Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2022 21:05 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:
Nul pisze:Tak, Aniu, Ty też odpocznij od Zuniowych zastrzyków :)

A tak dla rozweselenia: ostatnio na osiem dni przed konferencją (a jakże, po angielsku i międzynarodową) się dowiedziałam, że… konferencja jest o jeden dzień później niż planowano :) Dobrze, że się dowiedziałam, bo nieco bym się zdziwiła… :)

Wow! Gratulacje! ale fakt, zmiana terminu może zaskoczyć...
Mam taki pomysł na tą 'moją' konferencję (o ile się zakwalifikuję jako prelegentka): zamierzam bodajby nauczyć się tekstu na pamięć, wyrecytować i z powrotem szyybko do Zazulki. Wstyd nie wstyd z tym angielskim, trudno, ale za to UDZIAŁ będzie do CV na całe życie :ryk: :ryk:

A pewnie!
A ćwiczyłam mówiąc do kotów :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto paź 11, 2022 21:38 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Nul pisze:
Anna2016 pisze:

A tak dla rozweselenia: ostatnio na osiem dni przed konferencją (a jakże, po angielsku i międzynarodową) się dowiedziałam, że… konferencja jest o jeden dzień później niż planowano :) Dobrze, że się dowiedziałam, bo nieco bym się zdziwiła… :)

Mam taki pomysł na tą 'moją' konferencję (o ile się zakwalifikuję jako prelegentka): zamierzam bodajby nauczyć się tekstu na pamięć, wyrecytować i z powrotem szyybko do Zazulki. Wstyd nie wstyd z tym angielskim, trudno, ale za to UDZIAŁ będzie do CV na całe życie :ryk: :ryk:

A pewnie!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto paź 11, 2022 21:44 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Nul pisze:
Anna2016 pisze:

A pewnie!

Dobry pomysł. Można też nagrać i sprawdzić, jak to brzmi.
Jak robiłam audycje w radiu o Placido, to pisałam sobie tylko w punktach, ale też potem mówiłam głośno, mierzac czas (musiałam się zmieścić w 30 min. audycji, razem z zaplanowanymi nagraniami). Ale to wszystko było po polsku! Podziwiam Was za te wykłady po angielsku!!! :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro paź 12, 2022 6:17 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Jaki tam wykład :) uczyłam się kiedyś angielskiego to jest łatwiej....Poza tym, ja nie wiem czy w ogóle pojadę na tą konferencję, ponieważ kosztuje 590 euro czyli biorąc pod uwagę inflację ze 3tysiące trzeba mieć. Nie liczę na dofinansowanie przez uczelnię. Więc na razie chcę złożyć ze zwykłej ciekawości czy mnie zakwalifikują (będzie wstępna selekcja zgłoszeń).

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro paź 12, 2022 7:12 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Oj, no tak, szkoda, że trzeba płacić… Ale jednak życzę zakwalifikowania :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro paź 12, 2022 7:30 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Jaki tam wykład :) uczyłam się kiedyś angielskiego to jest łatwiej....Poza tym, ja nie wiem czy w ogóle pojadę na tą konferencję, ponieważ kosztuje 590 euro czyli biorąc pod uwagę inflację ze 3tysiące trzeba mieć. Nie liczę na dofinansowanie przez uczelnię. Więc na razie chcę złożyć ze zwykłej ciekawości czy mnie zakwalifikują (będzie wstępna selekcja zgłoszeń).

Aniu, mimo wszystko wystąp o dofinansowanie. Może choć trochę dorzucą. Zawsze warto spróbować.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Śro paź 12, 2022 8:56 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

madrugada pisze:
Anna2016 pisze:Jaki tam wykład :) uczyłam się kiedyś angielskiego to jest łatwiej....Poza tym, ja nie wiem czy w ogóle pojadę na tą konferencję, ponieważ kosztuje 590 euro czyli biorąc pod uwagę inflację ze 3tysiące trzeba mieć. Nie liczę na dofinansowanie przez uczelnię. Więc na razie chcę złożyć ze zwykłej ciekawości czy mnie zakwalifikują (będzie wstępna selekcja zgłoszeń).

Aniu, mimo wszystko wystąp o dofinansowanie. Może choć trochę dorzucą. Zawsze warto spróbować.

Koniecznie wystąp o dofinansowanie! W końcu uczelni też powinno zależeć. A poza tym zawsze warto spróbować! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wczoraj robiłam kocie zakupy w necie. Jednak warto sprawdzać ceny w różnych miejscach, bo są spore różnice. Tylko to bardzo przedłuża zamawianie. Generalnie zooplus i bitiba zrobiły się drogie i chociaż wygodnie się zamawia wszystoko w jednym miejscu, to trzeba poszperać choćby na allegro. Generalnie jest tak, że wiele rzeczy można kupić o 5-10 zł taniej. Poza tym zooplus i bitiba mają duże braki w zaopatrzeniu. Kiedyś to były pojedyńcze przypadki, a teraz stały się dość powszechne.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro paź 12, 2022 9:32 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro paź 12, 2022 22:15 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Piękna karteczka bajkowa :)

Dziękuję :) Ufff skończyłam TOTO pisać, teraz poproszę kogoś o korektę językową i hop zarejestruję.
Jolu, odkryłam sklep MAXIZOO - podobnie jak zoo+ jest to sklep niemiecki, a to samo, co w zooplus jest tam tańsze (Hill's i/d był tańszy), tylko że nie wszystko co w zoo+ to jest w tym MAXIZOO, ale warto sprawdzić (za 24 saszetki w zoo+ 116.80 a w maxizoo 103,50)

Anna2016

Post » Śro paź 12, 2022 22:18 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Piękna karteczka bajkowa :)

Dziękuję :) Ufff skończyłam TOTO pisać, teraz poproszę kogoś o korektę językową i hop zarejestruję.
Jolu, odkryłam sklep MAXIZOO - podobnie jak zoo+ jest to sklep niemiecki, a to samo, co w zooplus jest tam tańsze (Hill's i/d był tańszy), tylko że nie wszystko co w zoo+ to jest w tym MAXIZOO, ale warto sprawdzić (za 24 saszetki w zoo+ 116.80 a w maxizoo 103,50)

Aniu, trzymam kciuki za Twoją konferencję :ok: :ok: :ok:
I pamiętaj, wystąp o dofinansowanie :ok:

madrugada

Post » Czw paź 13, 2022 1:17 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Tak, ja też sprawdzam w maxizoo! Nie wszystko mają to, co w zooplusie/bitibie, ale często ceny nizsze.

Fajnie, że skończyłaś referat, kciuki za rejestrację :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Głaski dla Zazulki :201461 :201461 :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw paź 13, 2022 6:41 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Mry, Zazulka dziękuje :P i ja też :P
A co słychać u Lolo i Lukaska???
Zuniaciekawska
ps dziś był dzień kłuja (teraz co drugi dzień), po krótkiej gonitwie udało się porządnie złapać skórkę na karku i chyba niewiele poczułam bo byłam lekko zdziwiona, że duża mnie przestała ganiać 8O
Z.

Anna2016

Post » Czw paź 13, 2022 8:54 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Mry, Zazulka dziękuje :P i ja też :P
A co słychać u Lolo i Lukaska???
Zuniaciekawska
ps dziś był dzień kłuja (teraz co drugi dzień), po krótkiej gonitwie udało się porządnie złapać skórkę na karku i chyba niewiele poczułam bo byłam lekko zdziwiona, że duża mnie przestała ganiać 8O
Z.

Aniu, dochodzisz do wprawy! :ok: :1luvu:
Zazulko, widzisz, zastrzyk naprawdę nie boli, nie ma co uciekać! :201461

Też bym chciała wiedzieć, co u Lucaska i Lolo!
Spokojnego czwartku :1luvu: :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw paź 13, 2022 11:12 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Aniu, fajnie, że skończyłaś referat. Idziesz jak burza. I z zastrzykami radzisz sobie coraz lepiej :ok:

My też dopytujemy się, co słuchać u dwóch panów L?

madrugada

Post » Czw paź 13, 2022 11:42 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Ja w Maxizoo, ale w sklepie stacjonarnym (bo mam niedaleko) kupują od dłuższego czasu żwir dla kotów, większe opakowania są tańsze niż zooplusie i nie mam obawy, ze worek bede miała rozwalony, jak to nieraz bywało przy dostawie z zooplusa. Z mokrą karma jakos nie mogłam trafić, bo te ich firmowe są tańsze, ale moim kotom nie smakowały, a animonda, którą jedzą zwykle była droższa.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]