Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 28, 2016 18:58 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

klaudiafj pisze:U nas kolacja zaczyna się od 18 - wtedy jest pierwsza kolacja, o 21 jest druga kolacja i o 24 przed snem jest trzecia kolacja :D Nikt nie protestuje, chyba że żarełko nie spasi :mrgreen:

Klaudia to Ty masz niemowlaki czy co że co godzinę muszą jeść :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro wrz 28, 2016 19:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

Ja tylko nieśmiało przypomnę, że Elfi niedługo przestanie być maluszkiem

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw wrz 29, 2016 14:43 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

Melduje się Kotinowo ... troszeczkę spóznione :oops:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw wrz 29, 2016 15:29 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

agusialublin pisze:
mir.ka pisze:
agusialublin pisze:
mir.ka pisze:Tofik mi przypomina , że już pora na kolację, nawet długo wytrzymał od obiadu, na który zwierzyna dostała surowe mięsko indycze, wszystkim smakowało, oprócz Rudzi, ona woli swoje suche.

to jakaś wczesna ta kolacja :D

wcale nie, jak na Tofika to nawet lekko opóźniona, bo nieraz to już mi o niej od 16-tej przypomina :lol:

a to do rana już nie będzie amciaku?

u mnie kociarnia też w zasadzie je kolację tak około szóstej/ siódmej
ale jak wracam późno z pracy tak jak dzisiaj na przykład to jedzą po 21szej

ale udało mi się odchudzić towarzystwo :ok:
co prawda pozostawały im zwisające bimboły ale z tym już nie da się nic zrobić
jaki pan taki kram :mrgreen:

do rana to będą jadły suche, , które dostają bez ograniczeń, stoją trzy miseczki każda z inną karmą i to głownie jedzą, bo mokrego to dostają po saszetce na pyszczek na cały dzień, to raczej tym się nie najedzą
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw wrz 29, 2016 15:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

klaudiafj pisze:U nas kolacja zaczyna się od 18 - wtedy jest pierwsza kolacja, o 21 jest druga kolacja i o 24 przed snem jest trzecia kolacja :D Nikt nie protestuje, chyba że żarełko nie spasi :mrgreen:

a trzy śniadanka i trzy obiady też mają? :wink:

moje też jedzą w nocy, ale nie wiem jak często, jak wstaję rano to widzę, że suche z miseczek wyjedzone, a mają dosypywane na noc ,żeby nas nie budziły za wcześnie z głodu :wink:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw wrz 29, 2016 15:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

MaryLux pisze:Ja tylko nieśmiało przypomnę, że Elfi niedługo przestanie być maluszkiem

ma już 5,5 miesiąca, jak to szybko zleciało 8O
Obrazek

mir.ka

Post » Czw wrz 29, 2016 15:38 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

Kotina pisze:Melduje się Kotinowo ... troszeczkę spóznione :oops:

witamy Kotinowo
Obrazek

wcale nie spóźnione
Obrazek

mir.ka

Post » Czw wrz 29, 2016 16:29 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

tak u nas teraz wygląda jedzenie :mrgreen:
Obrazek

oczywiście oprócz Elenki nikt w tym momencie nie jadł ze swojej miski
miseczki Elfi-Psocisławy stoi porzucona na parapecie, a ona je z Tofika, który swoją zostawił i poszedł do miski Rudzi :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw wrz 29, 2016 16:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

Obrazek

Obrazek

Elfi patrzy kto jeszcze ma coś na swojej misce
Obrazek

mir.ka

Post » Czw wrz 29, 2016 16:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

ale Rudzia coś jej chyba "powiedziała" na temat podjadania innym :lol:

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Czw wrz 29, 2016 16:42 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

usiłowałam wczoraj zważyć Elfi, ale ciężko było, bo nie chciała siedzieć spokojnie, ale wyszło mi , ze waży ok 2,30-2,40 kg 8O 8O
Obrazek

mir.ka

Post » Czw wrz 29, 2016 17:58 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

agusialublin pisze:

Klaudia to Ty masz niemowlaki czy co że co godzinę muszą jeść :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mir.ka pisze:

a trzy śniadanka i trzy obiady też mają? :wink:

moje też jedzą w nocy, ale nie wiem jak często, jak wstaję rano to widzę, że suche z miseczek wyjedzone, a mają dosypywane na noc ,żeby nas nie budziły za wcześnie z głodu :wink:

Oczywiście :mrgreen: Choć bym powiedziała, aby byc dokładną, że śniadania mają 2, a obiady 1-2, zależy od ruchliwości kota :D M. mówi, że ja karmie koty nawet na śnie :| :ryk: Jak on nic nie rozumie :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw wrz 29, 2016 18:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

mir.ka pisze:
MaryLux pisze:Ja tylko nieśmiało przypomnę, że Elfi niedługo przestanie być maluszkiem

ma już 5,5 miesiąca, jak to szybko zleciało 8O

Czyli za 4,5 będzie dorosła

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw wrz 29, 2016 18:32 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.17-Elfi do adopcji

A to przy okazji powiem Mirko nie wiem czy pamiętasz, że Tośka miała przepuklinę pępkową i mieli to "naprawić" podczas sterylizacji, a oni to zostawili i potem powiedzieli, ze to jest dobrze zagojone i nie ma co otwierać. No i od dawna już odkąd Tosia urosła kompletnie tego nie wyczuwam na brzuchu :) Gdzieś się zgubiło i nie ma :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]