Wasia i Kropka. A życie toczy się dalej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 30, 2013 21:11 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - znalazł się biały długowłosy

Szalony Kot pisze:Jakie ładne to to :1luvu:

I biedny długowłosy. Aż dziw, że nikt się takim kotem nie zainteresował...

Ładne to to, a nadal domków mądrych brak...

Długowłosym zainteresował się ktoś, w sensie my, ale nie udało nam się tym razem zbawić świata :(

Więcej chętnych na zbawianie zabrakło...

Ech...

Edit: Mam jego zdjęcie... Niestety już po tragicznym wypadku, więc nie wrzucę...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro lip 31, 2013 22:04 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - znalazł się biały długowłosy

Jestem chora...

Siedzę przy piwie i palę papierosa, czyli patologia totalna, albowiem robię to ze zmęczenia, niemocy i nerwów...

Miałam dzisiaj przeprawę z naszym stałym klientem. TYM klientem, do którego powiedziałam, że już nigdy nie pojadę i kazałam szefowi samemu z nim wszystko załatwiać, albowiem mnie nie stać na opanowanie przy tym człowieku.

A człek to taki: Elegancki biznesmen w średnim wieku, posiadający ogromną firmę i trójkę dorosłych dzieci (nie pytajcie, dlaczego taki akurat zestaw wymieniłam - odpowiedź będzie brzmiała "bo tak!").
Rozmowy biznesowe z Panem Klientem przebiegały zawsze niezmiernie spokojnie i owocnie, wszak jegomość to elegancki i obyty, bezpośredni, komunikatywny, do tego nie pozbawiony poczucia humoru, lubiący porozmawiać również na tematy nie związane z interesami. Wydawało by się - klient idealny.

Ano i tak też się wydawało, do momentu, kiedy pojechałam do niego sama, albowiem szef udał się na urlop egzotyczny niezmiernie.
Spędziłam u Pana Klienta ponad dwie godziny, ponieważ nie można od niego wyjść nie wypiwszy kawy, nie zjadłszy pączka/ciasta/ciasteczek/kanapeczki (niepotrzebne skreślić), jak również bez konwersacji na tematy osobiste mniej lub bardziej.
Pod koniec rozmowy, kiedy to nieudolnie próbowałam opuścić Pana Klienta gabinet, wszedł On na temat zwierząt (tak ogólnie).
Rozmowa, a właściwie niemalże monolog trwał długo i takoż okazało się, że:
1. Posiadanie zwierząt jakichkolwiek jest nieuzasadnione ekonomicznie,
2. Przez koty nie zachodzi się w ciążę (on to wie, bo jego sąsiadka nie mogła zajść w ciążę, a kota posiadała),
3. Konie są wredne i złośliwe, bo kopią oraz gryzą bez przyczyny i On widział, jak taki koń ugryzł małą dziewczynkę,
4. Klient miał 10 czy 12 lat psa - owczarka, jednak po tych wszystkich latach razem pies ugryzł jego córkę, więc Pan Klient go zastrzelił. Pies nie padł za pierwszym strzałem, więc trzeba było do dziada strzelić po raz drugi.

Z każdym kolejnym zdaniem Pana Klienta robiłam się coraz bardziej kolorowa. Biłam się z myślami, albowiem klient to dla firmy ważny i dostałabym nieźle po d****, gdybym powiedziała coś niestosownego. Z drugiej strony ciężko zachować zimną krew.
Udało mi się.
Niezmiernie spokojnie i kulturalnie wyrzuciłam z siebie wypowiedź okrojoną o przekleństwa i jad.

Orzekłam więc, że mnie kot zajścia w ciążę nie utrudnił, albowiem przebywał w momencie poczęcia mego dziecka w tym samym pomieszczeniu i jakoś udało mi się za pierwszym razem.

Dodałam również, że z końmi obcuję od dziecka i jeszcze nie widziałam na oczy takiego, co by się wrednym, tudzież złośliwym urodził, dlatego też mniemam, że koń, który gryzie, musiał zostać źle potraktowany przez człowieka.

Nadmieniłam także, że mnie też kiedyś mój pies ugryzł, ponieważ się wystraszył, ale mój tata nie posiadał pozwolenia na broń, toteż pies dożył szczęśliwie i godnie starości.

Dzisiaj Pan Klient męczył przez telefon przez pół dnia, aż w końcu powiedziałam, że NIE_DA_SIĘ_TEGO_ZROBIĆ.

I w takiż to sposób dzisiaj zachorowałam...
Musiałam napisać.
Dzięki temu zrobiło mi się lżej.
Zaraz obłożę się kotami i pójdę spać.
Tyleż mi pozostało.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lip 31, 2013 22:06 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Zosik nie jęcz.

Mnie wywalili z roboty.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro lip 31, 2013 22:08 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

I tak była ch***wa... :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lip 31, 2013 22:10 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Lepsza taka, niż żadna...

Nie jęcz.
p.s. ciesz się, bo mam full time dla dzieciśmieci :ryk:

najszczesliwsza

Post » Śro lip 31, 2013 22:19 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Istotnie - jest to w tym kontekście dobra wiadomość :twisted:

Tym nie mniej i tak wiedziałam, że za chwilę będziesz szukała innej pracy ;) :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lip 31, 2013 22:23 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Miałam wytrzymać do wypłaty, ew. do końca wakacji.

najszczesliwsza

Post » Śro lip 31, 2013 22:25 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Niektórzy nie mają wakacji, więc w pewnym sensie masz prawo mieć poczucie, że wytrwałaś w swoim postanowieniu.

Czy nie? :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lip 31, 2013 22:27 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Zosik mistrzynią manipulacji...

najszczesliwsza

Post » Śro lip 31, 2013 22:28 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Skrzywienie zawodowe.... :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro lip 31, 2013 22:31 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Idę spać. Od piątku zaczynam ciężką harówę przy naszych dzieciach.

najszczesliwsza

Post » Śro lip 31, 2013 22:34 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Właściwie od soboty.

Jakoś Ci się odwdzięczę.

Jeszcze nie wiem jak, ale coś wymyślę.

Małżonek Twój usprawnił mi dzisiaj kompa w pracy.

Jak nam wystawicie fakturę za te przysługi, to będę musiała wziąć kolejny etat :mrgreen:

Dobrej nocki :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw sie 01, 2013 8:51 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Takie biznesmenowe koguciki są najgorsze... Buraki w garniturach. Wiadomo, nie tyczy się to całego męskiego, majętnego rodu, ale jest dużo takich cwaniaczków.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw sie 01, 2013 8:59 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

Ja miałam taką przeprawę kiedyś na wyjezdzie............grupa znajomych ( nie moich, ja dokoptowałam jakby) rozprawiająca o zwierzętach...........O DZIZAS. Nie polubiliśmy się.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sie 01, 2013 10:07 Re: Pan Prezes Wasia i Kropka - złe, wredne i koszty generuj

My się z Panem Klientem też raczej razem wódki nie napijemy.
I chyba obraził się za wczoraj :mrgreen:
Przykro mi ogromnie :twisted:
ObrazekObrazek

Zosik

[poprzednia][następna]