KROPCIA i DOLORES - :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 29, 2007 22:35

Witamy wieczorową porą !!! :D
Dziś po pracy pojechałem z małą do Wetki na kontrolę i jak to zazwyczaj bywa wyczekaliśmy sie okrutnie . W przeciwieństwie do Kropci która już dawno szalała by w transporterku Dolores po prostu postanowiła przespać kolejkowe zamieszanie 8O , gdy wsunołem dłoń do transporterka koteczka położyła na niej główkę i zaczęła pięknie mruczeć nie zważając na warczące i poszczekujące co chwile pieski . U Wetki Dolores zachowywała sie cudownie , gdy otwarłem transporterek po prostu wyszła na stół i po chwili położyła sie na nim mrucząc nawet w czasie oględzin oczka przeprowadzanych przez Wetkę . Dostaliśmy Synulox do podawania jej po pół pastylki rano i wieczorem oraz jeszcze jedne krople do oczka - Dexamethason. Po powrocie do domu Kropcia wylizała Dolores po główce i grzbiecie a zaraz potem zaczęła sie zabawa i gonitwy :D :D :D
Gdy pannice już sie wybawiły przyszedł czas na zaleganie :wink:

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 29, 2007 23:00 przez bubor, łącznie edytowano 1 raz

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw lis 29, 2007 22:45

Witam :)
No prosze, jaka grzeczniutka panienka. My z białą też byliśmy dziś u weta, moja też jak aniołeczek 8)

Zdjęcia nie widzę, tylko krzyżyk, za to widzę, że masz nieaktualny podpis :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lis 29, 2007 22:51

Kicorek pisze:
Zdjęcia nie widzę, tylko krzyżyk, za to widzę, że masz nieaktualny podpis :twisted:

No właśnie! Bubor, co to za podpisik, hę? A Dorcia?!

Ja też nie mam zdjęcia :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lis 29, 2007 22:56

Bubor, ciesze sie, ze wiesci z frontu coraz lepsze :)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw lis 29, 2007 23:04

Zdjęcie już jest :D

Dolores upodobała sobie zaleganie w kuchni :wink:

Obrazek

bubor

Post » Czw lis 29, 2007 23:07

klasyczny cetko-szylkret no no bubor ty szczesciarzu :lol: 8)

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Czw lis 29, 2007 23:58

Bubor Dorcia jest prześliczna!!!! :D :D
DOBREJ BUBOR I DZIEWCZYNKI!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lis 30, 2007 8:09

WITAMY O PORANKU!
BUBOR, KROPCIU, DORCIU!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lis 30, 2007 9:15

bubor pisze:
Dobry wieczór Ciocie i Wujkowie , od niedawna mieszkam u Dużego z Kropcią , ona w sumie nie jest taka zła choć mnie nieraz pacnie łapką albo złapie za szyjkę , gdy rano Duży mnie trzymał i kropił czymś do oczka to ona jednak przybiegła mnie ratować :1luvu: .
Jeszcze niedawno Duża mówiła do mnie Dolores , teraz Duży mówi mi Mała a ja przecież nie jestem już taka mała ........... :D

Obrazek

Duża czy mała, ale na pewno... PIĘKNA :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt lis 30, 2007 11:24

OJ!
Jakie cudne wieści.!!!
Denerwowałam się, bo nie mam w domu dostępu do netu, w pracy - wiadomo- nie zawsze można wejść sobie na miau - nie wiedziałam co się u Was dzieje, jak akcja :wink: Wierzyłamm tylko, że jest lepiej - no i proszę JEST!!! :D :D :D
Uwielbiam takie wieści. Czekam na więcej zdjęć.
A imię Kreska pasuje lepiej niż Dolores. :wink:

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Pt lis 30, 2007 20:26

Piękne masz koty!!!
Marcelibu

Post » Pt lis 30, 2007 20:40

Cieszę, że dokocenie przebiega jak należy :) Koteczka jest urocza. Ciekawa jestem jakie imię w końcu zostanie. Ja przestałam wymyślać imiona, bo mózg mi się gotował, pomysłów było sto na godzinę, w końcu imię wybrane, ulga... a potem i tak imię wychodziło "w trakcie użytkowania" :) . Imię musiało się zgrać z kotem - wtedy jakoś od razu wiadomo było, że to właśnie to...
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt lis 30, 2007 20:51

Monostra pisze:Cieszę, że dokocenie przebiega jak należy :) Koteczka jest urocza. Ciekawa jestem jakie imię w końcu zostanie. Ja przestałam wymyślać imiona, bo mózg mi się gotował, pomysłów było sto na godzinę, w końcu imię wybrane, ulga... a potem i tak imię wychodziło "w trakcie użytkowania" :) . Imię musiało się zgrać z kotem - wtedy jakoś od razu wiadomo było, że to właśnie to...

Całkowicie sie z Tobą zgadzam Monostro więc puki co niech będzie Dolores , są wprawdzie propozycje np : kreska , ale nie jestem co do tego do końca przekonany . :wink: :wink:

bubor

Post » Pt lis 30, 2007 21:09

Tak pozatym witamy wieczorową porą wszystkich odwiedzających !!! :D
Bannerek jest jaki jest , bardzo fajny choć już nieco nieaktualny a że ja w temacie bannerkowym jestem noga będe sie musiał zdać na czyjąś pomocną dłoń :oops: . Dziś u nas panuje raczej senna atmosfera przeywana tylko czasami przez dwie śliczne panny które najwyraźniej rozpiera energia i ( lub :wink: ) hormony . Kropcia wróciła chyba do formy bo dziś poraz pierwszy od kiedy mieszka z nami Dolores znów gania po mieszkaniu miaukoląc i terkocząc ile wlezie 8O , mała jest tym faktem bardzo zaintrygowana bo chodzi za nią jak cień i także miaukoli .
Kocie zapasy są już codziennością i przyglądam im sie raczej z radością niż obawą jak to było za pierwszym razem , higiena osobista także zajmuje obu pannicom sporo czasu , Kropcia myje Dolores w wszelkich dostępnych miejscach a mała stara sie to odwzajemniać liżąc ją po głowie , plecach oraz "tylnych partiach " :wink:
Teraz obie pannice znów śpią obok mnie co oznacza że za jakieś dwie godziny zacznie sie jazda :D .

Obrazek

bubor

Post » Pt lis 30, 2007 21:26

Bubor, panny są takie cudne razem! A Dorcia jest też prześliczna!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nawet, jeśli się troszkę martwiłeś na początku, to sądzę, że nie żałujesz już ani trochę, że jest druga kicia? :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]