Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 29, 2009 17:28

Moniko-specjalnie dla Ciebie!
Obrazek

Napisałam Ci na Twoim watku,to co wiem-tylko tyle moge doradzić!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro lip 29, 2009 18:36

Witam !!!!!!!!!
Miło by było się spotkać z osobą która tylko pogorszy objawy mojej kociej choroby:D
Dziś spróbuje pierwszy raz umieścić zdjęcie mojego (jak na razie) jedynaka:).
Nie ręczę za to co będzie widoczne.

[img=http://img27.imageshack.us/img27/838/26072009002.th.jpg]

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Śro lip 29, 2009 18:44

Martusiu-piekny jest! :love: :love: :love: -i czy mi sie wydaje,ale on ma taki orientalny łepek?
Napisz o nim więcej-no i o sobie tez kilka słów by się przydało :lol:
Masz swój watek?,jesli nie-zapraszam-możesz tu pisac o kotusiu(jak ma na imię?)-chetnie poczytamy!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro lip 29, 2009 19:03

Marta - śliczny kotulinek - jak moja Greebowa (za starych, chudych czasów :oops: )

Kasiu a Klara to stworzenie cudne, ja tam się nie znam na rasach i innych takich, ale ona to jak rasowiec jakowyś wygląda :love:
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Śro lip 29, 2009 19:34

Haneczko,bo to mix z syberyjczykiem,Szura obejrzała jej profil i powiedziała,że musiała miec przodka siba,a że jest dośc kudłata,to optuję za norwegiem i sibem :lol:
Klara jest cztero- kolorowa: ma kawałki rude, białe ,szylkretowe i nawet czarne maznięcia
Tiaaaa-Greebowa tak musiała wyglądac za daaawnych czasów :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lip 29, 2009 20:21

Jak to o moim kotku to dziękuję. Teraz czuję się jak matka, której dziecko jest chwalone :lol:

Jak mi tak dobrze poszło to umieszczę jeszcze jedno. Tylko nie posądzajcie mnie o deprawacje kota :twisted:

[img=http://img44.imageshack.us/img44/3082/2c862b6098.th.jpg]

Teraz może coś opowiem o kocie :D

Jest to kotka o imieniu Luna. Urodziła się 25 sierpnia 2008. Trafiła do nas na namową mojej mamy. Od zawsze byłam związana z kotami. W tym roku odeszła od nas moja 19 letnia kotka - Micek. A że ponad rok temu zmieniłam adres zamieszkania to w mieszkaniu czegoś może raczej kogoś mi brakowało:) I tak drążyłam dziurę mojemu przyszłemu mężowi:) aż w końcu dał za wygraną:D Był tylko jeden warunek - kotem zajmuję się ja;) Zmieniam piasek, karmie itp. dziś wygląda to zupełnie inaczej heheheh :twisted: Luna totalnie zapanowała nad nami :D Jest rozpieszczona ja dziadowski bicz:) i robi co chce.
Teraz namawiam "mego" na drugiego kota który stanie się towarzyszem naszej Luny.

Dziękuję za przeczytanie moich wywodów:)
Pozdrawiam serdecznie.

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Śro lip 29, 2009 20:26

Kasia - mix piękny wyszedł z Klary, w ogóle Twoje koty są bardzo ładne i nie zatłuszczone :oops: jak to robisz???? u mnie nawet Omarek już się kula :roll:

Marta - czarnulki są przesłodkie, ale i przecharakterne (mam 3 :twisted: )
Luna jest piękna, ale jak na nią patrzę dopiero widzę, że mój Omar najmłodszy, ponoć z maja 2008 jest strasznie mały :cry: (no poza brzuszkiem kulistym)
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Śro lip 29, 2009 20:38

Prezent dla kociaków :)

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hhfw1][img]http://img31.imageshack.us/img31/2057/kotykropeczka.gif[/img][/url]

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lip 29, 2009 20:40

Dzieki Martusia,że nam przyblizyłas swoja Lunke-delikatna,sliczna!
Jest tyle potrzebujących kociąt na forum,jeśli udałoby Ci sie wydrążyc dziure w brzuchu i wymóc na Nim zgode na drugiego kotka-polecam cudne kocieta przebywające u milenap ,albo Jasia na DT u Kasi-Kaprys2004!
Te kociątka baaardzo pragną znaleźć domy,a Lunka będzie przeszczęśliwa,mając towarzysza,lub towarzyszke do zabaw!
I pisz ,pisz i wklejaj zdjęcia-serdecznie zapraszamy!

Haneczko-trzy koty sa zgrabne,ale Pyniusia :oops: :oops: :oops: -przybiera kształt doskonały-czyli kulisty!
Ona ciągle tylko spi ,lub lezy,a jak poczuje jedzonko-momentalnie dostaje szwungu i natychmiast melduje sie przy misce!-istny odkurzacz!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lip 29, 2009 20:45

Kamila :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: -przepiękny banerek-ogromne dzieki!ale wspaniałą niespodzianke mi sprawiłas!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lip 29, 2009 20:53

Lunka jest cudowna. Wypisz, wymaluj mój Niusiu.
Martusia dokocenie się jeśli oczywiście jest możliwe to wspaniały pomysł. Moja Pecia była jedynaczką, właściwie nadal jest (została u moich rodziców) i bardzo tego żałuję.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro lip 29, 2009 21:16

Masz rację Kasiu-Lunka jest faktycznie podobna do Niusia 8O !
Widzisz Martusia-moja Pynia była zbyt długo jedynaczką!-los podarował mi kolejne koty i ona nie chciała ich zaakceptowac-teraz ostatnio,przez miesiąc miałam na DT maleńka Maszkę-Pynia ją tak atakowała,że musiałam ją izolować,żeby maleństwu krzywdy nie zrobiła!-jesli wiec chcesz adoptowac kotka-zrób to szybko-mniejszy stres i mniej problematyczne dokocenie,a Lunka bedzie Wam wdzięczna i nie będzie samotna w czasie Waszej nieobecności w domu!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lip 29, 2009 21:21

Pecia też nie akceptuje żadnych innych kotów. 8 lat była jedynaczką. Żałuję strasznie, że nie wzięłam jej z którymś z rodzeństwa. Ale co jak 9 lat temu wiedziałam :oops:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Śro lip 29, 2009 21:25

Kasiu-całe życie sie czegoś uczymy-ale Pecia przecież jest szczęśliwa u Rodziców!-ma dom tylko dla siebie-może i Pynia nie sikałaby,gdyby była sama?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lip 29, 2009 21:30

kropkaXL pisze:Kasiu-całe życie sie czegoś uczymy-ale Pecia przecież jest szczęśliwa u Rodziców!-ma dom tylko dla siebie-może i Pynia nie sikałaby,gdyby była sama?

Kasiu ona jest bardzo szczęśliwa. A i mnie jakoś tak lżej, bo ja u rodziców codziennie w sumie jestem. Nie mam sumienia jej ze sobą zabrać. Mam wrażenie, że nie była by zachwycona. 9 lat jest w tym samym miejscu. Ma swoje przyzwyczajenia.
Ja wogóle to mam takie wrażenie, że ona wie iż potrafi zrobić krzywdę. Jak przyjeżdża mój chrześniak czy inne małe dzieci, ona się poprostu ulatnia.
Złośliwa i wredna maupa jest okropnie. Potrafi ni z gruszki, ni z pietruszki ugryźć, ale kocham ją ogromnie. I nigdy w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby się jej pozbyć. A rany potrafią się długo goić.

Petka

[poprzednia][następna]