Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2011 5:39 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Czas ponadrabiać zaległości tutaj...
Popsi i Jej TŻ zdecydowali ostatecznie, że BlueBerry zostaje u nich, będziemy podpisywać umowę :) Maly zmienił imę, teraz jest Ruskiem, bo charakterek ma cierpki, ulżyło mi trochę, bo już bardzo się martwilam, że to moja wina, że się nie oswaja. Ale zrobił wielkie postępy już :)

Walczymy z grzybem - Uzi mial zmiany na łapce, ale już ladnie zarósł, Tolek wylysiał i złuszczył się na grzbiecie, ale tez ok, jeszcze tylko Tadzio ma małą plamkę za uchem, wylazla mu na samym końcu. U Uziego zmiany byly w takim miejscu, że moglam smarować maścią (Clotrimazolem) i pomoglo bardzo szybko.

A, no poza nimi to i ja się załapałam, mam plamkę na udzie. Tylko że mi się maść skończyła, na koty wypaprałam ;] ALe trochę smarowałam i już prawie zeszło.

Koty wcinają teraz Sanabelle, niby taka lepsza karma jest bardziej sycąca, więc mniej zjadają..

Guzik prawda! Może i jest sycąca, ale na pewno jest też smaczna..za smaczna. One by nic, tylko żarły. Za to jak im humorki dopisują - latają po ścianach, non stop się tłuką, grają w berka, polują na wszystko. Nawet Troja czasem machnie lapą za piórkiem czy myszką ;]

Z wieści innych wielce dobrych - pamiętacie, że Tadzik miał przepuklinę? Otóż - jednak mu się (odpukać) wciągnęła. Kilka razy dziennie macam mu brzuchol i jest ladnie. Niedługo będę odkłądać kasę na kastrację, przy okazji zabiegu niech wet jeszcze oceni...ale jak dla mnie - jest super. Ale jak pierdołą byl, tak jest nadal...pierdoła do potęgi, ale jest tak słodki, że niech sobie misiem będzie ;]

A teraz idę spać, bo jakoś tak późno..yy,a właściwie - wcześnie się zrobiło ;]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie lis 06, 2011 21:16 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Obrazek
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pon lis 07, 2011 8:58 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

paskuda jedna słodka

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro lis 09, 2011 2:50 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Własnie się przebudziłam... nie ma to jak zasnąć pod stolem - a nic dziś nie piłam ;]
Ale słuchałam muzyki półleżąc na podłodze, opierając głowę o kanapę. Wiadomo, kark szybko zdrętwiał.. więc zjechałam trochę niżej, zawijając się w leżącą obok narzutę..i o.. 3 godzini se pospałam ;]

Ale sen mialąm okropny - szła jakaś straszna powódź i łapałam koty. I ich było tak strasznie dużo... na szczęście mialam klatkę wystawową, wsadziłam tam ze 30 kotów, ale okazało sie (po wystawieniu klatki na jakiś parking), że koty mogą z niej się wydostać. Mówię Wam, koszmar senny - z powodu uczucia totalnej beznadziejności...paniki. Yh.

KaleidoStar

Post » Wto lis 15, 2011 12:37 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Jak tam świnka i footerka ??
Moje 6 tymczasów pozdrawia :) Twoje :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lis 15, 2011 12:57 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Dobrze nam, dobrze :D Świnka rządzi, footra to akceptują ;]
Grzybek znika, już prawie śladu nie ma. Tak samo katar - w końcu dochodzę do etapu, kiedy wszyscy na raz są zdrowi chyba ;] Brus jeszcze lekko obsmarkany, ale tez coraz lepiej.
Kurczę, jak juz oblecę wszystkie wątki, w których maczam palce, to już u siebie pisać się nie chce ;]

KaleidoStar

Post » Śro lis 16, 2011 12:43 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Uszczęśliwiłam koty.. rzuciłam na ziemię wielki plakat kinowy, o wymiarach ok półtora metra na dwa... Plakat przez ostatnie lata był zwinięty, więc i teraz luźno rzucony robi tubę.. koty przez nię przepełzają na wyścigi, skaczac sobie jednocześnie nawzajem na głowy... no szał boski!

KaleidoStar

Post » Pon lis 21, 2011 17:25 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Hobbit, kot śp pana Stanisława..odszedł dziś za Tęczowy Most. Śpij spokojnie, nasz maleńki... [*]

KaleidoStar

Post » Wto lis 22, 2011 23:17 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

aniu sterylka tej kotki z horyzontu ustawiona na 10.30- do 13 najpoźniej 15.11.2011-powodzenia, szkoda, ze brzuchem ale dobre i to;-)...dzis potwierdzona!

Ja mam taki młyn z kotami, że nie wiem juz co, z kim, po co - za duzo kotów, adopcji, leczenia, jezdzenia- ale budy sa u nas już - tylko je ocieplinka zrobić i dokonczyc podesty-ufff;-)
Pozdrówka dla kociastych - szczep moja droga szybko, bo ja znów mam chętnego ale chyba malucha ostatniego z lisiarni przygotuje do domku;-) :kotek:
buziaki
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Śro lis 23, 2011 1:06 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Kotkę będe łapać w czwartek. Czy możemy ją podrzucić na noc do kawalerki do klatki? A przed zabiegiem poprosilabym Szymona, żeby wpuścil Layllę, ktora by ją zabrała. Póżniej panna trafi do mojej mamy na kilka godzin, pod dobrą opiekę (mama dbała o Troję po zabiegu też). A ja wracając z pracy zabrałabym kicię do siebie.
Przyznaję, że możliwość umieszczenia kotki w kawalerce zdjęłoby mi trochę nerwów z glowy, bo ostatnio też jestem na etapie planowania miliona rzeczy na raz i nie wszystko ogarniam.Ale jak nie, to przenocuję z kotką u mamy, mam nadzieję, że dymu nie będzie ;] I Laylla odbierze ją od mojej mamy..

Mam DT dla jednego z naszych Horyzontowych kociaków, ale popracujemy, żeby drugiego dziewczyna też wzięła. Monia P. powiedziala, że w razie czego go przejmie, ale nie chcę Jej dawać, bo Ona zawalona kotami po dach... W każdym razie powinno się udać jakoś to opanować...

KaleidoStar

Post » Śro lis 23, 2011 14:41 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Od czasu do czasu zaglądam (bo wiecznie w pośpiechu), a tu w oczy wpada mi piękne zdjęcie świniaczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:. Jakie ma śmiszne łapiątka i ryłko :ryk:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro lis 23, 2011 15:17 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

Fanszeto, każda Twoja wizyta tutaj wyczekiwana :D Ale mając Felusia na głowie nie dziwota, że czasu brak ;]
Ja u Ciebie jestem regularnie, tylko nie gadam na ogół :D

Jestem Ci niesamowicie wdzięczna, że to do mnie zadzwonilaś w sprawie świnki. Uwielbiam ją.. wszyscy ja uwielbiamy :D

Obrazek

KaleidoStar

Post » Śro lis 23, 2011 16:55 Re: Kot Trojański dziękuje za pomoc w głosowaniu do Krakvetu :**

KaleidoStar pisze:Hobbit, kot śp pana Stanisława..odszedł dziś za Tęczowy Most. Śpij spokojnie, nasz maleńki... [*]

hasaj sobie kociaku! ciocia Mamrot zapala światelko żebyś trafił gdzie trzeba

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

[poprzednia][następna]