USG wykazalo zmiany nowotworowe wątroby, pewnie stad plyn w brzuszku, a od plynu zmiany na nerkach. Wetka wyczula lekko powiekszone wezly chlonne przy szyi. Jesli to chloniak, to w tym stanie kotki i tak nie ma ratunku. Ale ladnie wcina, ogolnie sie poprawia. Na biezaco ustalamy z wetka, co dalej.
ale usg to bardzo nie precyzyjne jest mojego wieloryba, jak do mnie przyjechał, tez na podstawie usg była wątroba nowotworowa lub fipowa.... węzły chłonne to wystarczy, że ząbek zepsuty i już wywala najważniejsze, że Kicia ładnie je i się poprawia
Wracamy wlasnie od wetki. Pani doktor zadowolona z poprawy ogolnej, odwolala nawet powiekszenie wezlow chlonnych Ale profilaktycznie utoczyla troche krwi, zeby sprawdzic aktualne funkcjonowanie nerek. Gdyby nie ten plyn w brzuchu, ktory nigdy nie oznacza nic dobrego, to bylyby wieksze podstawy do optymizmu. Jutro beda wyniki odnosnie nerek.
Po stresie nalezal sie indyczek jak psu miska
A dla fanek rudych gamoni i Cioci Ruru do przemyslenia (jakie to by byly foty!)
Hehe, i dokladaj, babo, indyczka, a suche watrobowe mozesz dac rudemu i niech spada. Ale dopoki nie podchodzi na odleglosc łapy, to ja tylko patrze, co drań kombinuje
Dostalam maila od Pani Doktor
Dzień dobry. Przesyłam wyniki, są w normie a więc nasz plan działania zostaje niezmieniony.
Nadrabiam zaległości... Arcano, kotka bardzo wypiękniała ! Dziękuję Ci raz jeszcze za dom dla niej. Nie mogła trafić lepiej. Teraz tylko zaciskam mocno kciuki, żeby kotka była zdrowa i mogła jak najdłużej cieszyć się życiem w prawdziwym, kochającym domu
Tak sobie czytam ponownie tytuł wątku: stara - może i tak, chora - z pewnością niezbyt zdrowa, bez szans - a jednak dostała szansę, i to jaką Kotka dobrzeje i pięknieje z dnia na dzień, oby z jej zdrówkiem też tak było