Kotek Filemonek z Wrocławia z objawami neurologicznymi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 12, 2008 11:43

poziom pisze:Koszty sa olbrzymie, fakt, ale zdrowie kotkow jest bezcenne.
Proponuje zrobic aukcje na allegro ( w zeszlym roku znajoma oganizowala podobna zbiorke na operacje znalezionego, rannego psa i udalo sie jej zebrac tyle ze starczylo i na operacje i na zapas karmy i fure zabawek dla psa, ok 1800 pln zebrali )

Na początek zrobiłam bazarek z tych fantów, które (i których zdjęcia) akurat mam:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81011&highlight=

Jak będę wiedziała w poniedziałek co i jak, to pomyślę o Allegro...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pon wrz 15, 2008 10:15

Rozmawiałam z dr N.

Badanie rezonansowe mogłoby się odbyć już w ten weekend(kiedy dokładnie-dowiem sie jutro ok. 17).

Dr N, który jest neurologiem, stwierdzał poprawę po ściąganiu płynu, a więc jest sens w badaniu i leczeniu Pitiego (i skoro takie zabiegi wykonywano z powodzeniem to pewnie maja narzędzia odpowiednie)

Nie potrafi bez badania powiedzieć czy objawy Filemonka nie będą się nasilać, dlatego i jemu trzeba by zrobić badanie.

Koszt jednego badania 600zl-nie ma możliwości płacenia w ratach, dr korzysta z obcego sprzętu i po badniu musi sie rozliczyć.

Z bazarku mam już. ok 40PLN (cztery sprzedane teczki).

Brakuje jeszcze tylko 1160 PLN.

Zapraszam na bazarek:

ossett

Post » Pon wrz 15, 2008 11:42

To badanie tow W-wie czy we Wrocławiu? Jak w W-wie to mogę ponegocjować, tylko błagam napiszcie jasno z kim rozmiawiałyście? Żebym nie palnęła jakiegoś głupstwa... Ja jestem bardzo chora, kicham conajmniej raz na minutę, nie za bardzo jarzę dzisiaj co i jak... A badania muszą być zrobione i już, tez poszukam kasy!

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon wrz 15, 2008 13:56

Never pisze:To badanie tow W-wie czy we Wrocławiu? Jak w W-wie to mogę ponegocjować, tylko błagam napiszcie jasno z kim rozmiawiałyście? Żebym nie palnęła jakiegoś głupstwa... Ja jestem bardzo chora, kicham conajmniej raz na minutę, nie za bardzo jarzę dzisiaj co i jak... A badania muszą być zrobione i już, tez poszukam kasy!

Rozmawiałam z dr Narojkiem, neurologiem z SGGW w Warszawie(właśnie wrócił z zagranicy, bardzo miły i rzeczowy), dla ktorego te badania robia nie w jego pracowni dlatego nie mozna chyba nic wynegocjowac. Wspominałam,ze kociaki bezdomne... Pytałam, czy mozna na raty... Nie, bo on sie po badaniu rozlicza.

Jutro po 17 będzie wiedział, czy będą robione badania dla niego w ten weekend. Mam wtedy zadzwonić. Jestem u niego wstępnie zapisana z dwoma kociakami na ten weekend. Podaje Ci na PW jego numer komórkowy-on badania rezonansowe organizuje i z nim trzeba negocjować.

Jego zdaniem im wcześniej badania będą tym lepiej (takze w przypadku Filemonka, bo przestrzeń mózgowa ma określona pojemność i jego objawy też moga zacząc sie pogłębiać).
Stwierdzał poprawę u kotów leczonych na wodogłowie. jest neurologiem i nie wie nic na temt narzędzi chirurgów, ale jak sie poprawiało, to znaczy że czymś włąściwym te zabiegi odciągania wody robili.

Uwaga! Dla Pitiego znalazła się na forum Miau szlachetna i hojna sponsorka - jak będzie chciała to się ujawni i dzięki niej na samo badanie rezonansowe dla niego brakowałoby tylko 200zl minus to co na bazarkach zdążę zarobić.
Nie wiadomo jeszcze tylko czy uda się to załatwic w ten weekend. Ja mogę pojechać, tylko na środki na podróż też muszę zarobić na jakimś bazarku bo jestem akurat szczególnie spłukana.

ossett

Post » Pon wrz 15, 2008 14:40

Już wiem.... no więc na SGGW nie ma aparatu do badania rezonansem... ten lekarz robi to badanie korzystając ze sprzętu w jakiejś placówce medycznej - "ludzkiej". Niestety. Dlatego nie ma raczej mozliwości negocjowania ceny :( bardzo mi przykro. Będę szukać środków - koniecznie trzeba zbadać kociaki, tylko nie wiem, czy uda się je zdobyć w ciągu 5 dni... Raczej marne szanse, więc może przełozyć wizytę o tydzień później? 1000 zł to naprawdę bardzo duże pieniądze... :(

Never

Post » Pon wrz 15, 2008 14:42

a pomysł z allegro jest super - tylko warto by to zrobić pod patronatem jednej z fundacji....

Never

Post » Pon wrz 15, 2008 15:05

Never pisze:Jtylko nie wiem, czy uda się je zdobyć w ciągu 5 dni... Raczej marne szanse, więc może przełozyć wizytę o tydzień później? 1000 zł to naprawdę bardzo duże pieniądze... :(

Osobiscie bardziej mi nawet odpowiada przyszły weekend, tylko nie wiadomo,czy to nie za późno dla Pitiego i czy wtedy będą tez badania. Jutro zadzwonię po 17 i porozmawiam z doktorem.

ossett

Post » Pon wrz 15, 2008 15:11

Never pisze:a pomysł z allegro jest super - tylko warto by to zrobić pod patronatem jednej z fundacji....

Tylko jakiej?

Piti jakby jest pod opieką TOZu (no bo Demi chyba jest z TOZu), ale Filemonek jest niezrzeszony.

No, a TOZ by chyba tego nie firmował. Może Demi się na ten temat wypowie.

ossett

Post » Pon wrz 15, 2008 15:23

To chyba nie ma znaczenia - chodzi o zebranie pieniędzy na leczenie bezdomnych zwierzaków, prawda? Myślę, ze można zwrócić się o pomoc do każdej fundacji - pod warunkiem, że jest zaufana. Myślę, że w ten spośób dałoby się uzbierać troche pieniędzy - w koncu chodzi o zycie jednego z kociaków..

Never

Post » Pon wrz 15, 2008 20:07

wiecie co Wam powiem... Teraz w wekkend mieliśmy stoisko na targach i przez te trzy dni gadałam z pewną dziąszką i doszłyśmy do tego, ze zabrała Pitiego do Wawy- tam gdzie mieszka. jutro jest umówiona z neurologiem... Jutro się z nią zdzwonie i zobaczymy co tam ustalili...
"Na świecie jest takie miejsce , które Cię potrzebuje i takie , w którym Ty potrzebujesz być. Zobacz jak się spotykają" Hilda Charlton

demi

Od: Pt lip 27, 2007 21:17

Post » Pon wrz 15, 2008 22:06

demi pisze:wiecie co Wam powiem... Teraz w wekkend mieliśmy stoisko na targach i przez te trzy dni gadałam z pewną dziąszką i doszłyśmy do tego, ze zabrała Pitiego do Wawy- tam gdzie mieszka. jutro jest umówiona z neurologiem... Jutro się z nią zdzwonie i zobaczymy co tam ustalili...

No, to przynajmniej ja mam problem Pitiego z głowy.
Mam nadzieję, że owa dziąszka i Demi zajmą się osobiście zdobywaniem funduszy na jego badanie i leczenie. Ale oczywiście przekażę 40zł z bazarku teczek(czyli to co zarobiłam do tej pory) dla Pitiego.

Mnie teraz pozostaje zająć się sprawami Filemonka.
Z góry zapraszam na przyszłe bazarki dla niego.
A także na ten aktualny:

W tej sytuacji umówię się jutro z dr N na badanie Filemonka w jakimś późniejszym terminie.
Ostatnio edytowano Wto wrz 16, 2008 9:03 przez ossett, łącznie edytowano 3 razy

ossett

Post » Pon wrz 15, 2008 22:48

Never pisze:Myślę, ze można zwrócić się o pomoc do każdej fundacji - pod warunkiem, że jest zaufana.

No, to dość trudny warunek, myślę...
Niedowierzam lekarzom i weterynarzom, ale także i fundacjom...

ossett

Post » Wto wrz 16, 2008 10:35

demi - daj znać co z Pitim. mam nadzieję, że znasz tę dziewczynę i że zabierze kotka na badanie. 400 zł teoretycznie już jest, szkoda by było zaprzepraścić tę szansę, bo dla kotka to szansa na życie!!!

Never

Post » Wto wrz 16, 2008 12:12

Posłałam Demi numer do dr N na PW, tak na wszelki wypadek - bo może i tak ten neurolog do ktorego PITI dziś idzie pośle ich na to badanie rezonansowe do niego. Mogłoby byc w tym tygodniu jeszcze, ale jak narazie odwołałam swoja rezerwację na badania. Jednak w każdej chwili moga do niego zadzwonić.
Aby zapisać sie na badania rezonansowe w dany weekend wystarczy zadzwonic w poprzedzający go wtorek lub środę do dr N.

ossett

Post » Śro wrz 17, 2008 7:35

ossett pisze:Posłałam Demi numer do dr N na PW, tak na wszelki wypadek - bo może i tak ten neurolog do ktorego PITI dziś idzie pośle ich na to badanie rezonansowe do niego. Mogłoby byc w tym tygodniu jeszcze, ale jak narazie odwołałam swoja rezerwację na badania. Jednak w każdej chwili moga do niego zadzwonić.
Aby zapisać sie na badania rezonansowe w dany weekend wystarczy zadzwonic w poprzedzający go wtorek lub środę do dr N.

Ale Demi jeszcze nie odebrała mojej PW...

ossett

[poprzednia][następna]