Jadzia i Ernest - już w DS!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 01, 2010 21:59 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Tiaaaa

A teraz się okaże, ze schron już koty powydawał......i będzie wtopa jak stąd do Wrocławia.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lis 02, 2010 1:48 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Na wątku schronu wro piszą, że syjamka wydana do adopcji rzeczywiście. Czyli przyjedzie tylko pers do Neigh..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 02, 2010 9:13 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

I jak tam sytuacja liczebna?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto lis 02, 2010 9:16 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Znająć Ulv - to jest wielce prawdopodobne, ze Pers będzie szukał domu na miejscu. Bo fakt - śliczny, roczny, bezproblemowy.
Ja zaś Reytana nie zamierzam robić:-). Jeśli tak ma być dla kota lepiej, to niechaj będzie.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto lis 02, 2010 10:37 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Aaaa!!! Zwariuję z Wami zaraz :twisted:
Ogarnę wieczorem bo mam teraz w ch.. roboty :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lis 02, 2010 10:44 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Przepraszam, czy ja bym mogła się dowiedzieć o co cho...? Przeczytałam ostatnie 4 strony i czuję się jak Krysia-blondynka :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lis 02, 2010 12:16 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Oj bo wiesz Zofia to jest tajna akcja :twisted: rozumieją tylko ci, którzy znają odpowiednie hasła.

A w skrócie - pers z Wrocka + odłowiona tu na miejscu u mnie na dt ( jadą w piątek do domu). Jakoże w schronie pojawił się kolejny pers + mała syjamowata nie sterylizowana zaproponowałam miejce u siebie. W związku z faktem, ze do Wawy jedzie Jadzia te koty miały się podłączyc do transportu.
Po ustaleniu wszystkich szczegółow i zsynchronizowaniu zegarków okazało się, ze:
a. mała poszła do domu wprost ze schronu
b. pers możliwe, ze zostanie u Ulv ( wyciągnęła go ze schronu gdzie miał czekać do transportu) wiec możliwe, ze nie przyjedzie.

No.
Poza tym Jadzia jak rozumiem przyjezdza bez zmian. Tym samym transportem z powrotem jedzie Julka.

A ja mam szansę nie obejrzeć zwierzyńca Szalonego Kota + Jerza. Bo skoro nie będą "moich" kotów nocować, to nie mam po co do nich przyjezdzać tak?

Wszystko jasne? :ryk:

Obrazek

Neigh

Post » Wto lis 02, 2010 12:30 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Neigh pisze:Oj bo wiesz Zofia to jest tajna akcja :twisted: rozumieją tylko ci, którzy znają odpowiednie hasła.

A w skrócie - pers z Wrocka + odłowiona tu na miejscu u mnie na dt ( jadą w piątek do domu). Jakoże w schronie pojawił się kolejny pers + mała syjamowata nie sterylizowana zaproponowałam miejce u siebie. W związku z faktem, ze do Wawy jedzie Jadzia te koty miały się podłączyc do transportu.
Po ustaleniu wszystkich szczegółow i zsynchronizowaniu zegarków okazało się, ze:
a. mała poszła do domu wprost ze schronu
b. pers możliwe, ze zostanie u Ulv ( wyciągnęła go ze schronu gdzie miał czekać do transportu) wiec możliwe, ze nie przyjedzie.

No.
Poza tym Jadzia jak rozumiem przyjezdza bez zmian. Tym samym transportem z powrotem jedzie Julka.

A ja mam szansę nie obejrzeć zwierzyńca Szalonego Kota + Jerza. Bo skoro nie będą "moich" kotów nocować, to nie mam po co do nich przyjezdzać tak?

Wszystko jasne? :ryk:

Yes m'aam :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lis 02, 2010 13:05 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Wydali ze schronu niewysterylizowaną kotkę w typie syjamskiej :evil:

Zgroza. Trafi do rozmnażalni.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lis 02, 2010 13:12 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

straszne 8O
a nie można jej jakoś odebrać?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 02, 2010 13:17 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

smarti pisze:straszne 8O
a nie można jej jakoś odebrać?

Jedyne co można to mieć nadzieję, że została zabrana przez wolontariusza TOZu (tak często bywa u nas z rasowcami), szczególnie że kota nie wydano wcześniej bo ludzie pytali "niepoważni".
Nie dostaniesz danych osobowych, a ze schronu nikt nie jeździ "sprawdzać" przecież (choć jest to zapisane w umowie adopcyjnej)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lis 02, 2010 13:59 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Dziewczyny - niestety na to komu wydają bądź nie kota ze schronu to już niestety nikt wpływu mieć nie może. ( w sensie z nas.....)

Prawdą jest, ze z tymi poadopcyjnymi to różnie bywa. Dlatego jeśli się wydaje kota na zewnątrz to po prostu koty POWINNY być bezapelacyjnie sterylizowane. Ja ostatnimi czasy mam tak, ze NIKOMU już nie wierzę. Zawsze kot moze zginąć, uciec diabli wiedzą co.

I szlag mnie normalnie na miejscu trafia jak się ktoś czepia, ze w 1 kolejności się te w typie rasy bierze.........Oczywiście ze tak. Bo te w typie rasy jakoś tak najchętniej ludzie biorą.

Obrazek

Neigh

Post » Wto lis 02, 2010 14:14 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

Zofia&Sasza pisze:Przepraszam, czy ja bym mogła się dowiedzieć o co cho...? Przeczytałam ostatnie 4 strony i czuję się jak Krysia-blondynka :wink:

Zosiu, z następnego postu widać, że już coś zrozumiałaś. Przetłumacz mi, bo ja Krysia-bondynka-bis jestem..
Kto i kiedy jedzie, czy jest gdzie koty przetrzymać przez noc..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto lis 02, 2010 14:34 Re: 8 letnia Jadzia - pakujemy plecaczek! TRANSPORT WRO-WA-wa!!!

ja zaś bardzo dziekuję za propozycje Mruczeńki ale wolałabym chyba aby DS przyjechal do Mruczenki odebrać Julcię wieczorem.To będzie jakaś 23-cia więc nie tak póżno przecież.
Gdyby chodziło o każdego innego kicia to bylabym uszczęsliwiona taką propozycją ale co do Julenki to uważam że ona już za dużo miała przeżyć i przypłaciła to zdrowiem :( i tak będzie się czula przez nas porzucona,nic nie będzie rozumiała więc jeszcze noc oczekiwania w nieznanym jej domu nie będzie dla niej dobra.)
nie dalej jak z tydzień temu (szczerze mowiąc jakoś od tego czasu jak się zdecydowalam że oddamy ją Panu-mam nadzieję że to nie jest jakiś znak... :roll: ) Juleńka zaczęła się miziać i do mnie.-do tej pory lubila tylko mojego męża a teraz jak ja daję jej jeść to ociera buzią o rękę i daje się miziać po pysiu-wcześniej tego nie było.
na prawdę z ciężkim sercem ją teraz oddaję bo nie wiem czy ona nie wolałaby zostać u nas..
Byłam zdecydowana nie puścić jej w podroż ze znajomym ponieważ planowal przesiadke w Poznaniu.
co o tym wszystkim myślicie?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]