Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 26, 2014 21:35 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

U nas nadal nudy.. Ale hitem stał się ciepły kaloryfer! Annuszka wyciąga się na dlugość wszystkich żeberek i śpi brzuszkiem do góry :1luvu: Uwielbiam tę kotkę, ona jest coraz bliżej mnie, daje się drapać po zadku, po pyszczku, ociera się o mnie jak jest przy misce. Kiedy wstaję, ona mnie do miski prowadzi. Idzie, miauczy i ogląda się za mną, czy na pewno idę. Kochane są te moje pyszczki :1luvu:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Sob wrz 27, 2014 5:29 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Jak miło to czytać :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 27, 2014 7:34 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Zaglądam tu do Was, podczytuję, bo początki dokocenia przypadły nam w tym samym mniej więcej czasie. Cieszę się, że Annuszka jest coraz ufniejsza w stos. do Ciebie, to takie miłe! Niesamowite uczucie doświadczać tego jak kot się otwiera, zmienia, coraz bardziej ufa.
U nas Lusia jest, a raczej była bardziej proludzka. Ja z kolei chciałam Gucikowi zapewnić towarzystwo kocie, ale nie było wiadomo, czy on naprawdę tego chce, więc kicia musiała być raczej nie narzucająca się kotu, bardziej ludziowi :D Sytuacja teraz jest taka, że Gucik kocha Lusię, ona to przyjmuje jako dobro jej należne. Przekonała się już całkiem do niego. Gucik woli jednak pieszczoty i zabawy z Lusią, niż ze mną. Lusia jest przytulasta i miziasta, więc mam kogo tulić. Wszystkie potrzeby zaspokojone :D Kocie i moje.
To wszystko jednak nadal się rozwija, dzieje - u Ciebie Annuszka będzie coraz bardziej ufna. Ja to mam przeczucie, że kiedyś napiszesz, że przychodzi sama na pieszczoty do Ciebie :ok: Tylko czas jest potrzebny, nic więcej. Wszystko inne jej/im zapewniasz.
Ja mam podobne podejście - nic na siłę, zero poganiania. Niech samo się dzieje. Grunt to brak stresu i bezwarunkowa miłość.
Głaski do koteczków przesyłam :kotek:

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Sob wrz 27, 2014 10:45 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

bb0702 pisze:Niesamowite uczucie doświadczać tego jak kot się otwiera, zmienia, coraz bardziej ufa.

To prawda, każdy, nawet najmniejszy krok cieszy niesamowicie. Mam wrażenie, że, jak ze wszystkim, im trudniej osiąga się sukces, tym bardziej każdy sukces cieszy. A czasu niech ta panna ma do woli, tak się akurat składa że my nie mamy w stosunku do kotów typowo ludzkich oczekiwań i nikt nikogo zmuszał do niczego nie będzie :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Nie wrz 28, 2014 6:42 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Kotka jest jednak bardzo łagodna, grzeczna, nie gryzie i nie drapie.Po prostu nie jest nakolankowa.Mój Bohun też do mnie sam nie przyjdzie, ale przutula się i mruczy, kiedy go biorę na kolana.Wiele jest takich kotów.Annuszka i Pafnucy się kochają, a to zdecydowanie trudniej osiągnąć, czasami nigdy się nie udaje.Koty są zdrowe, śliczne, niech tak będzie dalej :ok:

ewar

Post » Nie wrz 28, 2014 10:08 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Pafnucy też nie wykazuje grama agresji, strach u niego objawia się żałosnym miaukiem. To jest ekipa niezastąpiona. Annusz dostała pseudonim Krążownik, bo kiedy Pafnucka nie ma w pobliżu ona sobie miejsca nie może znaleźć, krąży i cichutko miauczy. Woła go ale jak tylko kocurr pojawi się na horyzoncie oba gruchają do siebie. :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Nie wrz 28, 2014 12:38 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Pafnucy już był miziastym kotkiem, kiedy o nim się dowiedziałam, Annuszka nie, ale może będzie? Koty są agresywne z jakiegoś powodu, a one przecież maja jak w raju.Spokój, dużo miłości, zabawki, mają Dużych i siebie, czego chcieć więcej? Bardzo miło czytać, że koty tak się do siebie przywiązały :lol:

ewar

Post » Nie wrz 28, 2014 13:52 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

kotelsonciorny pisze: Annusz dostała pseudonim Krążownik, bo kiedy Pafnucka nie ma w pobliżu ona sobie miejsca nie może znaleźć, krąży i cichutko miauczy.

Krążownik! Cudnie :1luvu:

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Pt paź 03, 2014 6:41 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Bo to się nazywa kocia miłość, gdy jedno bez drugiego nie może wytrzymać w jednym pomieszczeniu :1luvu:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Pt paź 03, 2014 9:52 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Przepraszam, przepraszam, przepraszam! :201494 Tak milczę, ale mam same problemy. Od śmierci Babci same paskudne rzeczy się wokół mnie dzieją, dobrze że przynajmniej w domu jest cisza i spokój, słychać tylko deszcz stukający o szyby i kocie gruchanie. Były brzydkie dni, koty drzemały na parapetach albo przyglądały się kroplom na szybach. Na balkon wychodziły na moment, bo zimno. Teraz jest ładnie a poty rozrabiają. W planach zakup nowego drapaka, znalazłam taki ładny, solidny. Kupię.

kotelsonciorny

Post » Pt paź 03, 2014 9:55 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Jaki drapaczek? :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt paź 03, 2014 10:55 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

taki oto drapak:

Obrazek

W niedzielę jedziemy obejrzeć, to jedyny dzień kiedy nie wracam do domu o 21 :evil:

kotelsonciorny

Post » Pt paź 03, 2014 13:00 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Wow ! I bardziej swojsko ło jezu :mrgreen:

ewar

Post » Pt paź 03, 2014 13:26 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

ewar pisze:Wow ! I bardziej swojsko ło jezu :mrgreen:

To używane drapaczysko, od tego samego pana od którego mamy poprzedni drapak (który się z lekka zdefasonował). Bardzo mi się podoba więc dzisiaj po niego jedziemy :mrgreen: Zważyłam Pafnucka, ten kocur waży 6,4kg 8O A jest taka sznurówka z niego, jak to możliwe?

kotelsonciorny

Post » Pt paź 03, 2014 13:40 Re: Annuszka & Pafnucy - dwa widzewskie knedle!

Super drapaczek wygląda, kotałki będą miały mnóstwo frajdy :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]