Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. Po szpitalu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 31, 2009 22:45

anial pisze:Niestety mieszkam sama,wychodzę do pracy przed 6 rano a wracam koło 17 a czasami i 20 :( Pies nie może być tyle czasu sam :( Czasami to nawet mam wyrzuty sumienia ,że moje dwa kotki tyle czasu są same :( ,ale są dwa więc się nie nudzą a i tak w dzień śpią :)

Czasami się nie da :(
Fakt, jeśli naprawdę nie możesz zmienić trybu pracy, to 11 do 14 godzin samotności dla psa jednak nie jest dobre... Życzę, byś kiedyś mogła adoptować szczekacza :)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Wto mar 31, 2009 22:51

No dobra, teraz z nowin kocich.
Błysk zwalił aparat ze stołu :evil: :evil: :evil:
Sprzęt nie mój, dodam, pożyczony od kumpla, a mnie naprawdę nie stać na odkupywanie takiego cuda :roll:. Na razie jakby żyje, liczę, że ten stan nie ulegnie zmianie :?

Bure łazienkowce-emigranci zrobili się znacznie bardziej kontaktowi, odkąd zostali gruntownie pokłuci u weta :twisted:. Nie znaczy to, że nagle kochają resztę stada, ale Kacper zaczął z własnej inicjatywy wypełzać do przedpokoju, a Kicia warczy na pozostałe futra z nieco mniejszym zacięciem :wink:

Bitą śmietanę "z puszki" żrą. I śmiesznie po tym wyglądają :smokin:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Śro kwi 01, 2009 0:00

Może uda mi się dodać Ci otuchy...
Piopluś właśnie zdobył nową 'sprawność': nauczył się wkładać łapkę pomiędzy drzwi a futrynę dokładnie w momencie, kiedy do całkowitego domknięcia drzwi pozostało nie więcej niż 2-3 cm :roll:
Debil :(

Dobra, przysyłaj tego Larwę :wink: Tylko nie miej potem do mnie pretensji, jeśli Tadźka już w pierwszych dniach pozbawi go możliwości korzystania ze zmysłu wzroku :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro kwi 01, 2009 6:57

Ale te twoje pisuchy wyrosły przez ten miesiąc, toż to wygladają jak prawie dorosłe sierściuchy. Ale nie zazdroszczę sprzątania, bo wiem o czym mówię. Miałam kiedyś taką piąteczkę w domu :roll: :twisted:.

A tak wogóle to dzisiaj rano stwierdziłam, że mogę dołączyć do waszego klubu kocich debili, a raczej moja ruda pierodła :evil: Sprzątałam rano kuwetki i miałam otwartą klapę od sedesu, a w środku już wywalony cast best z dodatkami, na chwilę odwróciłam się do umywalki coby przepłukać łopatkę, a w tym momencie rudy z pełnego rozpędu z przedpokoju przez cała łazienkę lecąc z przyzwyczajenia wskoczył "na kibel". No i wylądował w gównach i mokrym zwirku w muszli klozetowej :evil: 8O No i bardzo zdziwiony tym był, że nie wspomnę, że zaraz zwiał roznosząc po jasnych kafelkach podłogi to co mu sie poprzyklejało do tego tłustego dupska :placz:

Ale ja śpieszyłam sie jużdo pracy więc sprzątanie zostawiłam córce i TŻ-towi, bo jak chcą wejść do łazienki to muszą powycierać najpierw podłogę :smokin:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro kwi 01, 2009 9:44

AgaPap pisze:
A tak wogóle to dzisiaj rano stwierdziłam, że mogę dołączyć do waszego klubu kocich debili, a raczej moja ruda pierodła :evil: Sprzątałam rano kuwetki i miałam otwartą klapę od sedesu, a w środku już wywalony cast best z dodatkami, na chwilę odwróciłam się do umywalki coby przepłukać łopatkę, a w tym momencie rudy z pełnego rozpędu z przedpokoju przez cała łazienkę lecąc z przyzwyczajenia wskoczył "na kibel". No i wylądował w gównach i mokrym zwirku w muszli klozetowej :evil: 8O No i bardzo zdziwiony tym był, że nie wspomnę, że zaraz zwiał roznosząc po jasnych kafelkach podłogi to co mu sie poprzyklejało do tego tłustego dupska :placz:

Ja wiem, że powinnam współczuć, ale, no nie mogę... :ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro kwi 01, 2009 10:21

Marcelibu pisze:
AgaPap pisze:

Ja wiem, że powinnam współczuć, ale, no nie mogę... :ryk:

Wiesz co, jakbym to ja musiała tą podłogę myć to może bym siem na ciebie zezłościła za brak współczucia, ale myła albo córeczka alby stary więc możesz sobie nie-współczuć :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro kwi 01, 2009 17:36

Wielbłądzio pisze:a larwiątka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ja poproszę Gburka :love:

W razie co mogę dostarczyć pod same drzwi :D
Ale w zamian u Behemotki zostawiłabym dorosłe rude inteligentne (!) lekko skrzywione i prawienielejącewdomu ;)
To opis Roxy - tej-której-zdjęcia-miałam-Ci-wysłać, a zresztą - tu można ją zobaczyć

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Pon kwi 06, 2009 19:48

Zaraz zacznę wyć do księżyca.
Cały weekend harowałam jak dziki osioł, bo dorwałam pilną i w miarę sensownie płatną krótką robotę. Wczoraj: prawie 15 godzin przed kompem. Z przerwą tylko na dwugodzinne szorowanie pokoju dziecinnego, po kilku dniach zaledwie pobieżnego sprzątania dokumentnie zasranego i zasikanego :roll:. Rano znowu przetarłam podłogę ze świeżego urobku.
A wieczorem... :placz: :placz: :placz: Potworny syf. Odkrywam dosadny sens przypowieści o tym biednym Syzyfie :crying:

Koty wszystkie (oprócz Paskudztwa, ona jest ponad to) drą mordy, bo chcą mięcha. No ale najpierw muszę ogarnąć...
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Wto kwi 07, 2009 6:37

Jak tam dzisiaj biedny Syzyfie :) Przynajmniej z tego 15 godzinnego siedzenia przed komputerem będzie jakiś grosz . :D A "dzieci" mam nadzieję ,że Ci pomagały :lol: szmaty w zabki i niech szorują podłogi :twisted:
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

Post » Wto kwi 07, 2009 6:40

Hello!Jak maluchy? :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto kwi 07, 2009 20:50

anial pisze:Jak tam dzisiaj biedny Syzyfie :) Przynajmniej z tego 15 godzinnego siedzenia przed komputerem będzie jakiś grosz . :D A "dzieci" mam nadzieję ,że Ci pomagały :lol: szmaty w zabki i niech szorują podłogi :twisted:

Dzieci natenczas wywalam do drugiego pokoju :twisted:. Inaczej bym się pozabijała o kręcące się pod nogami ząbki z przyczepionymi doń larwami 8)

No i jak wypuszczę towarzystwo na pokoje (no, jeden, ale duży :wink:), to dopiero jest radocha! Koty się wytrzeszczają i raz podchodzą, a raz odskakują, Kazan usiłuje robić za niańkę, a larwy... cóż, widzieliście kiedyś film "Gremliny"? :roll:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Wto kwi 07, 2009 21:04

kalair pisze:Hello!Jak maluchy? :wink:

Pojutrze pierwsze szczepienie :)
Na szczęście z transportem, bo jak kilka dni temu zaniosłam gówniażerię do weta na odrobaczenie (wg zasady "17 kilo? Phi! Ja nie dam rady? JA?!"), najpierw się natargałam, a potem miałam zakwasy :roll:

Pierwsi chętni na Gobi, poproszę o kciuki! :)
(Założyłam wątek na dogomanii, jeszcze napiszę do jakiejś dobrej duszy o allegro, co powinnam zrobić już dawno :oops:... Cholerna praca, cholerna zaledwie 24-godzinna doba, a nade wszystko cholerna depresja :evil:)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Wto kwi 07, 2009 21:09

Behemotko,trzymam kciuki za domki. :wink:
Qrczę, już do szczepienia,ale ten czas leci! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto kwi 07, 2009 21:11

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Gobi ciągle pierwsza :lol:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto kwi 07, 2009 23:06

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

To Ty też masz deprechę :( ...? Ja się powoli powoli wygrzebuję...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]