Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prosimy o zamknięcie wątku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 07, 2008 16:52

Monostra pisze:Frodo na działce jest super. Tylko on pojechał tym razem?

No nie, szkalowanie jedynaków w wątku?! Ja protestuję :evil: :D .

Ja tez!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto kwi 08, 2008 6:59

Nie chcę przeszkadzać w ważnych sprawach :roll: , ale...

...mamy juz wtorek :roll:

:twisted:

:wink:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto kwi 08, 2008 7:27

MarciaMuuu pisze:Nie chcę przeszkadzać w ważnych sprawach :roll: , ale...

...mamy juz wtorek :roll:

:twisted:

:wink:

No wlasnie... :twisted:

:?: :?: :?:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto kwi 08, 2008 8:36

Witam wszystkich, a szczególnie gorąco jedynaków 8) , których tu bardzo lubimy (ten jeden z Poznania mi sie trafił taki niewydarzony jakiś :roll: )

W tą samą niedzielę, kiedy Frodo otworzył koci sezon na działce, Sznycek dał się wreszcie namówić na dłuższy pobyt na balkonie. Piszę „wreszcie”, bo od momentu, kiedy jesienią ubiegłego roku odkrył uroki domu, ani w głowie było mu wychodzenie z niego gdziekolwiek. Pozostała trójka dawała się namówić w zimie na krótkie wietrzenie futer na balkonie. Otwierałam im go zazwyczaj wtedy, gdy marudziły. Wypadały tam, szybko marzły i truchtem wracały do mieszkania, by po chwili kociej głupawki, zasiadać na ciepłych grzejnikach. Próbowałam zasugerować takie krótkie wyjścia również Sznyckowi, ale z miernym skutkiem :roll: . Sznyc zbliżał się do drzwi balkonowych, łapał w nozdrza mroźne powietrze i szybciutko wycofywał się na z góry upatrzoną pozycję, czyli sofę z ciepłym kocem ;-) . Nie nalegałam – wiedziałam, że nie raz w swoim życiu porządnie zmarzł i widać doskonale pamięta te przykre doświadczenia z czasów „wolności”.

W ubiegłą wiosennie słoneczną niedzielę postanowiłam bardziej zdecydowanie przekonać go, że zimę to my już w tym roku mamy raczej z głowy. Wzięłam delikwenta na ręce i wyniosłam na osiatkowany świat. Postawiony na ziemi Sznycek, znów wciągnął głęboko powietrze, ale tym razem nie uciekł do mieszkania :D . Dziarsko wlazł na stojącą na balkonie paletę i z pasją zaczął ostrzyć o nią pazury, zerkając na mnie co chwila, czy widzę i podziwiam ;-) . Przysiadłszy obok, chwaliłam go wniebogłosy :lol: . Po zakończeniu pokazu, mój kot wlazł mi na kolana i tak posiedzieliśmy sobie z godzinkę robiąc za niedzielnych, wsiowych gapiów obserwujących otoczenie z wysokości balkonu:

Obrazek

Ucieszyłam się, gdy wczoraj rano Sznyc z własnej inicjatywy ruszył na balkon. Kiedy wychodziłam do pracy, zerknęłam dyskretnie przez okno – mój kocur z lubością wyciągał pysk do słońca. Tak wiec, z całą pewnością, do nas wiosna już przyszła :ok:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto kwi 08, 2008 8:40

Biedny, kochany Sznyc!

Ciesze sie, ze na powrot odkryl, ze jednak lubi sloneczko! :D

Dorota

Post » Wto kwi 08, 2008 8:44

Sznyc jest boski :1luvu: . Ma takie puchate pysio.

Mój Rudy też nie zachwyca się świerzym powietrzem. :?

MarciaMuuu

Post » Wto kwi 08, 2008 9:48

A na mnie ten widok działa wyjątkowo pobudzająco:

JoasiaS pisze:
Obrazek

Joasia

:wink: :wink: :wink:
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Wto kwi 08, 2008 11:28

Dobry :D
Dlaczego to zdjęcie ze Sznyckiem takie "ucięte" ? :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto kwi 08, 2008 11:50

Rudy ogonek to ja też mam Obrazek i kiedyś marzyłam że ten nowy kotek ,to będzie na smyczce zabierany "w pole".Ale teraz daje takie wyjące popisu pod drzwiami ,że boję się ,że jak zakosztuje jeszcze wielkich przestrzeni, to będzie przerąbane :x
W przeciwieństwie do mojego Karmelka właśnie ,moja mama ma takiego jak Ty udomowionego dziczka -ona chce go na dwór wypuścić ,a on ucieka pod stół ,albo za kanapę 8O :lol: Docenił ciepełko domowe i w nosie ma wielki świat :wink:
Sznycelek wdzięczne,słodkie pysio :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto kwi 08, 2008 11:50

cassidy pisze:Dlaczego to zdjęcie ze Sznyckiem takie "ucięte" ? :-)

Bo wbrew temu, co wypisywała tu wczoraj pewna zaborcza jedynaczka:
azis pisze:Z Tobą się nie da grafików ustalać, bo Ty ciągle zapracowana jesteś bardzo-a to do fryzjera, a to pazury zrobić....

nie byłam u fryzjera i kazałam Michałowi robić fotę tak, żeby było widać bohatera wątku, a nie bałagan na mojej głowie :wink:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 08, 2008 11:53

JoasiaS pisze:

azis pisze:Z Tobą się nie da grafików ustalać, bo Ty ciągle zapracowana jesteś bardzo-a to do fryzjera, a to pazury zrobić....

nie byłam u fryzjera i kazałam Michałowi robić fotę tak, żeby było widać bohatera wątku, a nie bałagan na mojej głowie :wink:

Joasia

To kiedy do fryzjera idziesz ? 8)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto kwi 08, 2008 11:58

Eee... no... tego... nie wiem :roll:
Przeszkadzają mi STRASZNE WAżNE SPRAWY 8)

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 08, 2008 12:21

JoasiaS pisze:

Joasia

To nie balagan.
To nazywa sie artystyczny nielad :twisted:

Dorota

Post » Wto kwi 08, 2008 12:26

Jak zwał, tak zwał, Dorota. Nie pokażę za skarby świata :twisted:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 08, 2008 12:45

Czuję się w obowiązku donieść na Joasię :twisted:
Zobaczcie, co napisała i bądxcie czujni:

JoasiaS pisze:Tak sobie pomyślałam Amyszko, że jak skończą mi się fotki do mojego wątku, to wkleję np. to zdjęcie Filipa i Karmelka:
Obrazek
pisząc, że to Frodo i Milka :twisted:

Zakładam się, że forumowe ciotki się nie zorientują, że to oszustwo 8)

Joasia

:twisted: :twisted: :twisted:
Donosiciel

MarciaMuuu

[poprzednia][następna]