http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113088
Zaglądajcie i pomóżcie podrzucać...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agneska pisze:Klara, ja nie oceniam. Ja mówię, że wyjazdy sa częścią również mojego życia. Nie będę się licytować, ile i jak często, ale są i dla mnie problemem. Jedynie próbuję Ci podpowiedzieć, co można zrobić, żeby znaleźć jakieś wyjście z tej sytuacji - może chociaż warto spróbować.
Oczywiście, że miałam na myśli suchą karmę - ta może stać dostępna przez wiele dni. Woda glonami nie zarośnie przez kilka dni, najwyżej nie będzie smaczna. Muchy też nie zalęgną się, jeśli zostawisz drzwi i okna zamknięte. Jeśli masz przyzwoity zbrylający żwirek, to siku się zbryli (będzie jedynie czuć zapaszek), a kupa "zasycha" i jej nie czuć. Gorszy smrodek może spowodować w domu zostawienie jakichś organicznych śmieci na czas wyjazdu. A poza tym wietrzy się to wszystko - tak jak wszystko - szybko i bez problemu. Naprawdę, przy dobrych chęciach, można to wszystko jakoś zorganizować. Jakoś, może nie idealnie, ale zawsze lepiej niż śmierć w schronisku.
Nie dawaj sobie i Bolkowi ostatecznego terminu z powodu wyjazdu, zobaczysz, że dom się jeszcze znajdzie. Może trzeba więcej czasu a mniej determinacji? Mówiąc górnolotnie: jego życie jest w Twoich rękach.
ruru pisze:klara uciekła przed nami...
Mereth pisze:ruru pisze:klara uciekła przed nami...
Spokojnie...pewnie jest w pracy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 824 gości