Kefir & Morfeusz - w oczekiwaniu na COOLKI :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 06, 2009 11:57 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Bazyliszkowa pisze:
AgaPap pisze:Ale przy takiej super opiece na pewno będzie coraz lepiej :ok:

Też tak sądzę.
A gdyby został w schronisku, to pewnie by go już w ogóle nie było...

i to od bardzo dawna :( po prostu, brzydko mówiąc, zasrał by się na śmierć...
Daga, jesteś aniołem :ok: słuchaj, ja tak patrzę, ty masz takie ładne, jasne mebelki... on Ci nie kleksi po tym? może przykryć lepiej?...?
Język Kefira jest debest! :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 06, 2009 12:09 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

mebelki są skóropodobne albo skórzane - idealne w takiej sytuacji bo łatwe do mycia i ewentualnej dezynfekcji. Nie mam dywanu itp, spokojnie się sprząta w razie wypadku. Sypialnię zamykam i tyle.
Kuweta kryta z filtrem.
Mam też hehehe mop parowy bo gorąca para jak coś zawsze lepiej wyczyści i może "cóś tam" odkazi niż mazanie mopem oraz antybakteryjne chusteczki .
Moś u mnie była i widziała - że można siadać :-) i jeść :-)
A Morfi ma niesamowity charakter - cały czas ze mną, cały czas ma mnie na oku, z Kefirem jakoś jakoś żyje i wciąż zaczepia go do bawienia a on nie chce...
Nosi zabawki w pysku :-) sporo gada. U weta jest ZŁY . Nie boi się , ale jest ZŁY i łypie okiem gniewnie.
Nie wierzy, że ma dobre jedzenie, na pewno Kefir ma lepsze, zmiany misek "raz z tej raz z tej" kilkakrotnie w ciągu posiłku. Kefir już wyluzował i tylko przekłada się do drugiej miski a potem do pierwszej, pogodził się z tym, że Morfeusz tak ma :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lis 06, 2009 14:15 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Biedny Morfi, myślałam że już się uporządkowało wszytko. Ma wielkie szczęście że na Ciebie trafił. Nie dość że go leczysz i rozpieszczasz to jeszcze ze stoickim spokojem podchodzisz do rzeczy typu kleks. Mam nadzieję że jednak leczenie będzie dawało coraz lepsze rezultaty i Morfeusz będzie czuł się dobrze.
Bazyl też czasem ma problemy w kwestiach na k. A już standardem jest konieczność wycierania mu pupci. Więc jak przy małym dziecku pod ręką zawsze mam chusteczki mokre dla dzieci i wycieram zanim zdąży gdzieś usiąść. Nie wiem czemu Bazu się zawsze musi ubrudzić.
Kciuki za zdrówko.

PS. Foty super - chłopaki są świetne, jęzorek Kefirka :1luvu:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt lis 06, 2009 14:18 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

mam nadzieje, że problemy z Morfeuszem są tylko przejściowe :ok: znalazł swoje miejsce na ziemi, więc teraz powinno być tylko lepiej :ok:

u nas też małe problemy zdrowotne- Tygrys ma problemy z pęcherzem..

Morfi,
trzymaj się chłopie!!

Ja też nie ufam Dużej i sprawdzam czy w misce koleżanki jest to samo co w mojej :twisted:
Tygrys
ObrazekObrazekObrazekObrazek

miss_kumcia

Od: Pt lis 07, 2008 20:10

Post » Pt lis 06, 2009 14:21 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

oj Tygrysku zdrowiej szybko, my problemy z pęcherzem przerabialiśmy w czerwcu u Bazylka :ok: :ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt lis 06, 2009 14:31 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

ewung pisze:oj Tygrysku zdrowiej szybko, my problemy z pęcherzem przerabialiśmy w czerwcu u Bazylka :ok: :ok:

Tygrys jest kotem, który łapie wszystko.. :roll: w styczniu sterylizacja, w lutym świerzbowiec, w marcu złamany kieł, we wrześniu zapalenie dziąseł, teraz problemy z pęcherzem.. a jeszcze czeka nas usuwanie kamienia i kła :roll: rude koty to specyficzne koty- ktoś mi kiedyś powiedział :evil:

miss_kumcia

Post » Pt lis 06, 2009 14:34 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

wszystkim samych zdrowych kotów życzę :-)
i dzięki za wsparcie!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lis 06, 2009 14:37 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

no, bo ja się tu rozgadałam na temat mojego kota, a tu przecież Morfi najważniejszy w całej tej opowieści :oops: trzymamy mocno kciuki i łapy za jego zdrowie :ok: :kotek:

miss_kumcia

Post » Pt lis 06, 2009 14:41 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

FFFFszystkie koty są ważne! Sapnął Kefir i usnął...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lis 06, 2009 14:48 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Sama sprawdziłam, że łódzkie chłopaki są najkochańsze. Mój Lemurek też taki towarzyski był i nosił zabawki w pyszczku. Przychodził do człowieka, rzucał zabawkę pod nogi i kazał się z nim bawić :D I też przez długi czas miał problemy z jelitami. Tak, że na takie problemy czasu trzeb,a ale wyjdzie z tego :ok:

Widzę, że kupiłaś jednak tego mopa? I w sumie jakiej firmy, taki jak pisałas wtedy? I jak zadowolona jesteś? Bo ja dalej swojego od teściowej targam, bo jak już mam kupić to zawsze okazuje się, że jakis pilniejszy wydatek wpada :twisted: Staram się, żeby przynajmniej raz w tygodniu nim podłogę w całej chałupie umyć i wtedydopeiro mam wrażenie, że jest faktycznie posprzątane. :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lis 06, 2009 15:11 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Dzieńdoberek K&M...

Przestało wiać,nawet miła jesień się zrobiła...

Obrazek
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt lis 06, 2009 15:13 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Czy próbowałaś metonidazolu u Intenstinalu RC dla Morfeuszka?
Podaje się bardzo długo nawet i pół roku.
Moje FIV-ki ciągle mają problemy jelitowe.
Podawany długo Intenstinal odbudowuje kosmyki jelitowe.

kristinbb

Post » Pt lis 06, 2009 15:16 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

ehhh....ale intestinal nie pomagał...
metronidazol tyż tak sobie...
na szczęście tfu tfu tfu....ten steryd innym antybiotykiem = ta kuracja od tygodnia - lekko lekko w dobra stronę powoli nas kieruje...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lis 06, 2009 15:19 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Wiem ,wiem, nie jest to proste wyregulować żołądek i jelita... :roll:
A metadiar ?

kristinbb

Post » Pt lis 06, 2009 15:23 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

znam to, taki proszek do karmy. Ale wet nie polecał dla Morfiego, ja już tam wolę się słuchać bo jak Morfi dostał cokolwiek zwykłego na biegunkę to zaraz miał zatwardzenie + kamienie kałowe...a za chwilę woda i tak się między tymi kamieniami przelewała.
Ale marudzę no nie? :oops:
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]