Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kocia_mendka pisze:Właściwie jak tak patrzę, to nie Ebola jest zagrożeniem dla współczesnego świata, już prędzej znieczulica i głupota. Faktycznie, jest szansa że się przenosi z ludzia na ludzia, jakby na to nie patrzył raz,że żyjemy w globalnej wiosce a poza tym tyle chorób zmutowało... Diabeł jeden wie czy i głupota nie zmutowała i teraz się przenosi na przykład przez powietrze?! Zaczynam sie cholera bać.... No i genetycznie wiadomo, też. Mam przykład u siebie na wiosze, sztuka w sztukę kmiecie durne,ze to aż czasem boli.... A że ogólnie stanowią jedną wielką rodzinę bo od pokolen rozmnażają się między sobą...Jakieś tam ciotki kuzynki pociotki i takie tam inne no to i głupota dziedziczna też być musi...
kocia_mendka pisze:Ja zawsze wychodziłam z założenia,że skoro uzyskanie pozwolenia na broń wymaga takiej papierologii, latania zdawania testów psychologicznych,że uzyskanie tegoz pozwolenia niekiedy graniczy z cudem ( przynajmniej dla szarych ludków ), no to powinno się też przeprowadzać odpowiednie testy co do posiadania w domu jakiegokolwiek zwierzęcia. I te testy powinny być bardziej rygorystyczne. Badania psychologiczne obowiązkowe. Badanie genealogii od strony psychiatrycznej do najmniej 5 pokoleń wstecz, bo nigdy nie wiadomo jaka czkawka genowa się nagle może ujawnić. I ktoś w końcu powinien stworzyć odpowiednią instytucję finansowaną z budżetu państwa, coś w rodzaju lotnych bojówek z uprawnieniami wojska i policji, która to bojówka miałaby możłiwośc wbicia komuś na kwadrat w celu sprawdzenia w jakich warunkach żyje zwierzak i czy nie dzieje mu się krzywda. No i oczywiście żeby ta bojówka miała uprawnienia do natychmiastowego dotkliwego karania pseuduchów i znęcających się nad zwierzakami, bez pośrednictwa sądów. Wiem wiem, marzenia ściętej głowy. Ale czy ja wiem? Może kiedyś tak będzie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 65 gości