Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 03, 2013 11:24 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja go kupiłam przez Allegro: http://allegro.pl/dabur-vatika-olej-kok ... 72603.html, ale podobno można go dorwać w jakiś sklepach ze zdrową żywnością, ekologicznych itp.

A to jest taki do włosów specjalny? Na ile to wystarcza? Nakłada się na głowę, czy na całe włosy?
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Wto wrz 03, 2013 11:40 Re: Steven ♥

Można i na głowę, i na włosy. Ja akurat na gęstość nie narzekam, tylko, że są przesuszone, więc bardziej się skupiam na samych włosach, zwłaszcza na końcówkach.
Mmm, zależy jak często się tego używa, ja jestem dość zapominalska, niby jest, że 1-2 razy w tygodniu, mi wychodziło średnio co 2 tygodnie, buteleczka się już kończy, ale mam ją jakieś 8 miesięcy.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Wto wrz 03, 2013 11:42 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Można i na głowę, i na włosy. Ja akurat na gęstość nie narzekam, tylko, że są przesuszone, więc bardziej się skupiam na samych włosach, zwłaszcza na końcówkach.
Mmm, zależy jak często się tego używa, ja jestem dość zapominalska, niby jest, że 1-2 razy w tygodniu, mi wychodziło średnio co 2 tygodnie, buteleczka się już kończy, ale mam ją jakieś 8 miesięcy.

Na długo! Nieźle. Pytam, bo przy moim wzroście 172cm i włosach długich do pasa, jak nie za, to chyba szybko by poszła taka butelka. Przeciętna odżywka 250ml starcza mi na kilka użyć...
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto wrz 03, 2013 11:44 Re: Steven ♥

Protestuję :lol: Ja wcale nie lubię gotować, ja lubię smacznie jeść :twisted: Mam do wyboru - pójść do porządnej restauracji (czasochłonne i trochę kosztowne, więc na ogół raz, czasem dwa razy w tygodniu) albo samej wykonać coś fajnego. Wybieram złoty środek - wyszukuję takie przepisy, które nie wymagają kwitnięcia przy kuchni. Na szczęście rzadko dość spaskudzę potrawę - przy czym zawsze jest jadalna, czasem tylko smak pozostawia co nieco do życzenia.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto wrz 03, 2013 11:46 Re: Steven ♥

Ale wiesz, to olej, tłusty, jego się nakłada w ilości mniej więcej jednej łyżki, chociaż na takie długie włosy jak masz, to może wyjdą ze dwie ;) dobre opinie słyszałam jeszcze o tym: http://allegro.pl/parachute-olejek-koko ... 17698.html, a jest go już 600ml, a nie 150.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto wrz 03, 2013 12:05 Re: Steven ♥

PumaIM pisze:Protestuję :lol: Ja wcale nie lubię gotować, ja lubię smacznie jeść :twisted: Mam do wyboru - pójść do porządnej restauracji (czasochłonne i trochę kosztowne, więc na ogół raz, czasem dwa razy w tygodniu) albo samej wykonać coś fajnego. Wybieram złoty środek - wyszukuję takie przepisy, które nie wymagają kwitnięcia przy kuchni. Na szczęście rzadko dość spaskudzę potrawę - przy czym zawsze jest jadalna, czasem tylko smak pozostawia co nieco do życzenia.

Sprytnie i smacznie. Nigdy jeszcze nie usiadłam w poszukiwaniu przepisu... Nie wychodzi mi to też zbytnio na zdrowie, ważę zbyt mało w stosunku do wzrostu i wieku.

Bellemere pisze:Ale wiesz, to olej, tłusty, jego się nakłada w ilości mniej więcej jednej łyżki, chociaż na takie długie włosy jak masz, to może wyjdą ze dwie ;) dobre opinie słyszałam jeszcze o tym: http://allegro.pl/parachute-olejek-koko ... 17698.html, a jest go już 600ml, a nie 150.

2 łyżki? Nie umiem sobie tego wyobrazić przy moich włosach. Poszukam jeszcze jakiegoś info o tym, ale chyba jestem zbyt leniwa na takie akcje... Cud, że nakładam odżywkę po myciu szamponem!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto wrz 03, 2013 12:09 Re: Steven ♥

Ja bez odżywki miałabym kompletne siano xD nie dość, że kręcone, to jeszcze dość suche. Odżywka obowiązkowo, a na mokre dodatkowo serum regenerujące w formie olejku (kokosowego po myciu już nie używam, bo byłyby tłuste, a to serum się fajnie wchłania).
Spróbuj sobie nałożyć samą oliwę z oliwek, jej też nie trzeba dużo, ale chyba trochę więcej, niż kokosowego. Kokosowy jest baaardzo gęsty, a w temp. pokojowej przyjmuje formę stałą, takiego masełka ;) można go rozpuścić pod ciepłą wodą, ale nie trzeba, rozpuszcza się w dłoniach.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto wrz 03, 2013 12:16 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja bez odżywki miałabym kompletne siano xD nie dość, że kręcone, to jeszcze dość suche. Odżywka obowiązkowo, a na mokre dodatkowo serum regenerujące w formie olejku (kokosowego po myciu już nie używam, bo byłyby tłuste, a to serum się fajnie wchłania).
Spróbuj sobie nałożyć samą oliwę z oliwek, jej też nie trzeba dużo, ale chyba trochę więcej, niż kokosowego. Kokosowy jest baaardzo gęsty, a w temp. pokojowej przyjmuje formę stałą, takiego masełka ;) można go rozpuścić pod ciepłą wodą, ale nie trzeba, rozpuszcza się w dłoniach.

Ale kręcone włosy chyba mają tendencję do przesuszania się, trzeba je intensywnie nawilżać. Ja też u siebie widzę, że po lecie od słońca stały się bardziej suche, dlatego nakładam odżywkę taką co się spłukuje. Potem w ręcznik, czesanie, suszenie. Tyle. Miałam kiedyś taki okres, że ciągle chodziłam na basen, to używałam jeszcze jedwabiu. Może z oliwą spróbuję rzeczywiście.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto wrz 03, 2013 13:03 Re: Steven ♥

Zrobiłam mały research na necie i znalazłam stacjonarnie PoNa za 7zł puszka 200g. Czy to jest dobra cena? Tak na przyszłość jakbym chciała kupić Stevenowi na próbę...
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto wrz 03, 2013 14:56 Re: Steven ♥

W ogóle jest to dobra cena. W moim stacjonarnym jest za 7,99zł, tak samo jak Moonlight Dinner. Ja i tak kupuję na necie za 7,19zł, ale mam darmową przesyłkę już...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro wrz 04, 2013 10:08 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:W ogóle jest to dobra cena. W moim stacjonarnym jest za 7,99zł, tak samo jak Moonlight Dinner. Ja i tak kupuję na necie za 7,19zł, ale mam darmową przesyłkę już...

A to super, dzięki Bellemere.

I witamy się Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Śro wrz 04, 2013 10:16 Re: Steven ♥

Nie ma za co ;)

Wybacz, że zrobię Ci mały offtopic, ale może znasz kogoś, kto mógłby przygarnąć kotkę chociaż tymczasowo? viewtopic.php?f=13&t=156291 Pytam się już wszędzie i nie ma nikogo chętnego :(
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Śro wrz 04, 2013 10:58 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Nie ma za co ;)

Wybacz, że zrobię Ci mały offtopic, ale może znasz kogoś, kto mógłby przygarnąć kotkę chociaż tymczasowo? viewtopic.php?f=13&t=156291 Pytam się już wszędzie i nie ma nikogo chętnego :(

Omg! Biedna koteczka! Dzięki za link, co prawda nie jestem z Katowic więc chyba nie bardzo mogę pomóc, nie mam tam znajomych też, ale nigdy nie wiadomo, trzymamy kciuki za Perełkę!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Śro wrz 04, 2013 11:13 Re: Steven ♥

Ciężko będzie, jest tyle kotów do adopcji, i na miau, i na wszystkich innych portalach. Mam nadzieję, że coś się uda znaleźć, chociaż tymczasowego.
Dziękujemy za kciuki ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Czw wrz 05, 2013 6:07 Re: Steven ♥

Dzień dobry :1luvu:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

[poprzednia][następna]