Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 12:44 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Witamy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam wrażenie,że Wiki się tu trochę nudzi... :?
Bez wątpienia nie ma tylu wrażeń,dźwięków,zapachów,co na dworze,niewiele się dzieje - a zabawki tego nie zastąpią.
Czasem mam wrażenie,że Wiki śpi z nudów.Nie ma innego zwierza do zabawy,Pyśka jest na to za stara (9-10 lat),a poza tym nigdy się nie lubiała z nikim bawić. Biedna Wiki z desperacji po prostu goni Pyśkę,przegania ją po całym mieszkaniu,ale z tego na końcu wynika tylko nieprzyjazne,ostre i zdecydowane prychnięcie Pyśki. I tak cud jakiś,że Wiki jeszcze się nie załapała na coś poważniejszego. Trafiła na jakiś słaby punkt Pyśki,która chyba nie wie co robić,jak ktoś się jej nie boi... :lol:

Gdyby nie te wyniki testów,upierałabym się,żeby kicia trafiła albo do domu z innym przyjaznym kotem,albo żeby to był dom wychodzący.
Co prawda nie drapie tapety przy drzwiach,wyjąc niemiłosiernie,bo już taki kocurek też tu kiedyś zawitał.Raczej cierpliwie znosi swój los.

Na filcową piłeczkę od Kocurii zaskoczyła,choć z niejakim opóźnieniem ;) Nosi ją w pyszczku,nieco ją już jakby zdeformowała...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Sob lut 05, 2011 13:59 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Śliczna jest :D
Towarzystwo faktycznie by się przydało, taki znudzony kot zwiastuje kłopoty wcześniej czy później :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lut 05, 2011 14:02 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

OKI pisze:taki znudzony kot zwiastuje kłopoty wcześniej czy później :roll:

albsolutnie się nie zgadzam

chyba że chciałaś użyć "niż" zamiast "czy" :wink:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob lut 05, 2011 14:06 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Poker71 pisze:

Ja optymista z natury jestem :mrgreen:

OKI

Post » Sob lut 05, 2011 14:11 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

OKI pisze:
Poker71 pisze:

a różnice międzzy optymistą a fantastą znasz? :ryk:

Poker71

Post » Sob lut 05, 2011 14:12 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

passa pisze:Gdyby nie te wyniki testów,upierałabym się,żeby kicia trafiła albo do domu z innym przyjaznym kotem,albo żeby to był dom wychodzący.

Nasza Gryzelda jest na szczęście kotem zabawowym acz niedotykalskim. Wygląda to tak że się najchętniej z innym kotem gania do upadłego ... bez jakiegokolwiek kontaktu :mrgreen:

Poker71

Post » Sob lut 05, 2011 14:18 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Poker71 pisze:
OKI pisze:
Poker71 pisze:albsolutnie się nie zgadzam

a różnice międzzy optymistą a fantastą znasz? :ryk:

Nie znam, ale czuję, że zaraz poznam :twisted:

Poker71 pisze:
passa pisze:Gdyby nie te wyniki testów,upierałabym się,żeby kicia trafiła albo do domu z innym przyjaznym kotem,albo żeby to był dom wychodzący.

Nasza Gryzelda jest na szczęście kotem zabawowym acz niedotykalskim. Wygląda to tak że się najchętniej z innym kotem gania do upadłego ... bez jakiegokolwiek kontaktu :mrgreen:

Mam takie 4, acz co do jednej są wątpliwości, czy jej niedotykalskość nie wynika tylko z niedotykalskości 3 pozostałych :roll:

OKI

Post » Sob lut 05, 2011 14:26 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

OKI pisze:
Poker71 pisze:a różnice międzzy optymistą a fantastą znasz? :ryk:

Optymista ma nadzieję że znudzony kot wytłucze tylko połowę szklanek, a fantasta sądzi że ma jeszcze trochę czasu na ich zabezpieczenie :ryk:

Realista kupi kubki zamiast szklanek (z dużym zapasem kubków), a pesymista pije kawę z plastikowych kubeczków :mrgreen:

Poker71

Post » Sob lut 05, 2011 14:30 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Poker71 pisze:
OKI pisze:
Poker71 pisze:a różnice międzzy optymistą a fantastą znasz? :ryk:

Optymista ma nadzieję że znudzony kot wytłucze tylko połowę szklanek, a fantasta sądzi że ma jeszcze trochę czasu na ich zabezpieczenie :ryk:

Realista kupi kubki zamiast szklanek (z dużym zapasem kubków), a pesymista pije kawę z plastikowych kubeczków :mrgreen:

Ufff... łapię się na "realista" :twisted: Kubków u mnie dostatek :mrgreen:

OKI

Post » Sob lut 05, 2011 14:36 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

OKI pisze:
Poker71 pisze:Optymista ma nadzieję że znudzony kot wytłucze tylko połowę szklanek, a fantasta sądzi że ma jeszcze trochę czasu na ich zabezpieczenie :ryk:

Znaczy nie jestes optymista a optymistyczny realista. Znaczy taki który patrzy (w miarę) realistycznie i ma nadzieję że nic mu nie umknęło :mrgreen:

Choć w przypadku kotów ta nadzieja podpada pod fantastę jednak :ryk:

Poker71

Post » Sob lut 05, 2011 14:44 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Poker71 pisze:
OKI pisze:
Poker71 pisze:Optymista ma nadzieję że znudzony kot wytłucze tylko połowę szklanek, a fantasta sądzi że ma jeszcze trochę czasu na ich zabezpieczenie :ryk:

Znaczy nie jestes optymista a optymistyczny realista. Znaczy taki który patrzy (w miarę) realistycznie i ma nadzieję że nic mu nie umknęło :mrgreen:

Choć w przypadku kotów ta nadzieja podpada pod fantastę jednak :ryk:

Jednak realista - ja wiem, że na pewno mi coś umknęło :mrgreen: Jedyna nadzieja, to że nic takiego, coby sobie krzywdę zrobiły :roll:

OKI

Post » Sob lut 05, 2011 16:31 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

passa pisze:Witamy :)

Obrazek

Na filcową piłeczkę od Kocurii zaskoczyła,choć z niejakim opóźnieniem ;) Nosi ją w pyszczku,nieco ją już jakby zdeformowała...

hm, a na kocimiętkę nie zaskoczyła? bu... miałam nadzieję, że może to ją trochę ożywi ;)
a te kulki im bardziej rozmemłane, rozszarpane, brudne i zakurzone, tym większą estymą kocią się cieszą :lol:
pięęęęękna jesteś, wikingu! :love:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob lut 05, 2011 19:45 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

passa pisze:Witamy :)
Obrazek

Czym Ty koteczkę nafaszerowałaś, że tak padła na drapaku?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob lut 05, 2011 22:29 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

passo, użyłam twojej fotki wiki z kulkiem w bazarku filcokulek - wraz z linkiem do wątku wikusi - nie pogniewasz się, prawda?
to jedyna fotka, jaką chwilowo posiadam, wszystkie kulki się rozejszły :D

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob lut 05, 2011 22:33 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Dziewczyny, co tam u Wiki? Dopiero doczepiłam się do wątku, a nie dam rady się przekopać przez tyyyyle stron... ma dt? DS?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]