Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 03, 2017 19:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

:D :D :D :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lis 03, 2017 19:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

No, Ewciu, oby szybko zleciało do wolnego.
Ja mam tydzień laby. Udało mi się wywalczyć. Już się boję co zastanę po powrocie :strach: ale chociaż trochę sobie odetchnę.
Pannice mają ugadanego catsittera, mam nadzieję że będą grzeczne :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lis 03, 2017 19:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

klaudiafj pisze::D :D :D :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lis 03, 2017 19:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:No, Ewciu, oby szybko zleciało do wolnego.
Ja mam tydzień laby. Udało mi się wywalczyć. Już się boję co zastanę po powrocie :strach: ale chociaż trochę sobie odetchnę.
Pannice mają ugadanego catsittera, mam nadzieję że będą grzeczne :roll:

Wiem ,że jutro to będzie masakra bo w soboty nawiedzają nas całe tabuny ludzi ,że czasami nie sposób rozłożyć palety z nabiałem bo nie ma jak dojść do lodówki.Ile ludzie żarcia kupują to się w głowie nie mieśći :201436 :201436 :201436
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt lis 03, 2017 20:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Najgorsze jest to że tyle jedzenia kupują a jeszcze więcej marnuja.
:roll:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lis 03, 2017 20:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:Najgorsze jest to że tyle jedzenia kupują a jeszcze więcej marnuja.

O, to to!
Ja też jestem zszokowana, jak widzę pełne wózki, wypchane z górką. I to często śmieciowym żarciem.
A jako że staram się kupować możliwie "ekologicznie", to zwracam też uwagę na reklamówki. Dzisiaj przede mną kobitka wykładała na taśmę wszystko popakowane w jednorazówki - kiść bananów w jednej, 2 ogórki w drugiej, mrożonkę w trzeciej, itd. I jeszcze przy kasie wzięła 2 większe reklamówki, do popakowania tego wszystkiego :201422
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lis 03, 2017 21:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wiecie co mnie najbardziej wkurza a wyrzucanie jedzenia.
Ludzie kupują ponad to co im potrzeba a później niezjedzone wyrzucają.
U mnie jako że nie umiem ugotować mało z resztą nie zawsze da się stać przy garach codziennie, to jemy aż zjemy. Albo mrożę. Ale nie wyrzucam.
Jeden dzień sklepy zamknięte a ludzie robią takie zapasy jakby tydzień miało być zamknięte.
Ja też jak idę do sklepu to zazwyczaj raz w tygodniu robię zakupy większe, bo mam zazwyczaj zaplanowane co mam w danym tygodniu ugotować. A tak co drugi dzień to pieczywo.
Dla mnie wyrzucanie jedzenia to grzech
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt lis 03, 2017 21:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:
Gosiagosia pisze:Najgorsze jest to że tyle jedzenia kupują a jeszcze więcej marnuja.

O, to to!
Ja też jestem zszokowana, jak widzę pełne wózki, wypchane z górką. I to często śmieciowym żarciem.
A jako że staram się kupować możliwie "ekologicznie", to zwracam też uwagę na reklamówki. Dzisiaj przede mną kobitka wykładała na taśmę wszystko popakowane w jednorazówki - kiść bananów w jednej, 2 ogórki w drugiej, mrożonkę w trzeciej, itd. I jeszcze przy kasie wzięła 2 większe reklamówki, do popakowania tego wszystkiego :201422

za niedługo ma wejść ustawa bo już prezydent podpisał że reklamówki będą płatne, niestety nie te małe w które pakuje się przykładowo warzywa, no ale i to dobre

jak popatrzę co ludzie w koszach mają to szok, czysta chemia do jedzenia :strach:
muszę powiedzieć że w moim sposobie żywienia sporo się zmieniło, warzywa i owoce to podstawa, już nie kupuję śmieciowego jedzenia a jeśli najdzie mnie ochota to sporadycznie
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt lis 03, 2017 22:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:kobitka wykładała na taśmę wszystko popakowane w jednorazówki - kiść bananów w jednej, 2 ogórki w drugiej, mrożonkę w trzeciej, itd.

Niektóre sklepy tak chcą. Kiedyś wykłócałam się z panią, bo przykleiłam na jabłku cenę, a ona kazała mi spakować do worka i zawiązać. Chyba się boją podmianek i klejenia cen na czymś droższym
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lis 04, 2017 8:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja też pakuję wszystkie warzywa i owoce w jednorazówki.
Wykorzystuję je później na prezenty kuwetowe.
Całość zakupów jednak ładuję do plecaka lub szmacianej torby.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob lis 04, 2017 18:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ile rzeczy ludzie kupują to ludzkie pojęcie przechodzi a w sobotę to już jakaś masakra.To nie hipermarket przez który przewijają się tysiące obcych ludzi dziennie tylko mały osiedlowy market do którego codziennie przychodzą ci sami ludzie. Kilka razy dziennie robią zakupy - są rano, w południe, po południu i wieczorem i jeszcze przed samym zamknięciem i jeszcze nie mogą się obkupić .
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 04, 2017 18:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:

O, to to!

Ja nie mam nic przeciwko pakowaniu warzyw i owoców w oddzielne torebki bo to i bardziej estetyczne niż obsypanie taśmy ziemią z ziemniaków albo umoczenie wszystkiego mokrą sałata. Nawet kasjerce łatwiej położyć na wagę torebkę z kilkoma mandarynkami niż ganianie je po taśmie albo wadze kasowej ale jak widzę takie paniusie z naręczem różności bo się nie chciało wziąć koszyczka lub wózka albo pakujące wszystko w reklamówki zrywki które nie wytrzymują ciężaru i urywają się w nich uszy i słyszę tekst typu ale macie słabe te reklamówki bo się uszy urywają to mnie krew zalewa. Te torebki są właśnie po to żeby zapakować trzy marchewki lub pięć bułek a nie po to by donieść do domu całe zakupy bo to zwykłe foliowe torebki tyle że z uszami a jak potrzeba reklamówki to się kupuje w kasie za 25 gr albo nosi torbę z sobą .
Poza tym ludzie to złodzieje bo potrafią ukraść całą rolkę takich torebek. Wczoraj miałam taki przypadek. Wykładałam nabiał i zobaczyłam ,że kończą się na warzywach torebki. Poszłam i przyniosłam całą rolkę na której jest kilka tysięcy takich torebek. Za 15 minut baba woła ,że ona nie ma w co spakować mandarynek . Mówię ,że jest cała rolka torebek bo dopiero co doniosłam a ona ,że ona nie widzi. Pomyślałam ,że znów ślepok jakiś jak palcem nie pokarzesz to nie widzi więc poszłam jej pokazać gdzie są torebki i okazało się ,że naprawdę nie ma bo jakaś flura podpitoliła całą rolkę.I to mnie wkurza najbardziej bo jak darmowe to trzeba brać ile wlezie bo szkoda 1,99 zł zapłacić za zwykłe worki na śmieci.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 04, 2017 18:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

agusialublin pisze:Wiecie co mnie najbardziej wkurza a wyrzucanie jedzenia.
Ludzie kupują ponad to co im potrzeba a później niezjedzone wyrzucają.
U mnie jako że nie umiem ugotować mało z resztą nie zawsze da się stać przy garach codziennie, to jemy aż zjemy. Albo mrożę. Ale nie wyrzucam.
Jeden dzień sklepy zamknięte a ludzie robią takie zapasy jakby tydzień miało być zamknięte.
Ja też jak idę do sklepu to zazwyczaj raz w tygodniu robię zakupy większe, bo mam zazwyczaj zaplanowane co mam w danym tygodniu ugotować. A tak co drugi dzień to pieczywo.
Dla mnie wyrzucanie jedzenia to grzech

I powiedz ,że ludzie biedni i kasy nie mają .
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 04, 2017 18:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

agusialublin pisze:
MB&Ofelia pisze:

O, to to!

za niedługo ma wejść ustawa bo już prezydent podpisał że reklamówki będą płatne, niestety nie te małe w które pakuje się przykładowo warzywa, no ale i to dobre

jak popatrzę co ludzie w koszach mają to szok, czysta chemia do jedzenia :strach:
muszę powiedzieć że w moim sposobie żywienia sporo się zmieniło, warzywa i owoce to podstawa, już nie kupuję śmieciowego jedzenia a jeśli najdzie mnie ochota to sporadycznie

To dopiero się złodziejstwo rozpleni na darmowe zrywki . Będą po bułce pakować oddzielnie by więcej torebek wziąć.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 04, 2017 18:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:
MB&Ofelia pisze:kobitka wykładała na taśmę wszystko popakowane w jednorazówki - kiść bananów w jednej, 2 ogórki w drugiej, mrożonkę w trzeciej, itd.

Niektóre sklepy tak chcą. Kiedyś wykłócałam się z panią, bo przykleiłam na jabłku cenę, a ona kazała mi spakować do worka i zawiązać. Chyba się boją podmianek i klejenia cen na czymś droższym

Bo tak jest wygodniej dla kasjera i czyściej tak jak np. w hipermarketach gdzie kupujesz od sadzonek kwiatów po majtki . Wykładasz na taśmę warzywa i owoce a zaraz za tym odzież i brudzisz ją od razu bo taśma brudna po warzywach.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]