Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 29, 2014 20:08 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

MB&Ofelia pisze:Ja Ofelii nie mam czego rekompensować. Trafiła do mnie w wieku 5-6 tygodni, prostu z kilkugwiazdkowej piwnicy. Czarnidełku owszem - Mała Czarna najpewniej nie miała lekkiego i przyjemnego kocięctwa :(

Kurczaczki, co za dzień! Boli mnie lewe kolano i guz na czole. Koty nie zeżarły śniadania. Mała Czarna znów gdzieś zaturlała kuleczkę. I jeszcze mnie mój tata zdenerwował :evil:
I nie mam z kim :piwa: :cry:

ja też dziś sam się do siebie szczerzę :smokin:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon wrz 29, 2014 20:20 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

No cóż, poniedziałek :roll: Nie ma z kim pogadać przy szklanym naczyniu, bo jutro rano do roboty. Ehhh... Nie lubię poniedziałków.
Ten tydzień co prawda będzie nieco krótszy, bo w piątek jadę na wesele kuzyna. Następny tydzień też będzie nieco krótszy, bo w poniedziałek będę z tego wesela wracać.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon wrz 29, 2014 20:20 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

kuba.kaczor13 pisze:
MB&Ofelia pisze:Ja Ofelii nie mam czego rekompensować. Trafiła do mnie w wieku 5-6 tygodni, prostu z kilkugwiazdkowej piwnicy. Czarnidełku owszem - Mała Czarna najpewniej nie miała lekkiego i przyjemnego kocięctwa :(

Kurczaczki, co za dzień! Boli mnie lewe kolano i guz na czole. Koty nie zeżarły śniadania. Mała Czarna znów gdzieś zaturlała kuleczkę. I jeszcze mnie mój tata zdenerwował :evil:
I nie mam z kim :piwa: :cry:

ja też dziś sam się do siebie szczerzę :smokin:

tako i ja :roll:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pon wrz 29, 2014 20:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

Kurczę Zimno mi, zamarzam :evil: A te dwie ogoniaste małpiatki balkonują w najlepsze :| Zaraz je zagonię do domu, bo inaczej uświerknę na amen :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon wrz 29, 2014 20:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

MB&Ofelia pisze:Kurczę Zimno mi, zamarzam :evil: A te dwie ogoniaste małpiatki balkonują w najlepsze :| Zaraz je zagonię do domu, bo inaczej uświerknę na amen :roll:

Zamykaj balkon bo się przeziębisz!!!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon wrz 29, 2014 20:59 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

Powiedz to moim pannicom :roll:
Muszę jeszcze łepetynkę wymyć, bo po treningu się co nieco spociłam. Najwyższy czas zaganiać kociaste i pod prysznic.
Dobranoc wszystkim!
Obrazek
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon wrz 29, 2014 21:00 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

MB&Ofelia pisze:Obrazek

Jaka słodycz :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dobranoc!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto wrz 30, 2014 7:20 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

Dlaczego koty, zamiast grzecznie spać w nocy, ćwiczą do Wielkiej Pardubickiej? :evil: :evil: :evil:
Nie wyspałam się :placz: :placz: :placz:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 30, 2014 7:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

MB&Ofelia pisze:Dlaczego koty, zamiast grzecznie spać w nocy, ćwiczą do Wielkiej Pardubickiej? :evil: :evil: :evil:
Nie wyspałam się :placz: :placz: :placz:

moje były grzeczne albo ja mocno spałam, raczej to drugie bo kocyki z oparcia kanapy były wszędzie a kupson - taki utytłany w żwirku czyli oryginalnie zrobiony do kuwety - w postaci kilku bobków rozprzestrzeniony po całym pokoju :strach: :strach: :strach:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto wrz 30, 2014 7:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

8O Którejś chyba intensywnie zakopywało i w efekcie wykopało!
U mnie kupalki czasami lądowały poza kuwetą, jak była mniejsza. Jak kupiłam większą, problem zniknął. Noooo, prawie. Niedawno któraś pannica za mocno się wypięła i wdepnęłam bosą stopą w "miętkie" :evil: W łazience na szczęście, na pokoje nie roznoszą.

O żesz miauwa! Skleroza nie boli. Miałam wyjąć Czarnidełku kuleczkę z pudełka z kocimi zabawkami. I głowę dam, że tego nie zrobiłam :|
Nie będzie się miał czym bawić mój mały kotek :(
(ps. na noc muszę chować bo by mnie sąsiedzi zlinczowali)
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 30, 2014 7:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

u mnie lądują po czterech dniach, all rights reserved to Nuri. Są DWIE kuwety. Po czterech dniach glizda robi obok.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto wrz 30, 2014 7:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

Ależ z niego czyścioszek!
A nie pomogłoby dosypanie po tych 4 dniach trochę świeżego żwirku na wierzch? Albo taki puder odświeżający do kuwety
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 30, 2014 7:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

nie wiem, mi w sumie po czterech-pieciu dniach też śmierdzi jak wchodzę do domu.... chyba tylko drewnianego żwirku jeszcze nie próbowałam. Zbrylającego nie lubię bo robi się błoto i śmierdzi, niezbrylający smierdzi ale nie robi sie błoto, silikonowy dłużej nie śmierdzi mnie ale Nuriczkowi już tak...
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto wrz 30, 2014 7:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

A próbowałaś bentonitowego benka, zbrylającego, drobnoziarnistego? W jasnoniebieskim worku. On się całkiem ładnie zbryla, tylko musi być odpowiednio duża warstwa w kuwecie.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 30, 2014 7:45 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-dzień świra

Marlenka, ja nie mam Benka, mieszkam w kraju nieBenków :D swoją drogą muszę kupić takie wyższe pudła w ikei i zrobić im kuwety z tego wycinając dziurę na wejście, ktoś gdzieś na forum pisał, bo można wsypać więcej żwirku i nie będzie piaskownicy na cały dom. A standardowa kryta kuweta mi po prostu się nie zmieści.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

[poprzednia][następna]