Pola, Irys, Bonnie - yyy kotki trzy ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2005 11:26

musia pisze:Wprawdzie mój mąż , mówi , że to już za "granicą" :lol: ale co mi tam.

Mogłabyś spytać.??

Musia

jako Slazaczka zkrwi i kosci tez uwazam, ze to juz za granica :)

co do tej brytyjsciej birmanki - jest to pointa czekoladowa. Jest przecudna. na zywo wyglada inaczej niz na zdjeciach. DO czasu kiedy zobaczylma ja i cocolino nie podobaly mi sie pointy ze zdjec. Ale na zywo - cudo
wiecej na pw :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw mar 03, 2005 13:11

...
kropkuje, bo sie ostatni post nie wyswietla - cos lub ktos mi na pewno z zazdrosci watek blokuje

carmella

Post » Wto mar 08, 2005 9:38

mam juz takie bzyki w brzuszku, ze łoooo.

jeszcze dwa tygodnie :)
Obrazek

carmella

Post » Wto mar 08, 2005 12:30

:)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Wto mar 08, 2005 13:12

Carmella, on jest BOSKI.

Moge się Ciebie dopytać na pw ile takie cuda kosztują i czy jeszcze są?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto mar 08, 2005 15:15

Witam :)
Ja czekam tez na kociaczka... mam juz jednego ocicatka i czekam na drugiego - jeszcze okolo miesiaca. W sobote jade go odwiedzic :D

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Wto mar 08, 2005 15:19

I jeszcze pytanie nowicjusza - jak wkleic fotki nie majac ich w necie? Jest jakis sposob tu?

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Wto mar 08, 2005 15:20

ryska :D czyzbys tez zachorowala na male pyzate lobuzy? :D
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto mar 08, 2005 15:24

kinus pisze:ryska :D czyzbys tez zachorowala na male pyzate lobuzy? :D

Moja mama... BARDZO, widzę, że jej się oczy świecą, kiedy widzi takie niebieskie albo liliowe misiaczki na fotkach... Kiedyś jej kupię takiego kotka - wymarzonego, specjalnego kotka dla mojej mamy. Takiego tylko dla niej.
Pogadałam z Carmellą - wiem dzięki temu na ile musze byc najpierw bogata :lol: Jeszcze trochę mi to zajmie ;) Ale kiedyś... 8)
Obrazek

ryśka

Post » Wto mar 08, 2005 15:45

ta milosc do pyzatych kotow jest zarazliwa :)
Obrazek

carmella

Post » Pon mar 14, 2005 8:40

jestem wstepnie umowiona na 23 marca na odbior lilaczka :) przedtem jade porobic sobie wazne badania na oczy w klinice w Katowicach - mam nadzieje, ze jednak sie okaze, ze tam gdzie chodze do okulisty w BB maja zepsute aparaty do badan i wszystko w tej klinice wyjdzie dobrze. A jak nie calkiem to mam nadzieje, ze Irysek mnie pocieszy.
Powiem wam szczerze, ze sie boje przybycia nowego do naszego domu. Boje sie, ze nie zaaklimatyzuje sie u nas.
Ale chyba najbardziej mi szkoda Polinki. Ona jest bardzo niezalezna kotka, malo miziasta, ale tez wystraszona, choc ... no w sumie roznie to bywa ( tylko do dzieci malych sama wychodzi).
Wlasnie na weekend byl u mnie brat z pieskiem. sobote Pola przesiedziala schowana w ciemnym kacie. Tylko raz udalo mi sie ja zlapac i zabrac do kuchni, zeby zjadla cos i zalatwila sie. No reszte nadrobila w nocy. W niedziele zaczela wychodzic i zza futryny spogladac do pokoju, troche zaczepiala psa. Do mnie przychodzila do kuchni i sie lasila, podchodzila sama pod reke , zeby ja poglaskac - czula sie jakby opuszczona przez te dni. Wieczorkiem jednak nie przyszla do mnie do lozka spac, tylko dalej siedziala skulona pod stolikiem miedzy fotelami.
Boje sie, ze nie bedzie wiedziala co sie dzieje jak lilaczek sie u nas w domu zjawi. Jej nie da sie wypiescic, wyglaskac - ona tego nie znosi, naprawde mozna policzyc na palcach u reki, zeby sama podeszla na mizianki. Ale wiem, ze mnie kocha, ona wie, ze ja jestem jej - i chyba uwaza, ze te male objawy jej uczuc maja wystarczyc . rozpieszczac ja mozna w sumie tylko jedzonkiem.
Tesciowa tez uwaza za swoja, tam spedza czas kiedy mnie nie ma. TZta - trudno powiedziec, zeby go tolerowala. Stara sie mu zbiec z drogi, boi sie go po paru razach jak ja skrzyczal, jest przeszczesliwa jak TZ wyjezdza i jest tylko ze mna - oczywiscie jak ktos potrafi dojrzec te szczesliwosc (a moze ja sobie wmawiam;)). No i boje sie, ze jak maluch przyjedzie do nas Pola pomysli, ze ja juz jej nie chce, ze jej nie kocham. Jak to zrobic , zeby taki kot jak Pola nie poczul sie odrzucony? Chce , zeby pokochali sie, ale czy mozna to jakos "zrobic" - czy tylko mozna czekac na rozwoj wypadkow, z nadzieja, ze bedzie dobrze?

carmella

Post » Pon mar 14, 2005 8:54

Pewnie trochę to potrwa, dopieszczaj w tym czasie rezydentkę jak się tylko da, mniej czasu poświęcając (kiedy ona patrzy) maluszkowi.
Będzie dobrze, ale przyda się spory zapas cierpliwości. :ok:
Obrazek

ryśka

Post » Pon mar 14, 2005 8:54

Myślę , że nie będzie tak żle.
Będziesz musiała tylko więcej uwagi poświęcać Poli przez jakiś czas( u mnie to trwało ok 2 mcy zanim Grubcio się odblokował emocjonalnie) dawać jej ulubione smakołyki, starać się ją miziać w obecności maluch , żeby czuła się najważniejsza .
Maluch zaadoptuje się bezproblemowo bo brytki już tak mają - kochają wszystkich i już :D

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pon mar 14, 2005 14:25

dostalam nowe zdjecia mojego cukiereczka - postaram sie wkleic wieczorkiem :)
Obrazek

carmella

Post » Pon mar 14, 2005 16:17

czekam na cukiereczka 8)
Pokażę mamie :lol:
Obrazek

ryśka

[poprzednia][następna]