Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 30, 2013 21:58 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Aha już wiem czemu się miniaturki nie pokazują. Rozmiar zdjęcia za duży... jak Jakub w wolnej chwili zainstaluje mi jakiś program do obróbki zdjęć prostszy niż PS to się poprawię w tej kwestii :D

Monia, prosty jest np. program PhotoFiltre (tu bezpośredni link do pobrania: http://www.programosy.pl/program,photofiltre.html). On jest po angielsku, ale tylko do zmienienia rozmiaru zdjęć nie będzie problemu. Klikasz sobie File->Open i wyszukujesz zdjęcie do zmniejszenia, a potem klikasz tylko Image->Image Size i są dwie wielkości Width (Szerokość) i Height (Wysokość) - wystarczy tylko wpisać ile chcesz mieć i kliknąć ok, a potem tylko zapisać zdjęcie, całość zajmuje minutę. :) Ja na swoim wątku jak zdjęcie jest poziome (np. zdjęcie Hani) to daję Width 600, a jak pionowe to Width 450 (np. zdjęcia Bazyla). :ok:

No i oczywiście portreciki cudne. :1luvu: Bilonek ma taką zamyśloną, poważną minę, ale nie widać, żeby coś mu z oczkami dolegało. :) I ciekawa jestem czy coś tam Hani nad aparatem pokazywałaś, że tam patrzy tak z boku obiektywu. :lol:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Wto lip 30, 2013 22:02 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Te zdjęcia to już jakiś czas temu robiłam... Hance trudno nie machać czymś gdzieś, bo ona lubi zamykać ślepia, jak widzi obiektyw, a no i długo nie posiedzi na dupce... chyba, że śpi, a wtedy wygląda, jak czarny kłębek, a nie kot :twisted:
Idę się "pastwić" nad Bilonem - krople do oczu... A potem spać.
Miłej nocki Wam życzę.
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto lip 30, 2013 22:03 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Dobranoc. :1luvu:

solarie

Post » Śro lip 31, 2013 11:56 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Sprawdza się u mnie powiedzenie "Jak nie urok to sraczka". Oczy Bilona na razie OK, to dla odmiany Hanka miała gluta w oku.. :cry: :cry: :cry: Mam nadzieję, że coś jej tam wpadło i że wyszło razem z tym glutem...
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro lip 31, 2013 13:48 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Kciuki za zdrowie obojga pięknych kociastych. Portrety bardzo udane.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Sob sie 03, 2013 8:05 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

I jak, oko Hani zdrowe? :1luvu: U mnie w sumie to samo - jednego kota wyleczę, już się cieszę, że w końcu wyrwę się z domu i pojedziemy wszyscy nad wodę na cały dzień, a tu nagle drugi kot się sypie. I tak od trzech tygodni sobie obiecuję, że w końcu, już prawie... i dalej nic, a tu już się sierpień zaczął. :roll: No ale co zrobić, trzeba tylko kciuki zaciskać, żeby wszystkie koty ozdrowiały i zaczęły się cieszyć wakacjami. :wink:

solarie

Post » Sob sie 03, 2013 9:13 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

U mnie, jak na kolejce górskiej... Raz w górę, raz w dół... Hankowe oko dzisiaj lepiej, ale za to zaczęła kichać (jak co roku...). Bilona oko nie płakało od dziś... Wciskam w nie ostatnią tabletkę Beta glukanu, jak się nic nie zmieni to witamy się z wetem. Na pocieszenie mam nowe zdjęcia :D

Kot poskładany: (nie wiem, jak mu tak było wygodnie :roll: )
Obrazek

Postaw pudełko, a kot sam się znajdzie: (Hanna poszukiwała ze mną przepisów na obiady na najbliższe 2 tygodnie)
Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Nie sie 04, 2013 9:37 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Jak patrzę na moje koty to też często mówię sama do siebie "wygodnie ci tak, serio?" :roll:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Czw sie 08, 2013 12:13 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Jakie urocze te zdjęcia. :love: :1luvu: Mam nadzieję, że teraz już kociaki są zdrowe? :)

solarie

Post » Czw sie 08, 2013 16:24 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Zdrowsze, chociaż jeszcze epizody łzawiących oczu się zdarzają. Ogólnie jest bardzo dobrze.

Na dzień dzisiejszy mamy tylko jedną prośbę: Niech ktoś wyłączy to słońce!

Jesteśmy ugotowani. Chciałam przewietrzyć mieszkanie, bo trochę duszno mimo wiatraka, a tu okazało się, że wdmuchnęłam do domu gorąc z dworu... :roll: :roll:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw sie 08, 2013 16:26 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Petycję możemy spisać, też jestem za skręceniem temperatury.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Czw sie 08, 2013 20:47 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

No, to dobrze czytać takie wieści. :ok: Jak koty chore, to i w całym domu jakaś taka nerwowa atmosfera, przynajmniej u mnie. :roll: A co do temperatury, to ja się podpisuję wszystkimi kończynami i dokładam jeszcze osiem styranych upałem łap! Słońce jest dla nas zdecydowanie zbyt hojne ostatnimi tygodniami... :roll:

solarie

Post » Wto sie 13, 2013 14:59 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Anonsuję skromnie, że za godzin kilka wyjeżdżamy sobie na wakacje do rodzinnego domu na całe 10 dni.
Cisza, spokój i pierwsze (z kotami) malowanie mieszkania, które może skończyć się ciekawą kompozycją kolorów na kocim futerku. Może się okazać, że Hanna zmieni kolor futra na "blond", a Bilon na "beż" albo inne wsio... Się okaże.
Pozdrawiamy Wszystkich bardzo gorąco.
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Wto sie 13, 2013 16:13 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

A ja właśnie wróciłam z rodzinnego domu, ale byliśmy bez kotów. Z tego też powodu wytrzymałam jedynie 4 dni, mimo że T&B miały stałą opiekę, a ja update'y na komórkę co i jak :roll: Bawcie się dobrze :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro sie 14, 2013 13:48 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Mam nadzieję, że wakacje będą udane, a koty w nowych kolorach atrakcyjne.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

[poprzednia][następna]