Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 02, 2015 10:18 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Kot myślący.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie sie 02, 2015 10:20 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Mina typu - do mnie mówisz ??????

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 02, 2015 10:21 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Pola.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 02, 2015 10:22 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Pola.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 02, 2015 10:24 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Pola .

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 02, 2015 12:08 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Witam wszystkich niedzielnie ! :1luvu:
Niedziela za zwyczaj kojarzy się z dniem wolnym. To ostatni dzień weekendu gdzie można się wyspać , odpocząć i nabrać sił na nowy tydzień. A otóż nie - nic bardziej mylnego - to dzień gdzie zrywasz się o 6 rano na dźwięk zwariowanej i dudniącej muzyki przeplatanej tekstami łaciny podwórkowej - języka młodzieży chowanej przez ulicę. :evil: :evil: :evil:
Zapewne czytaliście już wcześniej jacy " fajni " sąsiedzi mi się trafili. Sąsiadka nade mną wynajmuje mieszkanie które ma w spadku po teściu i pierwszym mężu. Długie lata mieszkała tam jej kuzynka - cicha i spokojna dziewczyna która od czasu do czasu mnie tylko zalewała. Po jej wyprowadzce wynajęła mieszkanie dwóm studentkom. Różnie z nimi było bo i imprezowały i robiły jakieś dziwne rzeczy ale dało się wytrzymać. teraz wynajęła parze młodych ludzi takich dwudziesto kilku latkom chłopakowi i dziewczynie. I tu sie zaczęło robić ciekawie. Chłopak ma dobry sprzęt grający i potrafi włączyć muzykę że u mnie nie słychać telewizora a żołądek mam w gardle od wibracji za to sąsiadom przez ścianę z nimi spadają przedmioty stojące na segmencie. Miał zwróconą uwagę i chwile było cicho. Później była impreza na której oprócz nieludzkiego wycia przeplatanego łaciną nie słychać było nic. Po interwencji sąsiadów jakieś czas był spokój- dwa, trzy tygodnie. W czwartek w tym tygodniu słyszałam wielką awanturę między chłopakiem a dziewczyną. Wyzywał ją od debili ze go robi w konia, że ośmiesza go przed znajomymi i przyprawia rogi.....i tak było od rana a wychodząc do pracy po 13 nadal się kłócili.W piątek coś szykowali a w sobotę była impreza. Już do południa byłu smichy chichy a gdy wróciłam wieczorem impreza trwała na całego. Wprawdzie muzyka grała cicho ale omi gadali, smiali się i bluzgali non stop. Poszłam spać o 1 w nocy i słyszałam ich cały czas. O 3 obudził mnie wybuch śmiechu przeplatany nazwami pań lekkich obyczajów. Udało mi się znów usnąć tylko po to żeby obudził mnie jazgot głośnej muzyki o 6 z minutami.
Sąsiad z piętra nad nimi nie wytrzymał i przez balkon zaczął do nich krzyczeć żeby przyciszyli tą muzykę to został wyzwany od starej kur* i pierd* chu* co się wpierd* i nawet wyszli na klatkę by iść do sąsiada.Przyznam że miałam wielką ochotę zadzwonić na policje by uciszyło towarzystwo ale po awanturze z sąsiadem albo się pospali albo wyszli bo wszystko ucichło. jeśli takie coś powtórzy się w tym tygodniu a ja mam od jutra właśnie ranki i będę wstawać o 4,30 to nie zawaham się zadzwonić po policje coby uciszyła towarzystwo.
Obawiam się tylko że nie mścili się później np strasząc mi dziewczyny na balkonie bo nigdy nie wiadomo z jakimi debilami mamy do czynienia.

Kochana powinnaś zadzwonić na policję! Mam z tym doświadczenie. Za pierwszym razem dostana upomnienie, za drugim mandat. Policja przyjdzie najpierw do Ciebie - wtedy powiedz, że obawiasz się o bezpieczeństwo. I zażądaj notatki policyjnej, bo czasem (często) policja olewa temat. I dzwoń za każdym razem, gdy przekraczają granice w których można żyć - nie ma czegoś takiego jak cisza nocna w prawie, jest przepis o poszanowaniu porządku, w takim sensie, że sąsiad sąsiadowi nie może utrudniać życia a to się tyczy głośnej muzyki czy innych o wyzwiskach nie wspomnę.
Druga rzecz to telefon do tej, która wynajmuje. Trzeci rzecz to oficjalna skarga z podpisami sąsiadów (a już obowiązkowo najbliższych) i żądanie wypowiedzenia umowy najmu.

Polusia na deser :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 02, 2015 12:25 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

ale jazda :strach:
Też po namyśle uważam,ze powinnaś zadzwonić
W ogóle dziwię się,że reszta sąsiadów nie reaguje,"nie mój problem" " co ja będę młodym podpadać "
Bo jakby wszyscy się zebrali to towarzystwo szybko by spasowało myślę
W każdym razie współczuję ekipy 8O
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie sie 02, 2015 15:44 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Najbardziej chore jest to, ze takim ludziom boimy sie zwrocic uwage, bo nie wiadomo co moga zrobic. Ja wczoraj jechalam autobusem na grilla do Sosnowca i jacys goscie zt ylu autobusu wlaczyli sobie bardzo glosno muzyke. Jakis starszy gosc sie na nich wydarl, ze maja to uciszyc bo nie sa sami itd itd. Ale wiecie co, ta muzyka mnie tez przeszkadzala i uwazam, ze autobus to nie miejsce na takie koncerty, ale ten gosc tak na nich ryknal, ze mnie ze strachu serce stanelo. Wolalabym zeby im zwrocil uwage i oni by pewnie te muzyke sciszyli, jesli nawet nie wylaczyli calkowicie, a tak to oni jego wyzywali, a on wyzywal ich :/
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Nie sie 02, 2015 16:06 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

No bo w miejscu publicznym takim jak autobus nawet nie powinno się prowadzić rozmów przez telefon. Karygodne jest prowadzenie konwersacji jak wszyscy słuchają. Tak samo jak właśnie słuchanie muzyki. Jak juz musimy odebrać to po cichu żeby innym ludziom nie kazać tego słuchać ;)

klaudiafj

Post » Nie sie 02, 2015 16:11 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Ewcia,współczuję takich sąsiadów :x Również uważam,że jeżeli takie sytuacje będą się powtarzały,to trzeba dzwonić na policję,przecież tak być nie może. Ja na szczęście mam fajnych sąsiadów,starsi i mili ludzie. Blok, w którym mieszkamy to wojskowy blok i ludzie są strarsi w większości. Zawsze kilka zdań się wymieni,pożyczy na koniec miłego dnia,no tak normalnie i sympatycznie :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie sie 02, 2015 17:57 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Pola .

Obrazek

Poleńka z uszkami w pozycji "bardzo zainteresowany kotek" :1luvu:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sie 02, 2015 18:15 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Mryczór :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sie 02, 2015 18:29 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Cześć Ewa :1luvu:
Można poprosić o anonimowośc , czyli policja nie informuje , kto wzywał . Poprośic o wspólne działąnie sąsiada z góry , którego wyzwali .
I koniecznie kontakt z właścicielką mieszkania . jej mieszkanie , bieze kase więc niech sie zainteresuje , komu je udostepnia .
Polcia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie sie 02, 2015 18:31 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Właśnie na wynajętym trzeba się pilnować, bo można wylecieć z dnia na dzień ;) Jak do nich to jeszcze nie dotarło to będą mieli zimny prysznic :)

klaudiafj

Post » Nie sie 02, 2015 20:29 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Kot myślący.

Obrazek

Ile masz zabawek Poluniu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
śliczna jesteś kochanie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40