Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 41

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 05, 2017 19:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:Ewciu, a jak noga reaguje na antybiotyk? Poprawia się?

Połowa rany już się osuszyła został tylko kawałek z której jeszcze cieknie ale nie w takim stopniu jak wcześniej.
Na piątek umówiłam sobie wizytę u dermatologa.

Życzę szybkiej poprawy zdrowia.Dobrze ,ze troszkę lepiej

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Śro kwi 05, 2017 19:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Nie znam sie na rozliczeniach godzin, na grafikach .......
Co mnie obchodzi, że jak bedę na zwolnieniu to będą mi dni szły po 8 godz przecież ja i tak dostane 80 % za zwolnienie bo to nie ciąża gdzie płacą 100% więc nie widzę w tym żadnego sensu. A jak bym miała wypadek i trafiła do szpitala to co ? ściągnęli by mnie do pracy bo mi godzin brakuje ? Tego nie jestem w stanie pojąć bo to mi się kupy nie trzyma.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro kwi 05, 2017 19:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Bunio& Daga pisze:
Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:Ewciu, a jak noga reaguje na antybiotyk? Poprawia się?

Połowa rany już się osuszyła został tylko kawałek z której jeszcze cieknie ale nie w takim stopniu jak wcześniej.
Na piątek umówiłam sobie wizytę u dermatologa.

Życzę szybkiej poprawy zdrowia.Dobrze ,ze troszkę lepiej

Dziękuję .
I tak idę do dermatologa ,żeby zobaczył co i jak i coś mi dał na te suchą skórę .
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 06, 2017 17:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Ewa wszystko zależy jaki macie okres rozliczeniowy.
Miesięczny
Kwartalny

Jeśli miesięczny powinnaś przepracować 152 godziny.
Za resztę powinni zapłacić, lub powinnaś odebrać dni wolne.
Jeśli w miesiacu przepracujesz załóżmy 60 godzin to za te godziny masz płacone 100% a za 92 godziny 80%
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw kwi 06, 2017 17:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

:ok: :ok: :ok: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw kwi 06, 2017 21:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Moli25 pisze:Ewa wszystko zależy jaki macie okres rozliczeniowy.
Miesięczny
Kwartalny

Jeśli miesięczny powinnaś przepracować 152 godziny.
Za resztę powinni zapłacić, lub powinnaś odebrać dni wolne.
Jeśli w miesiacu przepracujesz załóżmy 60 godzin to za te godziny masz płacone 100% a za 92 godziny 80%

Mamy kwatralny okres rozliczeniowy i wypada w maju. Ale tak czy siak ide na zwolnienie a nie urlop wypoczynkowy a zwolnień się raczej nie planuje.
Tak czy siak do dupy to wszystko.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 06, 2017 21:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

klaudiafj pisze::ok: :ok: :ok: :ok:

:D :D :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 07, 2017 5:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Ewa dobra decyzja. :ok:
Czasami egoizm jest potrzebny. Walczysz teraz o siebie. O swoje zdrowie. I to jest najważniejsze.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt kwi 07, 2017 6:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

To nie egoizm. To nie jest decydowanie: "zrobię dobrze dla siebie, dla innych źle".
To jest normalne życie: człowiek chory się leczy. I już.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt kwi 07, 2017 8:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Rozmawiałam wczoraj z kierowniczką bo pytała co mi w końcu będą robili podczas operacji. Wyjaśniłam ,że natną mi nogę w pachwinie i w kostce , wprowadzą takie coś i usuną żyłę. Powiedziała ,że jej teściowa też miała operacje na żylaki , w szpitalu była 3 dni a później lekarz kazał jej dużo chodzić. Potwierdziłam ,że tak jest - chodzić a nie stać . Nic nie powiedziała.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 07, 2017 8:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Piątek ! :)
Pogoda u nas już od wczoraj szara, bura i ponura. Wczoraj kilkakrotnie lało a jak koło 17 wracałam do domu to wiało tak ,że wiatr sam mi na głowę kaptur założył.Dziś znów pada deszcz a ja idę na 12,15 do kardiologa a później na 17 do dermatologa. Mam nadzieję ,że pomoże mi na te suchą skórę ,żeby tak się nie łuszczyła i nie swędziała i może da mi też coś na tę ranę.
Kotki po śniadanku, ja też i powoli zaczynam się szykować.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 07, 2017 8:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Ewa L. pisze:Rozmawiałam wczoraj z kierowniczką bo pytała co mi w końcu będą robili podczas operacji. Wyjaśniłam ,że natną mi nogę w pachwinie i w kostce , wprowadzą takie coś i usuną żyłę. Powiedziała ,że jej teściowa też miała operacje na żylaki , w szpitalu była 3 dni a później lekarz kazał jej dużo chodzić. Potwierdziłam ,że tak jest - chodzić a nie stać . Nic nie powiedziała.

co za babsko okropne
może w ogóle zaraz po operacji powinnaś wrócić do pracy, bo jej sie tak podoba
choruj ile tylko sie da
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt kwi 07, 2017 9:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

Ewa L. pisze:
Moli25 pisze:Ewa wszystko zależy jaki macie okres rozliczeniowy.
Miesięczny
Kwartalny

Mamy kwatralny okres rozliczeniowy i wypada w maju. Ale tak czy siak ide na zwolnienie a nie urlop wypoczynkowy a zwolnień się raczej nie planuje.
Tak czy siak do dupy to wszystko.

Ewa nareszcie słuszna decyzja to ty musisz zadbać o siebie. Lecz się bo zdrowie ma się tylko jedno. :ok: :ok:
Miłego piąteczku :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt kwi 07, 2017 10:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Rozmawiałam wczoraj z kierowniczką bo pytała co mi w końcu będą robili podczas operacji. Wyjaśniłam ,że natną mi nogę w pachwinie i w kostce , wprowadzą takie coś i usuną żyłę. Powiedziała ,że jej teściowa też miała operacje na żylaki , w szpitalu była 3 dni a później lekarz kazał jej dużo chodzić. Potwierdziłam ,że tak jest - chodzić a nie stać . Nic nie powiedziała.

co za babsko okropne
choruj ile tylko sie da

Tak, okropne cwane babsko. Od takich z daleka, bo liczą, że coś palną niewygodnego dla Ciebie i Ci to wmówią - moja była szefowa była taka sama. Tylko pamiętaj o tym, że gdyby ta sytuacja dotyczyła tej kierowniczki to by siedziała na puchu 3 miesiące, bo to takie fałszywe jest.

A gdzie masz suchą skórę? Ja na swoją suchą skórę na twarzy wreszcie znalazłam cudowny krem - marki himalaya. Po tylu kremach wreszcie znalazłam ten idealny i tani i wegański. Moja skóra po nim już nie jest jak wiotka szmata, ale taka fajniejsza, jędrniejsza i całkowicie łagodzi szczypanie i jest nawilżona długo, ale nie mokra i nie tłusta - tylko normalna ;) Dostępny w Tesco - mogę Ci kupić i wysłać! Chcesz? I to jest krem do całego ciała :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt kwi 07, 2017 11:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia 41 raz i PIJAWEK 12

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:

co za babsko okropne
choruj ile tylko sie da

Tak, okropne cwane babsko. Od takich z daleka, bo liczą, że coś palną niewygodnego dla Ciebie i Ci to wmówią - moja była szefowa była taka sama. Tylko pamiętaj o tym, że gdyby ta sytuacja dotyczyła tej kierowniczki to by siedziała na puchu 3 miesiące, bo to takie fałszywe jest.

A gdzie masz suchą skórę? Ja na swoją suchą skórę na twarzy wreszcie znalazłam cudowny krem - marki himalaya. Po tylu kremach wreszcie znalazłam ten idealny i tani i wegański. Moja skóra po nim już nie jest jak wiotka szmata, ale taka fajniejsza, jędrniejsza i całkowicie łagodzi szczypanie i jest nawilżona długo, ale nie mokra i nie tłusta - tylko normalna ;) Dostępny w Tesco - mogę Ci kupić i wysłać! Chcesz? I to jest krem do całego ciała :)

Ja nie mogę używać zwykłych kremów z drogerii tylko specjalne maści przepisane od dermatologa. Sucha skórkę mam na nodze.
Ostatnio edytowano Pt kwi 07, 2017 11:12 przez Ewa L., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]