nareszcie-witajcie

Moderator: Estraven
nareszcie-witajcie

MaryLux pisze:Oliwuniu, a czy przynajmniej Ty i Gabinia się nie pochorowałyście?
Inka zmartwiona
Duzi kupili 3 plasterki szyneczki, bo planują obcinanie pazurków. Każdy z nas dostaje w nagrodę trochę szynki i dlatego obcinanie nie jest dla nas aż takie straszne, chociaż żaden szanujący się kot nie lubi, kiedy pozbawia się go czegoś tak praktycznego, jak dłuuugie pazury. Pancuś powiedział nawet, że fajnie by było, gdyby Duzi obcinali mu pazurki codziennie, albo chociaż raz na tydzień. No ale Pancuś za szyneczkę dałby się pokroić na plasterki. Wyobraźcie sobie, że Duża trzymała szynkę w przedniej łapce i chciała przełożyć wędlinę do plastikowego pojemnika. W tym momencie Duży wszedł do kuchni i o coś zapytał. Duże odwróciła się, a Filunio nagle skoczył, wyrwał z ręki całą szynkę i uciekł z nią za kanapę. Akcja była tak szybka, że Duzi nie zdążyli zareagować. Ja krzyknęłam tylko, że to miało być dla wszystkich. Duży powiedział, że w takim razie obetną nam pazurki bez nagrody. Duża odparła, że zbiorowa odpowiedzialność jest niemoralna i nie możemy ponosić konsekwencji skandalicznego zachowania Filusia. Wszyscy poparliśmy Dużą. No i jutro będzie obcinanie pazurków i będzie też szyneczka. W końcu czekamy na nią ponad miesiąc, to brzydko by było, gdybyśmy się nie doczekali. 
Caragh pisze:Oj, Oliweczko, to się działo u Ciebie![]()
A Filunio co miał na swoje usprawiedliwienie, że tak wszystko dla siebie zabrał?

Caragh pisze:No widzisz Oliweczko, a powienien się był wstydzić! I to jak!No ale dobrze, że Duzi Wam jutro też dadzą
![]()
Jakby Filunio się zdziwił, gdyby jutro nic nie dostał

Kociara82 pisze:jesli ktos za czyms tak bardzo przepada, to sie nie lubi tym dzielic z innymi![]()
Filuniu, ja Cie, koteczku, dobrze rozumiem![]()

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], luty-1 i 14 gości