Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 27, 2010 8:01 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Jakie piękne Muchołapki :love: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie paź 03, 2010 20:35 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Dzisiaj mi się śniło że pojechaliśmy do Najki w odwiedziny :roll:
I nawet pamiętam wszystko co i jak :)
Bardzo brzydko się zachowaliśmy bo nie zadzwoniliśmy się umówić :oops: tylko po prostu pojechaliśmy :oops:
Na początku się zgubiliśmy, pojechaliśmy za daleko, co na osiedlu na którym Naja mieszka jest niemożliwe, nam się udało, przejechaliśmy za daleko i pola, pola, wróciliśmy, trafiliśmy :)
Dopiero jak byliśmy na miejscu zadzwoniłam do Marty że przyjechaliśmy :roll: Ale nie odbierała telefonu.
Po czym po chwili zadzwonił Paweł do Rafała, że za 15 minut będą w domu :roll: Nie wiem skąd miał numer 8O
Weszliśmy, i co, Frotka taka jak na zdjęciach a "moja" Najka jak nie Najka.
Futerko owszem, bure, Najkowe, na grzbiecie normalne, ale dole, na brzuszku, długie, takie gdzieś na 7cm, kręcone loczki 8O
Ale mnie chyba poznała, przyszła i przytuliła się tak jak to pamiętam :)
No i pokoje się trochę pozmieniały, bo mieszkanie zrobiło się dwupoziomowe, pokoje na górze i na dole :wink:
Marta, chyba musisz wrzucić fotki, żebym się upewniła że Najka wygląda jednak jak Najka a nie jakieś loczki jak w moim śnie :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon paź 04, 2010 8:58 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Ciocia gosiaa chyba tęskni za Najką ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 04, 2010 9:56 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

he he :) niezły sen :wink:

a tak dla ścisłości - Naja na brzuchu ma o wiele krótsze włosy, bo jeszcze po sterycle jej nie odrosły do końca - fryzura na jeżyka :mrgreen:

A ciocię Gosię nieustannie zapraszamy :)
ObrazekObrazek

szkrab

Od: Śro maja 05, 2010 15:48

Post » Pon paź 04, 2010 10:32 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

No ja wiem, wiem, że zaproszenie czeka, ale odkąd zawieźliśmy Naję, na początku maja, nie byliśmy w Warszawie.
Ale jak tylko będziemy się wybierać nie odpuszczę odwiedzin, oczywiście wcześniej zadzwonię i zapytam czy Wam pasuje :mrgreen:

Marta, a gdzie Twoje śliczne banerki?

gosiaa

Post » Pon paź 04, 2010 11:12 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

gosiaa pisze:Ale jak tylko będziemy się wybierać nie odpuszczę odwiedzin, oczywiście wcześniej zadzwonię i zapytam czy Wam pasuje :mrgreen:

czekamy :mrgreen:

gosiaa pisze:Marta, a gdzie Twoje śliczne banerki?

byłam poproszona o zminimalizowanie banerków, a nie bardzo miałam czas w bawienie się, więc wstawiłam zdjęcia tylko. Jak będę miała chwilę to zamieszczę :)
Informacyjnie - 1 września Naja skończyła 8 miesięcy, a Frotka 7 8)
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Pon paź 04, 2010 11:37 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Marta, czyli 1 października Naja skończyła 9 m-cy a Frotka 8 m-cy, tak :)

Kurcze, nie pamiętam już, Naja miała w książeczce 1 luty 2010 :roll:

gosiaa

Post » Pon paź 04, 2010 11:46 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

gosiaa pisze:Marta, czyli 1 października Naja skończyła 9 m-cy a Frotka 8 m-cy, tak :)

Kurcze, nie pamiętam już, Naja miała w książeczce 1 luty 2010 :roll:

Miało być 01.10.2010 skończyły odpowiednio 8 i 7 miesięcy... :roll: :oops:
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Pon paź 04, 2010 11:49 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

O, teraz mi bardziej pasuje :)

gosiaa

Post » Śro paź 13, 2010 11:25 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Zdjęć nie mam :oops: ale muszę się podzielić ostatnią sceną, która coraz częściej zdarza się w naszym domu.

Nasze pannice dostały myszkę na giętkim patyku - taka zabawka, która obok piórek jest po prostu HITEM. Myszki, piłeczki itd leżą odłogiem i ta jedna zabawka jest w ruchu. Niestety jedna i tu jest cymes :) Muszą się dzielić 8O a z tym jest ciężko :D

A więc scenka:
Stoję w kuchni i słyszę nieszczęsne, ciche miauki pod moimi nogami - parzę w dół - biedne, zapomniane, smutne oczy parzą na mnie i przerażający miauk wydobywa się z małej mordki - czytaj -> Frotka wymusza zabawę.
Borę mysz na patyku i zaczynam się z nią bawić. Za chwilę sprintem przybiega Naja i przez chwilę obie biegają za myszą. Frotka po kilku sekundach się poddaje, bo Naja jest większa, szybsza i cięższa, i małej się niestety wtedy trochę obrywa (prawo dżungli :roll: ).
Po czym Naja łapie mysz w zęby i z podniesionym ogonem zaczyna truchcikiem biec do łazienki - gdzie zwykle chowa swoją zdobycz, a dokładnie pod prysznicem :roll: Ale najśmieszniejszy w tym wszystkim jest fakt, że Frotka leci za nią, bo patyk na której owa mysz się znajduje, ciągnie się za Najką po ziemi, więc Frotka ma wtedy najlepszą zabawę - leci na patykiem próbując go złapać, a Naja ucieka z myszą :mrgreen: wszystko eleganckim truchcikiem z podniesionym ogonkiem - cyrk! :D

Po piórkach na patyku został tylko patyk, i niestety w zabawie pękł na 3 kawałki, więc mamy teraz 3 patyki o rożnej długości. Jeden jest naprawdę mały ok. 10 cm, więc nijak się nie nadaje do gonitw.
Wczoraj jak już leżałam w łóżku przyszła Frotka z patykiem w buzi - jak pies z kością na kreskówkach - i położyła mi go przed nosem - takie mądre kotki mamy :mrgreen:

Pozdrawiamy!
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Śro paź 13, 2010 12:26 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Mądre, rozbrajające łobuziaczki z Twoich panienek :D :1luvu:

Pozdrawiam serdecznie i tradycyjnie czekam na fotki :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro paź 13, 2010 12:50 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Marta, czy ja dobrze myślę, ta zabawka to giętki patyk, gumka a na końcu myszka? Coś takiego? I myszka wydająca dźwięki czy cicha?
Jeśli tak to u nas ta zabawka też była hitem, Jak już nie miałam siły na zabawę zaplątywałam patyk między poprzeczki w krzesełku tak, żeby myszka wisiała jakieś 15 cm nad ziemią, zabawa też była fajna, ale już nie tak. W końcu gumka była w takim stanie że się przerwała, patyk pękł i przywiązałam myszkę na reszcie gumki do poprzeczki w krzesełku.
Też było fajnie, ale już nie tak.
Jednak najlepsza taka zabawa, w którą można wkręcić Dużych, ewentualnie drugiego kota :)

Na fotki cierpliwie poczekamy, bo co nam pozostaje :wink:

gosiaa

Post » Śro paź 13, 2010 13:01 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Powiem Ci szkrab, że gdybyście mieli dwie takie same zabawki nie byłoby już takiego zainteresowania nimi oraz zabawy. Nuuuuuuuuuuda :twisted: najlepsza zabawa jest jak jest jedna i walka o nią :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt paź 29, 2010 20:41 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Tak na szybko, bo w locie jestem. Wiem, że zaniedbałam forum nieco, ale się wytłumaczę :)

A teraz coś lepszego niż zdjęcia :)

http://www.youtube.com/watch?v=KuQE4XmrB44

Pozdrawiamy!
ObrazekObrazek

szkrab

Post » Pt paź 29, 2010 21:58 Re: Naja i Frotka - szczęśliwe w naj domku :)

Marcia, najważniejsze że dziewczyny zdrowe i kochane.
Na filmiku widać, że najwyraźniej na coś czekają, jak znam życie to na michę :mrgreen:
Myślałam że Froteczka już Naję dogoniła gabarytowo, ale na filmiku widać, że ona nadal mniejsza, taka filigranowa dziewczynka :)
I trzymają linię panny dzielnie :)

gosiaa

[poprzednia][następna]