Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Nowe zycie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 7:58 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

trzymaj się, będzie dobrze Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 14, 2011 8:00 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

no to mi sie pomerdało z tymi piątkami ,
mniejsza o większość - najwazniejsze żebyś z nowego lokum była zadowolona.

Kawka z rana
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt sty 14, 2011 8:01 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

:roll: Jak mnie odwiedzisz tam i to potwierdzisz, to napewno bedzie dobrze.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt sty 14, 2011 8:31 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

to do mnie to zaproszenie ?.....uważaj , ja szybko potrafię się spakować i jechać :)

Co do mamy to nas w domu była 3-ka
Mama przeżywała wyprowadzkę każdego z nas (fakt nie aż tyle km)
Musi to przetrawić, ciężko jej.
Taty zachowanie takie jak mojego :)
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Pt sty 14, 2011 8:37 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

Do Patmolka, ale i do Ciebie i wszystkich, ktorzy taka podroz chca na siebie wziac. :-)

Nas tez jest trzech. Moja mama uciekla od rodziny 1000 km a mi wytyka 560? To normalne. Ja juz nie mieszkam od prawie 16 lat w domu tylko zawsze w poblizu rodzicow. Teraz to naprawde bedzie trudno sie odzwyczaic.

SecretFire

Post » Pt sty 14, 2011 10:17 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

Skad ja to znam-
SecretFire pisze:.....
. A jak sie mamy spytalam, czy sie cieszy dla mnie, to mi sie spytala, ze z czego ma sie cieszyc i ze nie ma z czego sie cieszyc.
.....

Moja mama tez NAJLEPIEJ DOŁUJE !!
w codziennej rzeczywistości Oj potrafi DOPIEC !! Myślę, że na wieść że wygrałam miliona w Totka , tez dopatrzyłaby się samych kłopotów.

Chociaż muszę przyznać, że gdy dzieje się naprawdę źle potrafi pokazać KLASĘ !

Dorota będzie dobrze !

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt sty 14, 2011 10:32 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

Dolowac i na sumienie najezdzac to oni sa naprawde wyzsza kategoria. Jak dostalam jakies pieniazki dodatkowe, to zawsze byl tekst, ze nie mam wydawac na byle co tylko odlozyc sobie. Teraz jak na przeprowadzke musze pozyczyc od nich, bedza mi wyliczac, ze nie moge sobie kupic nowego czegos, bo mam dlugi. I tak sie ciagnie...

SecretFire

Post » Pt sty 14, 2011 10:40 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

Zapraszam do dyskusji viewtopic.php?f=1&t=122752
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 14, 2011 11:21 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

moja mama też truje o tym odkładaniu........ale to oddzielny temat i nie ma co go rozwijać

Ja jestem z natury optymistką
Dla mnie szklanka jest zawsze aż a nie tylko do połowy pełna :D

EdytaB_a

Post » Pt sty 14, 2011 11:29 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

Ok :-) I tak bede jeszcze Wam tu narzekac, zanim sie wszystko ulozy, wiec na ten czas koniec. O moje auto jeszcze nikt nie dzwonil. Bynajmniej brat mi nie dal znac.

SecretFire

Post » Pt sty 14, 2011 11:41 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

A mnie nauczył oszczędzać mój chłop i wdzięczna mu za to jestem. Tez byłam hurra-optymistką w sprawach finansowych i w sumie nie umiałam oszczędzać, zamiast zbierać na jedną rzecz to zawsze kupowałam pierdoły i to najczęściej dla brata czy siostry ;) Z drugiej strony bardzo sobie cenię niezależność. Gdyby nie to że nauczyłam się oszczędzać pewnie nie byłabym teraz na tyle niezależna a to naprawdę ogromny spokój daje, jak masz odłożone pieniążki na czarną godzinę. Z drugiej strony wiem, bo nie raz tak było, że w razie potrzeby (choroba, wypadek losowy) cała moja rodzina i ze strony mamy i taty się zbierze do pomocy, zawsze tak było i wiem że zawsze będzie, to tez daje ogromny spokój, że nie da mi nikt umrzeć z głodu czy z choroby, czy w jakimś niedostatku pomoże ZAWSZE. Ale z drugiej strony tez fajnie mieć jakieś zabezpieczenie i czasem z odłożonej sumki można sobie coś fajniejszego kupić też ;) a często się kupuje pierdoły, które tak naprawdę nie są potem do niczego potrzebne.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sty 14, 2011 11:48 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

nie no odkładam - tak bez niczego miesięcznie , coś tam w fundusze na emeryturę (na zus nie liczę), i jakies inne ale powinnam zrezygować wg mojej z urlopów w chorwacji, nart itp.....ale ja nie umiem, nie mogę , nie chcę !!!!

EdytaB_a

Post » Pt sty 14, 2011 12:06 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

Najpierw trzeba od tego zaczac, ze ma sie z czego odlozyc. Ja do tej pory nie mialam wiele mozliwosci na to. A odkad jestem aktywniejsza na miau, dawalam wszystko, co mialam na jakies pilne sprawy. Teraz po prostu nie moge, bo jestem od stycznia na zasilku no i czeka mnie strasznie droga przeprowadzka i zakup auta. Kiedy z tego sie wykaraskam, tez nie wiem. Ale durnostojki przestalam juz dawno kupowac, bo i tak nie nawidze kurzu scierac i tak, to po co jeszcze cos tam stawiac. Owszem, mam dekoracji troszke, ale tylko takie minimum.
Czesto jest ale tak, ze jak zaczelam sobie na cos zbierac, przyszlo cos innego nieoczekiwanego i dupa zimna. Teraz nawet jeszcze nie chce myslec ile to wszystko bedzie kosztowac, bo chce tego i to musi byc zrobione. Ale potem... Chyba dam jakos rade.

SecretFire

Post » Pt sty 14, 2011 12:21 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

EdytaB_a pisze:nie no odkładam - tak bez niczego miesięcznie , coś tam w fundusze na emeryturę (na zus nie liczę), i jakies inne ale powinnam zrezygować wg mojej z urlopów w chorwacji, nart itp.....ale ja nie umiem, nie mogę , nie chcę !!!!

Jeśli to twoja pasja to jak najbardziej nie powinnaś rezygnować :ok: Mnie takie rzeczy nie kręcą, a z braku auta tez ciężko się wybrać. Ostatnio chciałam na Grunwald jechać ale to się kończyło w niedzielę, w poniedziałek nie mogłam wziąć urlopu a to na takim zadupiu że ciężko by mi było PKS/PKP się dostać z powrotem do Wrocławia. Jako dziecko się najeździłam tez trochę (z chrzestną, która własnych dzieci nie ma to mnie rozpieszczała - w ramach prezentu urodzinowego wyjazd za granicę ;) ).
Teraz jak jadę na 2 dni do rodziców to już mam fisia, że koty beze mnie zostały, bo kto się tak dobrze nimi zajmie jak ja ;)
Mam pasje bardziej "domowe" i na to jestem w stanie wydać sporo. Jestem książkoholikiem, na to też ładna kaska idzie ;) Za to nie pamiętam kiedy byłam ostatnio u fryzjera (chyba jakieś 4 lata temu - ścinałam długie włosy na króciutko), zawsze łapię kucyka i podcinam końcówki sama. Do kosmetyczki tez nie chadzam, bo mam uczulenie na chemię i mam tylko swoje sprawdzone produkty, kosmetyki tez niewiele kosztują (te dla nastolatek :D albo dla niemowlaków). Także na wielu rzeczach oszczędzam żeby wydać gdzie indziej (no na koty też sporo idzie, jak tak liczyłam to na moja dwa zdrowe sierściuchy miesięcznie wydaję ok 300zł).

Secret co racja to racja - odkłada się jak ma się z czego. Radę dasz na pewno. Pamiętam jak zarabialiśmy z TŻ-tem malutko że nam starczało tak na styk, a mi się zamarzyły studia i w sumie tez psychicznie bardzo tego potrzebowałam. TŻ powiedział że mam iść na te studia, że damy radę. Nie wiem jak to się stało, że z pieniędzy tych które starczały nam na styk dało się jeszcze opłacić studia i wyjazdy. Pierwszą miesięczną ratę to do końca nie wiedziałam czy zapłace i czy w ogóle pojadę ale się udało a potem już jakoś własnie potoczyło się dalej. Mój TŻ do tej pory ze zdziwieniem wspomina jak wstawałam o 4 rano w zimie z uśmiechem na twarzy (w sobote i niedzielę) żeby pojechać na studia i się dziwił, że jemu to by się po całym tygodniu pracy nie chciało. Ale jak się coś tak bardzo lubi :)

A tak z drugiej strony to coś ostatnio słyszałam jak się wypowiadał milioner - że bogaczem nigdy nie zostaje ten co oszczędza tylko ten co znajduje nowe źródła przypływu pieniędzy :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sty 14, 2011 13:32 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka!!!

Gibutkowa pisze: A tak z drugiej strony to coś ostatnio słyszałam jak się wypowiadał milioner - że bogaczem nigdy nie zostaje ten co oszczędza tylko ten co znajduje nowe źródła przypływu pieniędzy :)

bo boczacze nie chowają swoich pieniędzy na koncie tylko nimi obracają

Przeczytajcie Robert Kiyosaki Bogaty Ojciec, Biedny Ojciec
- czego bogaci uczą swoje dzieci na temat pieniędzy i o czym nie wiedzą biedni i średnia klasa?

EdytaB_a

[poprzednia][następna]