Dzięki rambo_ruda
Zostało nam jeszcze tydzień do zakończenia kuracji Ivamerolem i później idziemy do weta na kontrol
Oczywiście wydrukowałam sobie z netu wszystko na temat tej bakterii i pokażę podczas wizyty
A ogonek zaczyna wyglądać coraz lepiej już teraz
Z uwagi na zbliżającą się zimę moja norwegowa kota zaczyna być cała coraz bardziej puszysta ze szczególnym uwzględnieniem ogona, portkami i stratą szyji (śmiejemy się z TŻtem że mamy w domu dresa lub ABSa*)
* ABS absolutny brak szyji
Zauważyłam wczoraj dziwną sprawę.
Jeden z kolegów mojego syna jest uczulony na sierść. Do końca czerwca przychodził bardzo często i nie miał żadnych objawów (czyli do osiągnięcia przez Simbę wieku 3,5 miesiąca). Już zaczynał się on i jego rodzice cieszyć że może alergia zniknęła.
A wczoraj po jakiejś godzinie przebywania u nas zaczął mieć nasilające się objawy alergii (przestraszona podalam mu wapno i kazałam zadzwonić po rodziców).
Simbo ma w tej chwili prawie 6 miesięcy.
Czy to możliwe że dorosłe koty uczulają bardziej niż kociaki
Pytam się bo jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o alergie na sierść zwierząt a taka informacja jest dosyć wazna szczegolnie przy oddawaniu zwierząt do domów w których istnienie możliwość zaistnienia takiej alergii.
Wystarczyłoby zbadać reakcję alergika na dorosłego zwierzaka a może zmniejszyła by się ilość oddawanych z powodu wystąpienia alergii kotów (wiadomo że większośc ludzi bierze do domu kociaki a po kilku miesiącach jak zaczyna uczulać pozbywa się z bardziej lub mniej humanitarny sposób problemu)

.
Wymyśliłam jeszcze obowiązkowe informowanie o tym fakcie alergików i zakaz wydawania im małych kotków
ale już nie będę o tym pisała zbyt głośno