Wyrwany śmierci Meo szuka swojego miejsca na Ziemi!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 15, 2007 22:34

Marcelibu pisze:Czy myślicie, że można dac Essentiale Forte osłonowo na wątrobę? Mam tanią aptekę. Kupię też ten żel na dziąsła. Kurcze on musi jeść. Ja obawiam się, że ten wrzód, który ma w prawym uchu (była masa rapy z krwią) też nie pozwala mu przełykać.

Marcelibu, pytalam o to moja wetke a'propos Satynki
powiedziala, ze mozna, bez problemow - o ile kotka zacznie normalnie jesc i pic, wtedy pomoze tp w regenercji watroby; jesli nie to nic nie pomoze przy obecnych wynikach, a Satynki i Meo sa podobne :wink: :roll:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw lis 15, 2007 23:09

Beata pisze:
potwierdzam dzialanie Caridentu i diagnoz dr Borkowskiej (dla mnei to jedyna wetka, ktorej ufam 100% i nie boje sie zadawac pytan; jezdze do niej chocby na drugi koniec Warszawy i nie tylko ja...

Mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie przyjmuje dr Borkowska?
Ja chciałam pojechac jutro z Meo do dr Czubek na Białobrzeską. Mnie zaskoczyło jedno, co powiedział wet z ul. Żytniej, że leukocytoza i wynik badań (standardowy, taki jakich ja mam 10 z Lab-wetu) powiedział mu, że stan zapalny jest w brzuszku :roll: . Rozmawiałam z moją zaprzyjaźnioną wetką, która powiedziała, że po wynikach krwi (jeśli nie ma wyników trzustki, nerek itp) - nie można stwierdzić, że stan zapalny jest w brzuszku, czy gdziekolwiek indziej. Ja bym przychylała sie do jej zdania, tak na logike.
Marcelibu

Post » Czw lis 15, 2007 23:44

Meo, trzymaj się cieplutko, nie ma czasu na chorowanie. Trzeba cieszyć się domem i tym, że wszyscy trzęsą się tu nad tobą, bo jesteś dla nas naprawdę bardzo ważny

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lis 16, 2007 0:22

Meo ... kocie ... kciuki już piątkowe ... trzymaj się ... :)
Też się na lezeniu nie znam, mogę tylko mieć nadzieję. Jak wszyscy.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt lis 16, 2007 0:24

będzie dobrze, tylko musisz się troszkę postarać, chłopaku

Tweety

Post » Pt lis 16, 2007 0:26

Meo, bądź silny, koteczku.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt lis 16, 2007 7:32

Mój wet nie powiedział tak po samych wynikach. Obmacywał Meo. On burczał gdy coś działo się w okolicach pbrzucha. Gdy go głaszcze tam w domu skopuje moja rekę.
Poranek... Meo podchodzi do swierzego jedzenia. wacha, oblizuje się, odchodzi. Sytuacja sie powtarza. Siedzi nad miską, pochyla się, niucha... On wyglada jakby bardzo CHCIAŁ ZJEŚC, tylko cos mu przeszkadza. Próbuje kawałek rozdrobnionej watróbki i je tak jakby wogóle nie potrafił się z tym uporac. Nie chce lizac
Dziś na 14 jedziemy do weta
Teraz mam zajęcia do 12.30. Meo zostanie z moim narzeczonym

gamoń

Od: Czw sie 16, 2007 17:08

Post » Pt lis 16, 2007 7:46

Jeśli kot nie je, to chyba warto byłoby zrobić badanie krwi pod kątem nerek i trzustki i wątroby...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lis 16, 2007 8:12

Meo, co się dzieje koteńku? :(

Tweety

Post » Pt lis 16, 2007 9:14

CoToMa pisze:Jeśli kot nie je, to chyba warto byłoby zrobić badanie krwi pod kątem nerek i trzustki i wątroby...

Ma zrobione.
Te, do których wet się przyczepił to:
1. Leukocyty 23.000 (norma do 15.000)
2. NERKI OK!!!!
3. Alat- OK, ALP troszke za wysokie 66, ale nie jest źle
4. Glugoza 59 (norma od 100), ale to nie tragedia
Leukocytoza znaczna - ale mamy straszliwy bałagan w zębach i dziąsłach, plus wrzód w uchu.
Ponieważ Meo nie je - a widać, że ma ochotę, a zęby na to nie pozwalają - wet z Agnieszką podjęli decyzję, o zrobieniu dziś porzadków w ząbkach. Wyniki nie są złe, a dopóki zęby nie pozwolą Meo jeść, dotąd jeść nie będzie i kot nam zejdzie z głodu. Nie ma wyjścia. Robi sie nam błędne koło, jeśli tego zabiegu nie zrobimy - będzie niedobrze.
Rozmawiałam z wetką, która zrobiłą mu ten "pierwszy" przegląd - jeśli wyniki są takie - to jak najbardziej robić porządek w pysiu. Wspominała nawet o jednoczesnym ucięciu "pomponów", bo następna narkoza może być szkodliwa (jak każda zresztą) dla Seniora. Ale to już wet Agnieszki podejmie decyzję.
Ale kciuki sie przydadzą!
Trzymajcie kciuki od godz. 16.

Agnieszko, Beatko - jesteście bardzo dzielne i kochane!!!
Marcelibu

Post » Pt lis 16, 2007 9:18

A jak amylaza?
Mój Gienek ostatnio przestał jeść, owszem jedzenie wąchał, ale nie jadł. Po badaniach krwi okazało sie, że ma amylazę poniżej normy...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lis 16, 2007 9:19

Tweety pisze:Meo, co się dzieje koteńku? :(

Może mogłabyś zmienić tytuł wątku na bardziej aktualny, może jeszcze ktoś zajrzy, coś podpowie.
Strasznie się martwię Meo, nie mogę spać. Poszłam do lóżka po godz. 2, obudziłam się o godz. 6. Ehhh, tak to jest z tymi footrami...
Marcelibu

Post » Pt lis 16, 2007 9:19

Widze, ze decyzja juz zapadla, ale odpowiem za Beate
dr Dominika Borkowska
lecznica wet na ul Śreniawitów 9 (niedaleko Ratusza Białołęka)
tel 022.8890582
502 510 540

Trzeba zadzwonic i zapytac, jak ma grafik i czy nie trzeba sie zapisac - z powodu dzikich tlumow ostatnio sa zapisy w niektore dni.

Kciuki trzymamy oczywiscie.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Pt lis 16, 2007 9:22

CoToMa pisze:A jak amylaza?
Mój Gienek ostatnio przestał jeść, owszem jedzenie wąchał, ale nie jadł. Po badaniach krwi okazało sie, że ma amylazę poniżej normy...

Nie wiem, czy była robiona. te wyniki, które podałam były przekazane telefonicznie przez weta i to były te, do których miał zastrzeżenia.

Zmieniłaś oponki?????? :mrgreen:
Marcelibu

Post » Pt lis 16, 2007 9:22

Marcelibu pisze:Trzymajcie kciuki od godz. 16.[/b]

No jasne!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]