Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 09, 2009 22:19

Na takiego gada wczoraj Jusia polowała. Dobrze, że akurat byłam w kuchni i w porę zauważyłam.
Zabrałam zabawkę i wyniosłam na balkon. Gad podobny do trzmiela, ale odwłok ma inny, taki szpiczasty.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon cze 15, 2009 21:17

Pumeczka raz też na osę polowała 8O, ale w porę zauważyłam i na szczęście nie zdążyła...

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon cze 15, 2009 21:27

nanetka pisze:Pumeczka raz też na osę polowała 8O, ale w porę zauważyłam i na szczęście nie zdążyła...

Nanetko, to nie była osa 8O One żądlą a ten stwór był dużo większy i włochaty, a drażniony nie wystawiał żądła.
Bliżej mu do trzmiela, tylko ten spiszasty i pasiasty odwłok mi nie pasuje.
Obrazek

Amika6

Post » Pon cze 15, 2009 21:39

O kurcze, to co to za paskudztwo było? 8O To Puma wtedy na osę polowała...

nanetka

Post » Śro cze 17, 2009 22:52

Ojej! Ja też nigdy takiego czegoś nie widziałam i nie mam pojęcia, co to może być 8O .
A moje pannice nadal polują na chrząszcze - nie wiem skąd tyle się ich bierze u mnie na balkonie :roll: .

U Gaguni bez zmian :(. Nadal sika z częstotliwością co dwa dni, chociaż systematycznie podaję jej kropelki Bacha :(.
Ja osobiście też przychylę się do opinii wetów, którzy twierdzą, że to chęć dominacji nad Niuniunią po scence, jakiej byłam świadkiem.
Otóż, położyłam się na kanapie, a Gagunia oczywiście wskoczyła na mnie, poudeptywała mnie, zrobiła noski, polizała i położyła w nogach. Tam zasnęła.
Po jakimś czasie, przyszła do mnie Niuniunia i nie zauważyła, że malutka śpi w okolicach nóg, więc położyła się koło mojej głowy układając łebek na policzku. Po jakimś czasie, Gagunia się podniosła i zobaczyła Niunię koło SWOJEJ Pani. Podeszła do Niunienki i zaczęła ją najpierw dotykać łapeńką. Niunia czuła się bardzo pewnie koło Pani i nie reagowała specjalnie. Więc Gagunia zaczęła ją uderzać łapką, co w końcu zdenerwowało Niunię i zaczęły się na mnie okładać i na siebie syczeć :). Było to o tyle pocieszne, że biły się na mnie najpewniej o mnie :lol: .

W końcu Niunieńka jak zwykle ustąpiła i zeszła z kanapy, a Gagunia zadowolona rozłożyła się na mnie :). Więc żeby Niuni nie było przykro, podniosłam się z kanapy i usiadłam w fotelu. I co widzę po chwili? - otóż Gagusię, jak podnosi ogonek i chce sikać na kanapę! :twisted: Krzyknęłam "nie wolno!", złapałam ją i zaniosłam do kuwety. No i wg Was nie byłaby to chęć zaznaczenia swojego terytorium przez Gagunię? - dla mnie tak to niestety wyglądało :twisted:.
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Pt cze 19, 2009 21:35

Cholewcia :? Co tej Małej w głowie siedzi? 8O :roll:

nanetka

Post » Sob cze 20, 2009 16:19

A tak w ogóle - PIĘKNE zdjęcia trzmiela-nie-trzmiela :) Uwielbiam owady :1luvu:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Sob cze 20, 2009 17:38

Trzmiela też mam :D
i pszczółki .. i ćmy .. i pasikonika .. i ślimaki .. i ropuchy .. i pajączki .. i różne ptaszki :twisted:
Kraby też mam :lol:
Obrazek

Amika6

Post » Sob cze 20, 2009 20:12

Cześć Ulla! Fajnie, że się odezwałaś.
Widzę, że macie poważny problem z sikaniem, ale będzie dobrze.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 21, 2009 12:28

Jak tam dziewczynki? Grzeczne? Bo moje z nudów, że nie mogą wyjść na balkon to łobuzują :twisted: :wink:

nanetka

Post » Pon cze 22, 2009 20:29

Grzeczne, grzeczne, moje maleństwa kochane :1luvu: .
Gagunia już chyba ze 4 dni nigdzie nie nasikała (tfu, tfu!), a Niunieńka staje się coraz bardziej towarzyska :D. Nie ucieka jak kiedyś przed obcymi, tylko twardo siedzi na kanapie, jakby chciała powiedzieć, że ona też tu ma swoje prawa i ani myśli się usuwać :lol: .
Obie są tak pocieszne, ze momentami wystarczają za najlepszy film, a nawet mecz siatkówki! :lol:.

Niedługo Gaguńka będzie obchodziła swoje 1-e urodzinki (07.07), toteż Pańcia na tę okoliczność chciała jej dać coś nadzwyczajnego, no i kupiła dziewczynkom WIELKIE drapaczysko, które zajmuje mi teraz pół balkonu! :lol:.

Dziewczynki są przeszczęśliwe, szleją po nim jak zwariowane, a Gaguni chyba wydaje się za niski, bo chce się wspinać jeszcze wyżej 8O.

Kilka zdjęć poniżej, chociaż strasznie ciężko sfotografować tę fortecę - jest okropnie wielka i nie mam aż takiej perspektywy na balkonie :D.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Pon cze 22, 2009 21:14

O kurka wodna ale superaśny.
Ja kończę siatkować swój balkon (jeszcze tylko front mi został tylko te deszcze nie dają popracować) i też myślę o jakichś atrakcjach dla Kocianków
Obrazek

Amika6

Post » Wto cze 23, 2009 9:06

o retki, sama bym taki chciała, żeby się trochę powspinać :)
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Wto cze 23, 2009 10:43

O cie florek, ale cudo!
A panienki - cud, miód, orzeszek, malina!

Pozdrawiamy!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 24, 2009 19:30

Oooo jacie, jacie! Ale wypasiony :D No to im zrobiłaś megaprezent :D A sama go skręcałaś? :wink:

Dziewczynki śliczniutkie :1luvu:

nanetka

[poprzednia][następna]