Beeju, Guree, Natalia i Kacperek [*] część II - smutno...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 19, 2013 9:46 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

Ojeja,ojeja 8O rzeczywiście pastwisz sie nade mną,bo qrde wieki temu nie jadłam takiego swojego wędzonego :oops:

bry bry :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lis 19, 2013 18:16 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

Myszolandia pisze:Ojeja,ojeja 8O rzeczywiście pastwisz sie nade mną,bo qrde wieki temu nie jadłam takiego swojego wędzonego :oops:

bry bry :1luvu:

:oops:

ostatnio mam takie urwanie głowy, że nawet nie mam kiedy robi zdjęc :oops:
chociaż aparat noszę cały czas, ale jako jak się rozglądam wokół, to ciemno :(
ale w weekend nad morze, to na pewno zdjęc dużo będzie :D

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro lis 20, 2013 10:53 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

No,nie to,żebym się czepiała,ale burasków dawno nie widziałam hmmmm 8) :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro lis 20, 2013 12:15 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

charm pisze:Będę wredna ;-) :twisted: :oops:

jeszcze parę fotek wrzucę, które niedawno zrobiłam ;)

najpierw moje niedzielne wędzenie:
(mocno przypieczone na końcu - też chciał "skórkę" ;) )
Obrazek

i schab (jeszcze nie rozkrojony)
Obrazek

i deser do tego: :twisted:
Obrazek

a co to za deser? :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lis 20, 2013 12:29 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

Wyglada jak brownie z polewą Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lis 20, 2013 13:59 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

AYO pisze:Wyglada jak brownie z polewą Obrazek
:piwa:
to browni z "dekoracją" :)

buraski będą ;)

tylko zazwyczaj jak wracam do domu to już ciemno :(
ale jak dobrze pójdzie, to jutro jakieś foty będą :mrgreen:

charm

Post » Śro lis 20, 2013 13:59 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

nie znam :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lis 20, 2013 14:17 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

mir.ka pisze:nie znam :(

I słusznie się smucisz, bo to niebo w gębie jest :wink:
Musisz koniecznie nadrobić to niedopatrzenie, tylko boziu broń, w żadnej cukierni 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lis 20, 2013 15:11 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

bardzo proste, szybkie i pyszne ciasto :1luvu:

jak ktoś chce, to przepisem mogę się podzielić ;-)

charm

Post » Śro lis 20, 2013 15:24 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

charm pisze:bardzo proste, szybkie i pyszne ciasto :1luvu:

jak ktoś chce, to przepisem mogę się podzielić ;-)

chcę, chcę :D
bo ja łasuch jestem :D
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lis 20, 2013 17:30 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

Dobre browni jest boskie :1luvu: Robi sie je z czekolady (choć moze sa tez inne przepisy) :D

Shirko, rozwaliłas mnie tym linkiem. ALE ! To jest bardzo zyciowy opis, bardzo ! :twisted:

Charm, wędlinka wygląda po prostu powalająco :1luvu: .
Oprócz zachwytu niesamowicie sie jeszcze dziwie, bo tego jest baaaardzo duzo. Masz tyle gąb na tyle żarcia ? :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lis 20, 2013 18:52 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

psiama pisze:Dobre browni jest boskie :1luvu: Robi sie je z czekolady (choć moze sa tez inne przepisy) :D

Shirko, rozwaliłas mnie tym linkiem. ALE ! To jest bardzo zyciowy opis, bardzo ! :twisted:

Charm, wędlinka wygląda po prostu powalająco :1luvu: .
Oprócz zachwytu niesamowicie sie jeszcze dziwie, bo tego jest baaaardzo duzo. Masz tyle gąb na tyle żarcia ? :D

opis z linku kiedyś już czytałam - jednak moje plany wybycia na przysłowiowe zadupie to nie kwestia roku, raczej z pięciu ;) (tzn na to konkretne zadupie, ogólnie to odkąd pamiętam chciałam...)

cieszę się, że wędlinka się podoba :mrgreen:
a co do gąb - myślę, że jedna w wydaniu tż potrafi zastąpić kilka innych :ryk:
(bochenek chleba na śniadanie idzie... w sumie mój udział w tym też jest niemały... :oops: )
ale trochę na przysłowiowe częstowanie też pójdzie ;)

poza tym - to dość czasochłonne zajęcie, więc wolę raz zrobić i mieć trochę spokoju na jakiś czas ;) za jakieś dwa-trzy tygodnie będzie ostatnie wędzenie w tym roku - szynki na święta się będą robić ;) (tylko najpierw muszę kupić mięso, zapeklować, przyprawić, powiazać, itd :P)
przynajmniej nie ma problemu z przechowywaniem - nie potrzeba lodówki - bez problemu można w temperaturze pokojowej powiesić i kilka tygodni wytrzyma ;)
tylko że mieszkanie mi wędzonką pachnie i zaostrza apetyt :roll:

charm

Post » Śro lis 20, 2013 18:53 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

A browni ja zdecydowanie robię z czekolady, byle przyzwoitej (deserowa, im więcej % cacao tym lepiej ;))
przepis za moment pójdzie na pw ;)

charm

Post » Czw lis 21, 2013 6:30 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

tż pojechał do pracy, a ja biorę leki i kładę się z lapem do łóżka... robota czeka :roll:
ale najpierw inhalacje jeszcze zrobię ;)
jak dobrze, że mogę pracować dzisiaj z domu :)

charm

Post » Czw lis 21, 2013 9:37 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - ciężko...

Toć to zdrówencja od.....no dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Można tylko CI zazdraszczać,ze mozesz sobie pracować w domu :oops:
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]