Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Cirillą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 30, 2015 17:01 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Mysle ze bedą przytulanki i baranki :201461
Naprawdę ona dopiero pokaże na co ją stac i okaże Wam swoja cała milosc za to Że daliście jej taki super domek :201461
Bardzo lubie czytać Wasze historie i cieszę sie ze Stella jest szczęśliwa :201461 :201461 :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro gru 30, 2015 17:37 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Mnie najbardziej się podoba to, że ona z każdym dniem coraz bardziej pozbywa się strachu. Tzn. ma nadal te swoje dni pudełkowe, albo podkocowe, kiedy jest ogólnie jakas nieswoja i zalękniona. Ale jak już wyjdzie to w takim codziennym życiu pozwala sobie na coraz więcej. I najwyraźniej w ogóle nie mysli, że ktos mógłby ją np. ukarać za psoty czy wchodzenie do talerza i kompletnie się nas nie boi;)
A potem nagle cos jej się w głowinie przestawia i potrafi nagle się skulić na mój widok i uciec w panice zupełnie bez powodu, choć minutę wczesniej byłysmy najlepszymi przyjaciółkami. Pewnie jakies tam swoje traumy ciągle w sobie nosi i do końca się ich nie pozbyła...

No i dziękujemy za miłe słowa, Moli :)

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro gru 30, 2015 19:28 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

MaryLux pisze:Obrazek

Widzę, że nastrój drinkowy trwa? :D

KatS

Post » Śro gru 30, 2015 19:31 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

KatS pisze:

Wprawki przed jutrem

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro gru 30, 2015 19:50 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

MaryLux pisze:
KatS pisze:

Wprawki przed jutrem

A jutro pijmy szampana aż do rana :ryk: :ryk:
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 30, 2015 20:34 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

A wiecie co, w ogóle nie pomyslałam żeby kupić szampana :| a jutro to już sobie daruję wyjscia, tak więc zostaje mi wino. Może jak je solidnie wytrząsnę to się zrobią bąbelki? :ryk:

KatS

Post » Śro gru 30, 2015 20:35 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

KatS pisze:A wiecie co, w ogóle nie pomyslałam żeby kupić szampana :| a jutro to już sobie daruję wyjscia, tak więc zostaje mi wino. Może jak je solidnie wytrząsnę to się zrobią bąbelki? :ryk:

Spróbuj

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro gru 30, 2015 21:04 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

OK. Będę turlać butelką w zabawie ze Stellą. Samo się zrobi ;)

KatS

Post » Śro gru 30, 2015 21:43 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Spróbuj pic wino rurka, dmuchaj mocno - efekt murowany Bąbelków :lol:
A Stella bedzie zdumiona i zaciekawiona o co kamman :mrgreen:

Fuks kradnie rurki z drinków :D i Piw :D
Obrazek

Moli25

Post » Śro gru 30, 2015 21:45 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Moli25 pisze:Spróbuj pic wino rurka, dmuchaj mocno - efekt murowany Bąbelków :lol:

To sławne zdjęcie Fuksa z piwkiem Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro gru 30, 2015 21:48 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Gosiagosia pisze:
Moli25 pisze:Spróbuj pic wino rurka, dmuchaj mocno - efekt murowany Bąbelków :lol:

To sławne zdjęcie Fuksa z piwkiem Obrazek

:ryk:
Widzę ze Masz swoje ulubione zdjecia Fuksa :lol: to agent jakich mało. Czasami nie mam telefonu pod ręka ale takie cuda co ten kot wyprawia to naprawdę ja jestem pełna podziwu :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Czw gru 31, 2015 12:29 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

Fuksik po prostu wie, co dobre :D Koniecznie go poczochraj ode mnie i Moli też... masz super kotki, jeden fan słomek a druga miłosniczka kąpieli :D

A Stella dzisiaj postanowiła ze mną spać. Było to miłe ale trochę mało komfortowe, bo Stelunia spi na poduszce, całą powierzchnią ciała przylegając do mojej twarzy. Do tego kręci się i wierci, co jakis czas musi się przewrócić na drugi bok, a jak leży pyszczkiem do mnie to kładzie łapy na mojej twarzy. Oraz co jakis czas zaczyna się myć i przy okazji mnie również. O 6 rano stwierdziła, że najwyższy czas umyć mi twarz, w związku z czym brutalnie mnie obudziła szorując jęzorem po moim policzku :?
Na szczęscie udało się ją łagodnie spacyfikować, spałysmy dalej, a jak już wstałysmy to tradycyjnie razem poszłysmy do łazienki, a potem do kuchni. Ja robiłam kawę, a Stella siedziała na krzesle i kulturalnie, bez miauków i napraszania się, czekała aż jej podam ulubionego smaczka. Pomogła mi też zmienić posciel na swieżą... głównie wczepiając się pazurkami w zdejmowane poszewki :wink:
Potem się trochę pobawiłysmy, a teraz pozwoliła mi łaskawie wypić kawę, sama natomiast leży na drapaczku i wygląda przez okno, z nostalgią żegnając stary rok. Mam nadzieję, że będzie go dobrze wspominać jako czas, w którym się we troje odnaleźlismy i w którym z nami zamieszkała.

KatS

Post » Czw gru 31, 2015 12:57 Re: Stella - tygryska, która próbowała być tricolorką

KatS pisze:Fuksik po prostu wie, co dobre :D Koniecznie go poczochraj ode mnie i Moli też... masz super kotki, jeden fan słomek a druga miłosniczka kąpieli :D

A Stella dzisiaj postanowiła ze mną spać. Było to miłe ale trochę mało komfortowe, bo Stelunia spi na poduszce, całą powierzchnią ciała przylegając do mojej twarzy. Do tego kręci się i wierci, co jakis czas musi się przewrócić na drugi bok, a jak leży pyszczkiem do mnie to kładzie łapy na mojej twarzy. Oraz co jakis czas zaczyna się myć i przy okazji mnie również. O 6 rano stwierdziła, że najwyższy czas umyć mi twarz, w związku z czym brutalnie mnie obudziła szorując jęzorem po moim policzku :?
Na szczęscie udało się ją łagodnie spacyfikować, spałysmy dalej, a jak już wstałysmy to tradycyjnie razem poszłysmy do łazienki, a potem do kuchni. Ja robiłam kawę, a Stella siedziała na krzesle i kulturalnie, bez miauków i napraszania się, czekała aż jej podam ulubionego smaczka. Pomogła mi też zmienić posciel na swieżą... głównie wczepiając się pazurkami w zdejmowane poszewki :wink:
Potem się trochę pobawiłysmy, a teraz pozwoliła mi łaskawie wypić kawę, sama natomiast leży na drapaczku i wygląda przez okno, z nostalgią żegnając stary rok. Mam nadzieję, że będzie go dobrze wspominać jako czas, w którym się we troje odnaleźlismy i w którym z nami zamieszkała.

Kochana Stella, jesteś szczęściarą że masz taką cudną koteczkę. Moje nie są takie czułe, no może Migotka :P
Kasiu !
Niech Nowy Rok przyniesie Ci radość,
Miłość, pomyślność i spełnienie
Wszystkich marzeń, a gdy się one już
Spełnią niech dorzuci garść nowych
Marzeń, bo tylko one nadają życiu sens!
W Nowym Roku wielu szczęśliwych tylko chwil...
Szczęścia w domu i wszędzie, gdzie będziesz...Obrazek

Gosiagosia

[poprzednia][następna]