DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 30, 2009 14:08 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

:1luvu:
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Pon lis 30, 2009 14:16 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze::1luvu:

tylko tyle mogę. pytałam jeszcz wśród znajomych ale buraki same są. niech sobie gniją w tych starannie wypielęgnowanych domach bez miłosci i obecności zwierząt.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon lis 30, 2009 14:34 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

ach ! może to i lepiej dla zwierzat.....ze takie buraki nie podejmuja sie adopcji
Jak dzis czuje się Piratek i Shani ?
------------------------

wiga138

Post » Pon lis 30, 2009 14:51 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:ach ! może to i lepiej dla zwierzat.....ze takie buraki nie podejmuja sie adopcji
Jak dzis czuje się Piratek i Shani ?

Piratek weteran czuje się ok. Shani tęskni za człowiekiem. Jest sama w pustym mieszkaniu ze względu na calciwirus.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lis 30, 2009 14:58 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

:(
------------------------

wiga138

Post » Pon lis 30, 2009 15:18 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze::(

ale ją odwiedzamy :-)
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto gru 01, 2009 12:28 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Jak dzisiaj sie czują koteczki ? Czy jest jakaś poprawa u Piratka ? czy bierze wilkakorę ???
------------------------

wiga138

Post » Wto gru 01, 2009 12:39 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:Jak dzisiaj sie czują koteczki ? Czy jest jakaś poprawa u Piratka ? czy bierze wilkakorę ???

oczywiście, że bierze. Rano jedną kapsułkę. Teraz pogoda dla niego nie tęga i się gorzej czuje. Najchętniej lezy lub stoi w miejscu i się nie porusza. Widać, że to dla niego wysiłke. Często razem zasypiamy ale on za chwilkę idzie do przedpokoju i kładzie się na panelach. Nie wiem czy chodzi o zimniej czy może o to, że na twardym podłożu.

gucci i Coco mają się lepiej. Mam nieprzyjemną rozmowę z Panisuą któa chciała Gucciego spowrotem, ale musiałam jej powiedzieć co myślę. Grrrrrrrr. Spokojniejsza jestem teraz o niego. Może dzisiaj sprzedam Rybkę. Trzymaj kciukasy wiga.

A co u was ?
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto gru 01, 2009 12:53 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Trzyma mocno ! Napewno sie uda :ok:

Unas...zabieram maluszki dzis wieczorem Odwiedziliśmy je wczoraj. Są Słodziaste! mam trzy domki tymczasowe, wiec nie jest źle. Jesteśmy już na dogo - tam tez sa cudni ludzie!

.....moja rodzina zwariowała ! Napewno zostaje u mie ta ostatnia uratowana - bo przykleja sie do mnie jak lepik ,a i jest pomysł na przygarniecie jeszcze jednej....koniec świata ....

ps. jak nasze finanse ? napisz DOKŁADNIE !
------------------------

wiga138

Post » Wto gru 01, 2009 13:16 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:Trzyma mocno ! Napewno sie uda :ok:

Unas...zabieram maluszki dzis wieczorem Odwiedziliśmy je wczoraj. Są Słodziaste! mam trzy domki tymczasowe, wiec nie jest źle. Jesteśmy już na dogo - tam tez sa cudni ludzie!

.....moja rodzina zwariowała ! Napewno zostaje u mie ta ostatnia uratowana - bo przykleja sie do mnie jak lepik ,a i jest pomysł na przygarniecie jeszcze jednej....koniec świata ....

ps. jak nasze finanse ? napisz DOKŁADNIE !

Wiga ja nie liczę bo oprócz Pirata i Shani mam jeszcze Coco, Gucciego i 4 bezdomne, które codziennie dokarmiam przy okienku piwnicznym. Sama nie wiem na co mam wydawać, ale poprosiłam dzisiaj Panią doktor o zestawienie dla Shani za całkowity pobyt. Zapłaciłam za zabieg 371 zł + około 200 zł na utrzymanie, ale myślę, że jeszcze kilka złotych dojdzie. Za samo jej przetrzymanie w hoteliku 150 zł a do tego dochodza koszty leczenia przez miesiąc. Pirat wisi tylko 40 zł za wizytę u kardiologa. Nie idę z nim już do lekarza jutro. Jest diagnoza i trzeba chodzić do kardiologa. Za 2 tygodnie powtórzę mu badania krwi: mocznik, kreatynina, ALAT i fosfor i pójdziemy na wizytę kontrolną do kardiologa. Najgorsze wydatki już są za mną, mam jeszcze rzeczy na bazarek. Nie patrzę wstecz bo wiem, że za wszystkie 5 z Pumbą pewnie z 2200-2500 się uzbierało. Wolę o tym nie myśleć :(
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto gru 01, 2009 13:21 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Prześlę, ale chyba dopiero w czwartek , a jak sie uda pewien mój projekt to damy radę ze wszystkim ! :ok:
------------------------

wiga138

Post » Wto gru 01, 2009 13:25 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:Prześlę, ale chyba dopiero w czwartek , a jak sie uda pewien mój projekt to damy radę ze wszystkim ! :ok:

wiga dosyć już dałaś! nie mogę tak ciągle brać. głupio mi jest. długów nie mam, mam poprostu 0 na koncie przeznaczonym na remont. zrobię później. jakoś będzie. wazne że koty zdiagnozowane, chciałoby się powiedzieć zdrowe. teraz mam problem tymczasowania. na szczeście brat sam przyjezdza, jakby zabrał swoje warana z komodo to musiałabym chyba spać pod mostem z Piratem :-)
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto gru 01, 2009 13:39 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Akima pisze:
wiga138 pisze:Prześlę, ale chyba dopiero w czwartek , a jak sie uda pewien mój projekt to damy radę ze wszystkim ! :ok:

wiga dosyć już dałaś! nie mogę tak ciągle brać. głupio mi jest. długów nie mam, mam poprostu 0 na koncie przeznaczonym na remont. zrobię później. jakoś będzie. wazne że koty zdiagnozowane, chciałoby się powiedzieć zdrowe. teraz mam problem tymczasowania. na szczeście brat sam przyjezdza, jakby zabrał swoje warana z komodo to musiałabym chyba spać pod mostem z Piratem :-)

Z czym przepraszam ?

Niech Ci nie będzie głupio. Pomagam jak mogę czy to piesek , czy kotek , czy rybka......człowiekowi też jezeli jest w potrzebie !
Ja juz tak mam. A takim osobom jak Ty szczególnie bo Ty pomagasz innym i koniecv i kropka ! :1luvu:
Maluszki są sliczne......chrup, chru, chrup
------------------------

wiga138

Post » Wto gru 01, 2009 13:52 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:
Akima pisze:

Z czym przepraszam ?

Niech Ci nie będzie głupio. Pomagam jak mogę czy to piesek , czy kotek , czy rybka......człowiekowi też jezeli jest w potrzebie !
Ja juz tak mam. A takim osobom jak Ty szczególnie bo Ty pomagasz innym i koniecv i kropka ! :1luvu:
Maluszki są sliczne......chrup, chru, chrup

To bier wiga!!!!! 2 psiaczki 2 kociaczki i komplet pod choinką :-)
Wystawiam właśnie allegro Gucciemu. Dzwoniła szefowa że miała telefon, ta sama Pani co wzięła Gucciego szuka już nowego kociaka. Jest wciągnięta na czarną listę :twisted: Nie dostanie nic!

Udało mi się załatwić zbiórkę AFN w Galerii Krakowskiej - chyba, jestem bardzo szczęśliwa!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto gru 01, 2009 14:05 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Akima pisze:To bier wiga!!!!! 2 psiaczki 2 kociaczki i komplet pod choinką :-)
Wystawiam właśnie allegro Gucciemu. Dzwoniła szefowa że miała telefon, ta sama Pani co wzięła Gucciego szuka już nowego kociaka. Jest wciągnięta na czarną listę :twisted: Nie dostanie nic!

Udało mi się załatwić zbiórkę AFN w Galerii Krakowskiej - chyba, jestem bardzo szczęśliwa!

I bardzo dobrze, nie damy babie kota, nie my :twisted:
zbiorka super, trzymam dalej kciuki :)

AKima ja bym ci bardzo bardoz chciala pomoc ale nie moge - najwazniejsze ze przelalam Ci za bazarki bo mi bylo wstyd ze wisze z tymi paroma zlotymi a dla Ciebie kazdy grosz sie liczy. Mnie teraz tez wisi widmo suchego pyska, ale damy rade.
Bede robic kartki swiateczne i sprzedawac, cos wymysle, dopoki jetemna tym cholernym zwolnieniu nie mam za duzego pola manewru z praca :/ a ZUS wyplaca jak mu sie chce :twisted:
Wiec sluchaj wigi i nie marudz. I wpadnij do nas na herbate, co? Zrobie zapiekanke z ziemniakow :) :) :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]