Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewkkrem pisze:Do jednego wora z ulgą na leki![]()
Dodajesz CAŁĄ wartość faktury za transport i to, co ponad 100-wę za leki w miesiącu.
Ale nie jestem pewna czy taksówka do przychodni na zwykłą wizytę w przychodni się kwalifikuje bo ulga przysługuje na:
"- odpłatny, konieczny przewóz na niezbędne zabiegi leczniczo-rehabilitacyjne:
- osoby niepełnosprawnej - karetką transportu sanitarnego,
- osoby niepełnosprawnej zaliczonej do I lub II grupy inwalidztwa oraz dzieci niepełnosprawnych do lat 16, również innymi niż karetka środkami transportu sanitarnego".
MalgWroclaw pisze:Bardzo wiele urzędów jest czynnych dłużej niż przyjmuje się w nich interesantów i mają wywieszone informacje o tym.
Ewa L. pisze:Wlasnie szykuje sie do pracy. To zdecydowanie nie moja godzina. Wczoraj w łóżku już byłam o 20 a ponieważ zle się czułam od razu usnelam. Obudzilam się po 22 raz później po 24 drugi i przed 4 trzeci by w końcu o 4.45 wstać. Godzina dla mnie koszmarna. Zaraz wychodzę bo na 6 idę. Mam byc do 15 ale nie wiem czy godz wczesniej nie wyjdę zobacze jak będzie.
Ewa L. pisze:Ja od dawna rozliczam się sama. Najpierw liczylam ręcznie a od kilku lat korzystam z programow do rozliczania. Trudno o pomyłkę chyba że wpiszę błędne dane. Co roku mam swoje odliczenia i zawsze te pare zł mi zwracają.
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, Gosiagosia, muza_51, zuza i 1154 gości