KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 09, 2011 10:53 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

Cudne te mementa o kocie i piesku :D
u mnie nie grzeją :(

Zazdroszczę pozytywnie... :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie paź 09, 2011 10:57 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

A ja miziam Karolka twojego i idę coś na obiad spatrzyć...ale pomysłu za bardzo nie mam :? .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie paź 09, 2011 12:25 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

vip0 pisze:A ja miziam Karolka twojego i idę coś na obiad spatrzyć...ale pomysłu za bardzo nie mam :? .

Wiem, że już późno na pomysł ale... (może na inny raz? :mrgreen: )
Podobno lubisz makaron :mrgreen: To ugotuj osobno (najlepiej kokardki ale jak nie masz to inny, byle nie spagetti). W małym garnuszku rozpuść trochę masła i dodaj soli. Potem dodaj gęstej śmietany (byle nie kwaśna i im gęstsza ty lepsza :D ). Wymieszaj dokładnie i dodaj odrobinę pieprzu. Nie musi być zagotowane- wystarczy, że pojawi się kilka bąbelków :D Potem po nałożeniu na talerze posyp tarty serem i.... smacznego :mrgreen:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie paź 09, 2011 13:24 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

Uwielbiam makaron :D
Koniecznie muszę wypróbować ten przepis- co mi się podoba, to szybkość przyrządzenia takiego dania :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie paź 09, 2011 15:51 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

Asia, dzięki za przepis, dziś już nie, ale w tygodniu wypróbuję napewno :1luvu: .
I jakby ci przyszły do głowy jeszcze jakies rewelacyjne dania z makaronem, to pisz od razu, bo potem jeszcze nie daj boże zapomnisz :mrgreen: .
A mnie rozłożyło, zupełnie jak Marię :evil: .
Zaraz idę w bety i oglądam " Smętarz dla zwierzaków ".
Ale żebyście sobie nie myślały, w międzyczasie będę was tu podglądać :mrgreen: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie paź 09, 2011 15:54 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

Witamy z zagrypionych Siedlec :twisted:
Mnie jest ciepło, bo mi gorączka przygrzewa i mamusia dała syropek i czosnek na spirytusie (albo na odwrót). Rozgrzało i jak humor poprawiło :mrgreen:

Trochę mi się niewyraźnie po tym czosnku czyta, ale czy ja dobrze Małgoś rozumiem, że w tym domu co normalnie mieszkacie, to zimą cały czas marzniecie?????
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie paź 09, 2011 16:04 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

Jeszcze przed horrorem odpowiem na pytanie Marii.
Marysiu, w pokoju nie ma ogrzewania, czasem tylko na chwilę włączam piecyk gazowy z butlą, jak dziewczyny chcą po ludzku lekcje odrobić.
Dalej kuchnia- tu piec węglowy...tu się pali, jak jest czym.
Zwykle kupuję trochę drzewa, i jakoś dzielę, dziewczyny rano są w szkole, ja zakładam jeszcze jeden sweter...zaczynam palić ok. godziny 12, żeby zaoszczędzić. Jutro zamierzam przyatakować MOPS, może dadzą choć z pół tony węgla, choć to niedużo, ale na początek może być. Więcej i tak nie dostanę.
Potem przedsionek ze sraczykiem- tu nie grzało sie nigdy i nie grzeje, zimą przy temp. poniżej 15 stopni zamarzają ściany, jest masa dziur i szpar, zamarza nie raz woda w spłuczce i w rurach...szczytem wszystkiego było, jak dwa lata temu zamarzł mi freon w lodówce :mrgreen: . Deska klozetowa też nieraz przymarza do d... :mrgreen: .
Zresztą, co ja tu się będę rozpisywać, pewnie w zimę Agata nie raz mnie odwiedzi, więc będzie mogła poświadczyć.
Ale i tak nie narzekam...ale zimy nienawidzę :evil: .

vip

Post » Nie paź 09, 2011 16:09 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

vip0 pisze:Jeszcze przed horrorem odpowiem na pytanie Marii.
Marysiu, w pokoju nie ma ogrzewania, czasem tylko na chwilę włączam piecyk gazowy z butlą, jak dziewczyny chcą po ludzku lekcje odrobić.
Zwykle kupuję trochę drzewa, i jakoś dzielę, dziewczyny rano są w szkole, ja zakładam jeszcze jeden sweter...zaczynam palić ok. godziny 12, żeby zaoszczędzić. Jutro zamierzam przyatakować MOPS, może dadzą choć z pół tony węgla, choć to niedużo, ale na początek może być. Więcej i tak nie dostanę.
Potem przedsionek ze sraczykiem- tu nie grzało sie nigdy i nie grzeje, zimą przy temp. poniżej 15 stopni zamarzają ściany, jest masa dziur i szpar, zamarza nie raz woda w spłuczce i w rurach...szczytem wszystkiego było, jak dwa lata temu zamarzł mi freon w lodówce :mrgreen: . Deska klozetowa też nieraz przymarza do d... :mrgreen: .
Zresztą, co ja tu się będę rozpisywać, pewnie w zimę Agata nie raz mnie odwiedzi, więc będzie mogła poświadczyć.

Znaczy na dowód jak mi tyłek do deski przymarznie cykniesz fotę i wrzucisz na wątek? :ryk:
najszczesliwsza

Post » Nie paź 09, 2011 16:13 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

vip0 pisze:Jeszcze przed horrorem odpowiem na pytanie Marii.

No bardzo nieciekawie :(
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie paź 09, 2011 16:28 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

Ano nieciekawie...ale co zrobić, jakoś trzeba żyć :( .
Mam tylko nadzieję, że moje dziewczyny jakoś inaczej sobie życie poukładają...

Agatko, zdjęcie z przymarzniętym zadkiem masz zaklepane :ryk: .
A ponieważ uzyskałam twoja zgodę, także uwidocznione na forum :mrgreen: .

vip

Post » Nie paź 09, 2011 16:51 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

Ty się kotek nie martw, mam(y) podobnie :> Moja mama mawia, że urodziła się pod zas*aną gwiazdą i teraz to się wlecze za nami :) Ja nie narzekam, bo bardziej niż materialne interesują mnie dobra wirtualne, ale koty zimą całą ósemką pod pierzyną siedzą, a w łazience wyglądającej jak relikt przeszłości na ścianach siedzi szron. No cóż, tak jakby trochę działamy, żeby było do przodu...

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Nie paź 09, 2011 17:08 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

Eeee, Ania, nie martwię się...przywykłam. Tylko dzieci mi szkoda, jak do szkoły wstają, bo sie trzęsą z zimna...
A twoja mama ma święta rację, jak się ktoś pod zasr..ą gwiazdą urodził, to mu już słoneczko nie zaświeci :mrgreen: .

vip

Post » Nie paź 09, 2011 17:11 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

vip0 pisze:A twoja mama ma święta rację, jak się ktoś pod zasr..ą gwiazdą urodził, to mu już słoneczko nie zaświeci :mrgreen: .

Nie mówcie hop i nie ograniczajcie woli Boskiej :mrgreen:

Trezba myśleś...kombinować... a najlepiej jakoś się zorganizować, bo wspólnymi siłami łatwiej coś zrobić.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie paź 09, 2011 17:12 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

ja też spod zasranej gwiazdy jestem... :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie paź 09, 2011 17:22 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....część czwarta !!!

puszatek pisze:ja też spod zasranej gwiazdy jestem... :mrgreen:

Nie chwal się tak :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]