Szylkretki SĄ piękne!: Iris i Lafi zapraszają wszystkie!:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 15, 2007 7:36

ewung pisze:
Colas pisze:A czy Daisy też szylkretka?

Obrazek
Obrazek

No ba! I to śliczna!

Dziękuję, przekażę zainteresowanej, że jest szylkretką (nie wiem tylko, czy ona to zrozumie) i że śliczna (a to już prędzej pojmie). :lol:
Obrazek

Colas

Od: Śro lip 20, 2005 8:24

Post » Pt cze 15, 2007 7:40

Ja bym jednak miała wątpliwości. Moim zdaniem jest bardziej trikolorką niż szylkretką ale nie widzę całego kota. Szylkretowe ubarwienie to poprzeplatane barwy a nie wyraźne barwne plamy. Oczywiście trikolorki są równie piękne.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pt cze 15, 2007 7:57

Mi się wydaje że jednak mam szylkretkę - tak ma wpisane w książeczce przez weterynarza, który powiedział ze szylkret to wtedy jak są rude plamy. Wydaje mi się że trikolorka to nieoficjalna nazwa. Tak jak buraski - a w książeczce ma moja burasia - czarna pręgowana.

Wzięłam tez teraz moją mądrą książkę i tam pisze że szyklretowe umaszczenie to rude łaty albo przetkane rudymi włosami. ucieszyłam się bo to oznacza że obecność naszych łaciatków jest w tym wątku uzasadniona :-)
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 2007 8:06 przez ewung, łącznie edytowano 1 raz

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt cze 15, 2007 8:01

no to ja pochwale się też.Oto Molly(Molcia po prostu bo wygląda troche tak jak posiepana przez Mole :wink: )Obrazek
i z bliska:ObrazekObrazek

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Pt cze 15, 2007 8:04

ewung pisze:Kurcze ja ciągle żyję w przekonaniu że mam szylkretkę - tak ma wpisane w książeczce przez weterynarza, który powiedział ze szylkret to wtedy jak są rude plamy. Zawsze byłam przekonana że trikolorka to nieoficjalna nazwa. Tak jak buraski - a w książeczce ma moja burasia - czarna pręgowana.

Może i masz rację. Ja juz sama nie wiem. Może się odezwą hodowcy, bo oni są pewnie w barwach obcykani.

Sylwka

Post » Pt cze 15, 2007 8:08

Sylwka pisze:
ewung pisze:Kurcze ja ciągle żyję w przekonaniu że mam szylkretkę - tak ma wpisane w książeczce przez weterynarza, który powiedział ze szylkret to wtedy jak są rude plamy. Zawsze byłam przekonana że trikolorka to nieoficjalna nazwa. Tak jak buraski - a w książeczce ma moja burasia - czarna pręgowana.

Może i masz rację. Ja juz sama nie wiem. Może się odezwą hodowcy, bo oni są pewnie w barwach obcykani.

:oops: a ja poprawiłam swój wpis wyżej bo mi się wydało że tak nieładnie Ci odpowiedziałam.
Pozdrawiam serdecznie

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt cze 15, 2007 8:14

Eee tam nieładnie. Zaczęłam szukać w sieci i czasem jest tylko umaszczenie szylkretowe a czasem też pojawia się odmiana barwna Calico - trójkolorowy - biało-czarno-rudy (http://zemat.risp.pl/planeta-persja/index.php?m=umaszczenie). Więc już sama nie wiem.

Sylwka

Post » Pt cze 15, 2007 8:14

Sylwka pisze:Ja bym jednak miała wątpliwości. Moim zdaniem jest bardziej trikolorką niż szylkretką ale nie widzę całego kota. Szylkretowe ubarwienie to poprzeplatane barwy a nie wyraźne barwne plamy. Oczywiście trikolorki są równie piękne.

nie, oficjalnie nie ma takiego koloru jak Tricolor...
jest tylko szylkret z ialym. zreszta yla kiedys o tym dyskusja...
w oficjalnych znaczkach FIFe czy czegostam nie ma koloru TRICOLOR, jest jak jak mowie szylktret z bialym...
i wszystkie trzykolorowe kotki bez względu na uklad plam są właśnie szylkretkami z białym :)
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pt cze 15, 2007 10:01

to mniej więcej wygląda tak-wszystkie Trilolorki-to szylkretki!. natomiast szylkret-to nie trilolorka-dlatego obecność wszystkich kotków jest tu, w tym wątku, jak najbardziej uzasadniona!! :wink: :wink:
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 2007 10:12 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt cze 15, 2007 10:11

Sylwka pisze:Ten wątek mi zaczyna pachnieć Klubem Szylkretowych (chyba takiego jeszcze nie ma).

Jest :lol:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=26761
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt cze 15, 2007 10:12

kalair pisze:to mniej więcej wygląda tak-wszystkie Trilolorki-to szylktreki!. natomiast szylkret-to nie trilolorka-dlatego obecność wszystkich kotków jest tu jak najbardziej uzasadniona!! :wink: :wink:

owszem, zaleznosc dziala w jedna strone...
szylkret to nie tricolor, ale tricolor to szylkret (z bialym)

wiec wszystkie kotki 3 kolorowe, bialo-czarno-rude, czy bialo-buro-rude, czy ialo-niebiesko-kremowe to szykrety ;) z białym :)

o!

wiec zapraszmy wiecej kotków kolorowych :)
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pt cze 15, 2007 10:14

Beliowen pisze:
Sylwka pisze:Ten wątek mi zaczyna pachnieć Klubem Szylkretowych (chyba takiego jeszcze nie ma).

Jest :lol:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=26761

oooo!? t o odświeżamy wątek-wszystkie wielokolorowe-pokażcie się! :D :D

kalair

Post » Pt cze 15, 2007 10:49

moka1 pisze:no to ja pochwale się też.Oto Molly(Molcia po prostu bo wygląda troche tak jak posiepana przez Mole :wink: )Obrazek
i z bliska:ObrazekObrazek

Ale masz nieziemskie CUDO!!!! Kot w butach rybackich! :D

niebieska

Od: Wto lip 04, 2006 11:06

Post » Pt cze 15, 2007 11:33

Noooo! i dumna z niej jestem niesłychanie! Nie tylko z powodu tych butów i w ogóle nie z powodu ...aparycji,ale cudownego charakteru! Jest kapitalna po prostu.Taki kot ...myślący.Brakuje mi tylko mruczenia.Prawie nie mruczy.Emocje wyraża raczej spojrzeniami ,"mówieniem" ale nie mruczeniem.Maszynka do mruczenia popsuła sie po sterylce.Niestety.I na potwierdzenie ,że żeczywiście jest nie ziemska jeszcze jedno zdjęcie:Obrazek

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Pt cze 15, 2007 12:12

tu sa latarki! :P :P
moje dwa w całości:))-
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]