BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 20, 2013 16:24 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Jak zwykle super historyjka i cudowne koty.
Yoko jest coraz piękniejsza - teraz kiedy trochę ciałka nabrała
Co do kolorów - ja też jestem fanką konkretnych kolorów, sypialnia fioletowa, przedpokój i pokój 1 syna wiśniowy.
Ten Twój pomarańcz też mi się podoba, niedługo będę chyba malować duży pokój i chyba na taki pomarańcz się skuszę (dywan biało pomarańczowy już nawet mam ).
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Nie sty 20, 2013 20:32 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika_Krk pisze:
maneki pisze:A tak patrząc na zdjęcia, to wielce podoba mi się Twoje mieszkanie/dom. I ściany ciekawy kolor mają, od początku był taki zamysł, czy się trochę bałaś, że jednak to odcień czerwieni jest, a przez to "odważne" jest?
No i meble mi się podobają 8)

Bardzo dziękuję Maneki kolory to mój bzik , zamierzone były odważniejsze mój TŻ jest
hamulcem bezpieczeństwa :mrgreen: i w związku z powyższym umiar jest zachowany, co się
ma pozytywnie do stanu rzeczy. Bo ja... mam skłonności dekadenckie zbyt i przesadzam czasem.
Były takie piosenki "drzewiej" z fragmentami tekstów :
"więc choć pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko" ,
inna o "zegarmistrzu światła purpurowym" ,
i jeszcze "ściskając w ręku kamyk zielony"...
Ja na kolorach byłam wychowana i kocham barwy wszystkie.
Mieszkała nade mną pewna malarka i dziecięciem będąc poznawałam ...
tajniki i pozowałam za anioła przebrana :twisted: do obrazków.
Stąd i bzik kolorowy ...
Nawet róż kocham tzw. majtkowy dawniej bo dziś
się mówi słitaśny :mrgreen:

Idąc dalej przez kolory świata i wracając do kotów:
Borys jest np. niebieski choć jest srebrny :mrgreen:
ale oko do tego ma pomarańczowe...
...no a Yoko to już szał ciał - tu matka natura zupełnie się ze mną zrozumiała i stworzyła kota
dla mnie... do tego zieleń "ócz" - no cud miód.

Inne kolory kotów też kocham - wszystkie bez wyjątku :twisted:

My na razie nie możemy sobie na to pozwolić, bo na cudzym :crying:, ale też lubię takie kolory. Szafki miałam czerwone, a drzwi do pokoju pomalowane mam na malinowo :lol:.
W ogóle zmęczona jestem, wczoraj imprezę małą miałam, to i muszę się wyspać. Lunek też pokazał, że potrafi się dobrze bawić i wyskoczył z kuwety z kawałkiem gów... przywieszonym do portek :evil:. No i się postanowił wyczyścić -_- mażąc tyłkiem po podłodze w pokoju, gdzie goście byli. Rany, ale byłam wkurzona, że mam :pig: zamiast kota, a ten smarkul jeszcze uciekał, bo wiedział, że czeka go kąpiel. Wstydu się najadłam, musiałam z Tżtem sprzątnąć bałagan. Na szczęście ludziska miłe i z dystansem, to i obrócili zdarzenie w żart :twisted:

W takich momentach mam ochotę zastrzelić kotecka Obrazek

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Nie sty 20, 2013 20:37 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sty 21, 2013 12:56 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Hejka! A gdzież to Wasza Duża? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon sty 21, 2013 22:59 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Hop, hop jest tu ktoś? Obrazek. Bo jakże to tak bez wieści o Yoko i Borysie? No chyba, że kotecki opanowały internety, a Monika partyzantkę tworzy w kuchni, by im laptopa odbić?

Ps. mam nadzieje, że jednak nic złego się nie stało?

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Wto sty 22, 2013 11:18 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Obrazek

Przepraszam , ale "zarobiona jestem" - zdjęcie powyżej w miarę adekwatne do mojego stanu :idea:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto sty 22, 2013 16:31 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika a może już starczy tej pracy? Koty Ci głodem padną...
Obrazek
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Wto sty 22, 2013 17:02 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Właśnie!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sty 22, 2013 23:30 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Monika kazała powiedzieć , że będzie jutro , a to nasz emisariusz wam to powie wzrokiem :

Obrazek

Juuutro będzie dooobziee ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Śro sty 23, 2013 10:47 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Jest jutro, gdzie jesteś?
a to nasz emisariusz:
Obrazek
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Śro sty 23, 2013 12:51 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Noo, jest jutro..
Halo halo!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro sty 23, 2013 14:04 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

kalair pisze:Noo, jest jutro..
Halo halo!

Ja też dołączam do chóru wzywających do powrotu całą Trójkę: Monikę_krk, Borysa i Yoko :)

sas

Od: Śro sty 02, 2013 16:39

Post » Śro sty 23, 2013 17:49 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Witam wszystkich :mrgreen:
Na wstępie chciałam powiedzieć że moja puchata banda i ja "co do zasady" nie negocjujemy żądań terrorystów Obrazek
naciski i opór - nie mają "synsu" Obrazek
mamy koci charakter wszyscy 8)
więc znikamy i zjawiamy się :mrgreen: Obrazek wiecie rozumiecie...Obrazek w miarę możliwości naszych i chęci najszczerszych Obrazek

W międzyczasie wiele robiliśmy, robiliśmy i nic nie zarobiliśmy :mrgreen: a "zarobieni" byliśmy. Obrazek

:D A już na poważnie i do rzeczy i w temacie wątku , z miłością kocią mnie w domu jest tak :

Obrazek

...czyli niby razem, ale jednak osobno jeszcze - przy czym, koty cały czas szukają bliskości i wszystkie czynności
wykonują synchronicznie :mrgreen: a to:
jedzą , śpią, bawią się a nawet kuwetę atakują w jednym momencie i to właśnie
"TA" jedna jedyna jest najfajniejsza, najlepsza i w ogóle :ryk:

Bliskość u nich jest i występuje zawsze :roll: polega ona jednakże na trzymaniu pewnego dystansu.

W tym miejscu ja już tracę nadzieję pewne , bo nie wiem czy kiedykolwiek np. :

-zdejmą ze mnie brzemię czyszczenia uszu kocich czyszcząc się nawzajem
-przytulą się od czasu do czasu :mrgreen:

Na ucho jednakże i po cichu , przyznaję, że zadziwiająco szybko poszło dokocenie przy tak chimerycznym
charakterze Borysa.
Dzięki Ci Yoko.

:kotek: Ni ma za co Moniko, ty nie dzienkuj tyko spełnij mój warunek : kupuj wiencej wołowiny bo jom bardzo lubiem a
sasetki mniej.Puchata Baryła lubi odwrotnie nis ja ale to ja jezdem od stawiania warunkuf. Zrestom Baryła i tak
zje wsysko co mu das, bo chytry jezd i dla zarcia zrobi fsysko.
Zje nawet wiencej nis moze z zazdrości zebym mu nie wyzarła. ------ Twoja Psebiegła YOKO

Monika_Krk

Post » Czw sty 24, 2013 13:23 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

Pozdrawiamy.
Fajna focia.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw sty 24, 2013 13:30 Re: Cudna kotka w nowym domku - czyli kotki dwa Borys i Yoko

noooo to się cieszym, że wsio w normie. Szkoda tylko, że mimo tego zarobienia nic nie zarobione bo co koty jeść będą...? Za co ta wołowinka dla Yoko będzie...? Pójdziecie na polowanie to znów Was tydzień nie będzie...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

[poprzednia][następna]