Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 02, 2015 21:37 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Moim też zwisa :) Tylko spojrzą czasem z ciekawością w okno :)
Cześć Agusiu :) Tak to bardzo fajna zabawka, do tego stopnia, że Marysia już odstawiła karme TOTW i pożywia się wyłącznie smakołykami :evil:
Kitusia też łapkę wkłada i wyciąga chrupki, co ma zrobić jak nikt się nie lituje a w środku jej ulubione Senable i Whiskas :D

A właśnie ;) Poznęcam się potem laserkiem nad kotami :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon mar 02, 2015 21:43 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

:ryk: Słodziak :1luvu:
daj znać jak zabawa laserkiem się skończy :D czuje ze po będzie armagedon :ryk:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pon mar 02, 2015 21:44 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Laserek to bardzo dobra rzecz :ok:
siedzisz sobie machasz laserkiem a kot biega jak oszalały :twisted:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon mar 02, 2015 21:58 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

agusialublin pisze:Laserek to bardzo dobra rzecz :ok:
siedzisz sobie machasz laserkiem a kot biega jak oszalały :twisted:

U nas też laserem rządzi :-). Tylko ja muszę uważać na jednego kota właśnie tego bialo-szarego ze zdjecia :( żeby za bardzo się nie zmeczyla bo jak się okazalo ma problemy z serduszkiem.

ale reszta to prawie po suficie nawet lata :-D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon mar 02, 2015 23:19 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Właśnie skończyłam chustecznik dla Moli, zajęło mi to kupę czasu , ale teraz mogę rzec, że mnie efekt zadowala :) CatAngel, ale te decoupage są czasochłonne prawda? Na inspirello babka robi to w filmie 6 minutowym :mrgreen: :) Jutro jeszcze lakierowanie i gotowe. Nie wyobrażam sobie robić tego stale na zamówienie ;) Choć to sama przyjemność plus nerwy, żeby nie spaprać, ale... życie moje wygląda tak, pisane od strony m. ->

http://qrkoko.pl/moje-zycie-z-rekodzielniczka/

Oczywiście nie mój to pisał, ale czytał i podpisuje się pod tym. Przeczytajcie, bo to rewelacyjny tekst :D !

Teraz muszę ogarnąć bałagan, głowa mi pęka, zrobić sobie kolacje, bo w brzuchu burczy, nową herbatę, bo poprzednia zmarzła, chwilę dychnąć przed tv (może polecą duchole ;) ) I pewnie obudzą się moje Księżniczki i tyle z relaksu :mrgreen: :ryk:
:ryk: :ryk: :ryk:

edit: i po co ja powiedziałam że jestem zadowolona zanim polakierowałam :( Pewnie to zepsuję :/

klaudiafj

Post » Wto mar 03, 2015 0:15 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

CatAngel pisze:U mnie kociaste mają swój sposób na labirynt :ryk: :ryk: :twisted:
Obrazek

Mój ma wersję ulepszoną bo zamiast otworu na górze jest owalna dziurka do wsypania chrupek i pysio w nią nie wejdzie.
Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto mar 03, 2015 0:22 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No fakt Ewuś :) Ja mam taką wersje jak CatAngel :)

klaudiafj

Post » Wto mar 03, 2015 0:25 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:No fakt Ewuś :) Ja mam taką wersje jak CatAngel :)

Z dużą dziurą ?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto mar 03, 2015 7:40 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej kochana

Czyli dwie wersje produkują tego labiryntu na karmę?
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto mar 03, 2015 11:08 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Dziś Wenus i Uran znajdą się tylko 5' od siebie, więc warto spoglądać w niebo. Jutro pełnia a 20ego marca częściowe zaćmienie słońca.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 03, 2015 11:23 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

witajcie dziewczyny :1luvu: :201461 :201461
i jak dzisiaj koteczki ? nadal zainteresowane nowosciami, które dla nich kupiłaś?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto mar 03, 2015 11:33 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Dzień dobry wszystkim :)
Aniu ja nawet nie wiedziałam, że są dwie wersje, ale na szczęście moje koty jeszcze nie wymyśliły oszukiwania :) Za to słyszałam jak się smakołyki sypią w nocy :mrgreen:
Alienor dzięki za info :)

Witaj Mireczko :)
Opowiem jak było wczoraj - że labirynt jest fajny to już wiecie :) Kula z myszką jest przezabawna. Kręci się taka po pokoju, chodzi gdzie chce, jak idzie dalej to koty za nią, jak w stronę kotów to koty uciekają, śmiałam się strasznie z kotów :) Coś ta kula uwzięła się na Marysię ;)

Tunel okazał się wcale nie mały, nie wiem jak ale widziałam na własne oczy jak Marysia przez niego przeleciała jak pocisk :D Więc jest ok, ciągle przy nim siedzi, chyba się tunel podoba :)

A co do laserka... wielka klapa! Dziewczęta nie będą biegały za czymś co nie jest do złapania. Na szczęście parę złotych to kosztowało tylko. Pamiętam, że wiele lat temu Kitusia się bawiła laserkiem.
Myślałam, że wycie się skończy, ale się nie skończyło. Kituś marudziła bardzo, więc dałam jej jedzonko i potem marudziła dalej, aż przyszła do mnie i dała mi budziaka na dzień dobry, no to po takim powitaniu musiałam już wstać i dać jej drugą porcję jedzonka.

I zrobiła dziś piękną qpę :D Taką jak powinna mieć - daruję sobie opis, ale proszę sobie to wyobrazić :mrgreen:

Aha mój piętrowy domek dla kotów z kartonów nie wyglądał już najlepiej i trochę gracił. Ale jest używany! Mąż wepchnął go pod stół, gdzie się nie zmieścił, zrobił to na siłę i zepsuł :( Teraz chciałam tą górę wziąć na rozpałkę i troszkę zaczęłam go targać, widzielibyście Kitusie - wskoczyła do domku na pierwsze piętro, wyskoczyła i patrzała przerażona co ja robię! Dlaczego to niszczę, aż mi serce ścisło, bo jej przerażone wielkie oczki pytały - dlaczego, proszę Cię nie niszcz! Na szczęście - nie bój nic! Mam nowy, wielki i niezniszczony karton z zooplusa, będzie nowe piętro :D

klaudiafj

Post » Wto mar 03, 2015 11:40 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

laserka to musisz poszukać z kropką , pisałam Ci o tym wcześniej ,ale zamówienie już ci poszło,
z kotami różnie bywa nie wiadomo co im będzie pasować do zabawy i jak długo :)
może jeszcze zmienia zdanie
grunt , ze reszta zakupów trafiona :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto mar 03, 2015 11:48 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Mireczko, lubią rozmrożone :) Nawet bardzo! A dziś dałam im i nie zjadły :/ wieczorem pewnie by zniknęło, ale w dzień leży :)
Gosiu super, że wreszcie masz swój wątek - bardzo się cieszę :)
Kasiu dzięki za dobre słowo w sprawie zdjęć :) Temat będzie kontynuowany :)

Dziś wybraliśmy się nad zalew, ale ledwo wyszłam z auta to było tak zimno, że nie umiałam wytrzymać. Chciałam pojechać nad drugi zalew i jak wyszliśmy z auta musieliśmy długo iść i po niecałym kilometrze znowu powiedziałam, że wracamy. Ogólnie tak zmarzłam jak nigdy! Ale mamy grzaniec na rozgrzewkę na wieczór. Pogoda była mało klimatyczna i wściekle zimno brrrr

Zrobiłam mało zdjęć - żadnego z planowanych. Na cmentarz już nie dałam rady iść - normalnie cierpiałam katusze, takie wiatrzysko i mróz, ale chociaż pokaże Wam kilka ujęć gł dla tych, które siedziały w ciepłym domku :D

Zalew Nakło-Chechło
Obrazek

Potem pojechaliśmy na Świerklaniec, ale po drodze był taki oto zamek:
Obrazek
Obrazek

A potem był klucz kaczy :)
Obrazek

I Marysia, która siedzi na moim nowym krześle, entym w kolekcji, załatwionym przez mamę ku wkurzeniu małża - znowu muszę kupować farby Annie Sloan i malować, mam już super pomysł na to cudne krzesło :)
Obrazek

I to tyle zdjęć na dziś. Jutro przychodzi paczka :) Cieszy mnie to, że kotki gonią się codziennie ostatnio :ok:

ciekawe czy kitkom mięsko będzie nadal smakować jak dłuzej poleży
krzesło super :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto mar 03, 2015 11:56 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

hmm nogi kurczakowej nie ruszyły- nie wiem czemu, dałam surowe i rosołek wszystko. Marysia surowe by zjadła, jakbym jej go nie podlała rosołem. Nie wiem czemu nawet Kitusia chyba rosołku nie wypiła a był taki tłuściutki. Teraz jedzą gurmety (dawno nie było) i Kitula zjada do ostatniego kęsa, tak jej smakuje. Marysia chyba nie bardzo to lubi. Dziś zobaczę czy to je, jak tak to mięso idzie w odstawkę, a jak nie to rozmrożę jej jakiś kawałek. Ona zje, zawsze w nocy po zabawie dziubie surowe, ale gotowanego nigdy. Raz jej dałam do pyszczka jak tabletkę, żeby zmusić do skosztowania, ale i tak się nie przekonała :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]