Nie tylko dla VIP-ów, cz.6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 30, 2012 21:19 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

johaśka pisze:
Bianka 4 pisze:Książkę mam (ale nie pożyczę za żadne skarby).

chyba cię lovam :1luvu:
za to stwierdzenie: mam ale nie pozycze :)
sa książki których nie pozyczam..... Gosia świadkiem....
one są MOJE i tylko MOJE :) lubie wiedzieć ze je mam i że moge w każdym moemncie po nie sięgnąć....
ewentualnie moge je zapisac w spadku dzieciom... o ile zasłuzą :)

dziękuję :D
Dokładnie tak jest.
Poza tym mam też ogromną wadę - jak coś komuś pożyczam to natychmiast o tym zapominam :roll: Być może wychodzę z założenia, że to ta osoba powinna pamiętać o zwrocie, bo ja tak mam... niestety nie zawsze to się sprawdza.... :roll:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon lip 30, 2012 21:19 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

RC Calm pomaga, tylko trzeba go długo jeść. To znaczy nie Ty, vipku.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 30, 2012 21:25 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

MalgWroclaw pisze:RC Calm pomaga, tylko trzeba go długo jeść. To znaczy nie Ty, vipku.

Małgos przez moment mi się wydawało, że proponujesz Gosi jedzenie RC :)

Bianko :)
ja sobie zapisuję co i kto ode mnie pozycza....
jakiś czas temu chrzestny młodszej córki pożyczy ode mnie "Rozmowy z katem" Moczarskiego.....
karteczka wisi w kuchni.... przyjechal, patrzy i mówi: jesooo ja to mam jeszcze???
no ma... znaczy juz nie ma bo odddał :) ale widział ze wisi na tablicy :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Pon lip 30, 2012 21:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

johaśka pisze:
MalgWroclaw pisze:RC Calm pomaga, tylko trzeba go długo jeść. To znaczy nie Ty, vipku.

Małgos przez moment mi się wydawało, że proponujesz Gosi jedzenie RC :)

Bianko :)
ja sobie zapisuję co i kto ode mnie pozycza....
jakiś czas temu chrzestny młodszej córki pożyczy ode mnie "Rozmowy z katem" Moczarskiego.....
karteczka wisi w kuchni.... przyjechal, patrzy i mówi: jesooo ja to mam jeszcze???
no ma... znaczy juz nie ma bo odddał :) ale widział ze wisi na tablicy :)

No to muszę zapisywać i wieszać w widocznym miejscu... inaczej zapomnę gdzie posiałam tę kartkę :roll:
Nie, nie mam 105 lat (tylko 48)... ale nigdy nie przywiązywałam wagi do tego typu rzeczy, bo wychodziłam z założenia, że skoro ja wiem co komu jestem winna to.... już wiecie same
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon lip 30, 2012 21:32 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

a ja jestem niewiele (no ok, jakieś 4lata) przed 40-stką i uważam że pamięć ludzka jest zawodna....
dlatego mam w kuchni korkową tablicę, pinezki i duuużo karteczek :)
i wszystko sobie zapisuje.... jak sklerotyczka :mrgreen:
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Pon lip 30, 2012 21:43 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Asiu, przyjdę do Ciebie na nauki :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon lip 30, 2012 21:45 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

nie widze przeciwwskazań ;)

póki co spadam spać.... jutr mnie czeka urzędoterapia....
nienawidze tego :evil:

dobranoc ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Pon lip 30, 2012 21:48 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Bardzo Was przepraszam, ale długo konferowałam przez telefon w bardzo ważnej sprawie :mrgreen: .
Asia, bardzo Ci współczuję, nienawidzę urzędów :evil: , dwa dni wcześniej jestem chora.
Też chyba pójdę spać, no bo jutro wstaję :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto lip 31, 2012 8:01 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Gosik, cały czas kciuki za pracę, i żeby z kociastymi zaczęło jednak się układać, żeby chłopaki jakoś się dogadały...
Ściskam

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Wto lip 31, 2012 12:26 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Dzień dobry słoneczne Gosiu i kotki! Jak na dzisiaj?? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lip 31, 2012 14:10 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Mocno trzymamy za pracę :ok: :ok: :ok:
Może wieczorem uda mi się skrobnąć coś na pv o kroplach bacha i Calmie - oba stosowałam, jak nie wieczorem to jutro na pewno.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto lip 31, 2012 18:35 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Cześć Vipki...I jak sytuacja?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto lip 31, 2012 18:45 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Bry :D , kochane ciotki!
No cóż, jak paczam i pilnuję, to jest dobrze, jak spuszczę z oka, to awantura :( .
Plamek już smarka...normalnie w łeb sobie strzelę :evil: .
Alek przeciwnie, kwitnie.
Okaz kota. Kroczy dumnie i prosto, z opuszczonym łbem, gotów napierdzielić wszystkich i wszystko.
Trudno, on nie może panować nad stadem...i musi to zrozumieć.

Wypuściłam dziś Antosia na spacerek, oczywiście pod nadzorem :) .
Oświadczam, że mały Toś jest ekstra stymulatorem ruchu dla Punia, ganiają się jak wariaci!
Biegający...nie, galopujący Punio 8O .
Widok wart miliony :mrgreen: . Szczęka mi opadła.
Ciotka Zofia na swój bardzo szorstki sposób pilnuje srulka...jak Antoś się zapuszcza, to ciotka już go zagania na właściwe miejsce :mrgreen: . A młody się jej boi, więc potulnie wraca, jak ciotka huknie.

Codziennie o tej samej porze, w tym samym miejscu, Punio znajduje sobie płaza, i go dręczy.
No ja nie wiem, umawiają się, czy co? :?
Oczywiście płaz szybko Puniowi ucieka, ale jego mina wtedy bezcenna :ryk: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto lip 31, 2012 19:48 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

No i po raz kolejny przekonujesz się, że nawet jeśli ma sie koty po kilka lat- potrafią zaskoczyć :mrgreen:
U mnie młody znalazł sobie kolejną zabawę, przez którą czasem nie mogę się ruszyć z miejsca. Jak chodzę on leci za mną skacze mi na łydki i je gryzie. Mogą to dla odmiany być kostki tudzież pozostałe części stóp. Już nie raz poszłam do pracy z siniakami na nogach :? . Teraz też głupawki dostaje i siedzi na komodzie zwalając z niej wszystko co możliwe. Jak wstanę znowu zapoluje na moje kończyny :roll:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Wto lip 31, 2012 19:50 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....liczba nieparzysta :-/

Niech Toś postymuluje Alutka...Może jak go zmęczy,to Aluś od Plamiszonka się odczepi...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

[poprzednia][następna]