Moderator: Estraven
elu pisze:
O widzę, że nie tylko ja miałam pracowitą sobotęTylko, że ja jeden rodzaj - pierniczki świąteczne - ale za to caaałą kopę


AYO pisze:Secret - a chcesz absolutnie gwarantowany przepis na łososia - surowego w marynacie?
Mmk jadła, nie umarła, potwierdzi


AYO pisze:Naści żuczku![]()
Kupujesz fileta z łososia. Gruby. Kilogram. Ze skórą. Dzielisz wzdłuż na pół.
Dokładnie płuczesz i oczyszczasz. Odsączasz.
Nacierasz przedtem mieszając składniki :
- 3 łyżki cukru
- 2 -3 łyżki soli
- 1 łyżka białego, mielonego pieprzu
- 1 łyżka gorczycy w ziarnach
- pęczek lub więcej siekanego kopru
Układasz "na waleta", skórą do góry filety w szklanym naczyniu z pokrywą i wstawiasz do lodówki na 48 godz. Puści sok - trzeba przekładać i pilnować.
Przed podaniem oczyszczasz z "zarośli" i fuzli. Można to trzymać ok. dwóch dni jeszcze potem ale nie wyjmując z marynaty.
Smacznego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości