gryzelda. Ponieważ Gryzi przeszło po odrobaczeniu, to wykoncypowałam, że i Kudłatą odrobaczę. Niestety, milbemax mi się skończył, więc dałam jej fenbenat. Wczoraj zjadła z shebą, ale dziś spyla na mój widok jak głupia, boi się miski z saszetką (i fenbenatem), którą proponuję jej. Chowa się pod łózko i piszczy ze strachu, ależ mnie to wkurza, no :evil: A w nocy pewnie jak zwykle przyjdzie się miziać i ślinić ze szczęścia, że ją głaszczę :roll:

I zamawiam strongholda dla całego stada. Będę miała na imię Ta Która Przez Glisty Poszła Z Torbami.

Jana

Post » Nie wrz 18, 2011 20:20 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Indiańskie imiona

VVu pisze:

To nie kara, to tylko miły obowiązek! :mrgreen:

Oj tak bardzo miły tylko stresujący. Wygląda na to że właśnie dobiliśmy do czterech tymczasów. A ja przecież ładnie nazywam kotki.

Powodzenia z odrobaczaniem :ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw wrz 22, 2011 6:05 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Indiańskie imiona

Od wczoraj Kudłata bardzo się boi. Przesiaduje pod łózkiem, nie wychodzi do jedzenia :( Zaglądałam do niej, żeby zobaczyć co się dzieje, kiedy wychodzi spod łóżka, chowa się po kątach i żałośnie piszczy. Głaskałam ją, nadstawiała się, mruczała - ale nadal się bardzo skarżyła. Podsunęłam jej miskę z jedzeniem, coś tam zjadła. Dziś rano to samo, przerażony, piszczący ze strachu kot. :( :( :(
Nasz budynek jest tynkowany, za oknami mamy rusztowania, okna zasłonięte, ale i tak robotnicy hałasują, głośno gadają, krzyczą do siebie, stukają w okna, wiercą (część budynku jest ocieplana) - Kudłata chyba strasznie źle to znosi...

Jana

Post » Czw wrz 22, 2011 7:29 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Przerażona Kudłata

biedaczka

skad ja to znam :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw wrz 22, 2011 8:08 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Przerażona Kudłata

W dodatku pokój Wu jest zamknięty przez Dziewczynki, więc Kudłata nie może się tam schować (z tamtej strony jest na razie spokój, nie ma rusztowań). Mogliby szybciej tynkować :evil: Albo przynajmniej ciszej.

Jana

Post » Czw wrz 22, 2011 8:46 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Przerażona Kudłata

Biedna Kudłata :(

MOje też mają indiańskie imiona nieraz jak sytuacja tego wymaga. :roll: I fffcale ładne one nie są :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 23, 2011 10:26 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Przerażona Kudłata

Kudłata jakby lepiej.

Nasz fragment budynku już otynkowany, mam nadzieję, że dziś pomalują i pójdą sobie na drugą stronę :evil: czyli strone Dziewczynek i kuchni.

Czekamy na stronghold.

Jana

Post » Wto wrz 27, 2011 8:59 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Przerażona Kudłata

Dziś panowie za oknami zaczęli swoją robotę bardzo wcześnie i mogłam zaobserwować co przeżywają koty. No nie jest fajnie. Są zaciekawione, ale i przestraszone, każdy głośniejszy dźwięk budzi w stadzie popłoch. Już rozumiem zachowanie Kudłatej. O dziwo, największa chyba owagą wykazuje się Bunkier, ten tchórz, który chowa się kiedy ktoś obcy do domu wchodzi, którego moja mama mieszkając kilka dni u nas na oczy nie widziała. Bunkier włazi na parapet w sypialni i dokładnie przygląda się co też ci obcy faceci za oknem wyczyniają.

Dziś wieczorem przyjedzie do dnas dodatkowy stres :roll: Kociak z tej piwnicy http://blog.koteria.org.pl/piwniczne-klimaty/ (jest na też na zdjęciu). Złapaliśmy go tydzień temu. DT kompletnie nie radzi sobie z oswajaniem burasa no i doszedł kk - ponoć oko ropieje i jest zaklejone. DT nie leczy kociaka, bo kociak jest dziki. Umówiłam się, że wezmę kociaka na tydzień, na leczenie i oswajanie. Trzymajcie kciuki, żeby sie udało... Boję się ciut, bo rodzeństwo burasa jest w porzo, kolorowa siostrzyczka już w nowym domu, a dwaj bracia (jeden puchaty) zaklepani.

No i do nas trafi chory, bury dzikus :roll: Super :?

Pojęcia nie mam jak to zorganizoać, biorąc pod uwagę, że teraz w klatce karmię Kaję http://sztukamruczenia.blog.pl/dziewczy ... 15518333,n

Jana

Post » Wto wrz 27, 2011 21:41 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury, chory stres

Stresik ma faktycznie zaropiałe oczy :roll: I faktycznie dziczy. Dziewczyna, która mi go przywiozła z pierwszego DT, pokazała mi wielki plaster na przedramieniu... kociak był głaskany i zmienił zdanie.

No dziczy, fuka. Nie okazuję strachu. Miziam bez umiaru, w rękawicy i gołą ręką. Podczas drugiej sesji Stresik się rozmruczał bardzo głośno. Chyba potem był sam na siebie za to zły, bo ofukał mnie potężnie podczas trzeciej sesji :lol: Ale przepadło, już wiem, że mruczeć potrafi.

Ma mięciutkie futerko, niesamowite wręcz. Przychodzi mi do głowy, żeby go nazwać Króliczek :oops:

Jana

Post » Śro wrz 28, 2011 8:36 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury, chory stres

:ok: za Kroliczka :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]