Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 28, 2015 17:40 Re: mój kot Ryszard odszedł

Moli25 pisze:Ja tez po zdjęciu wiedziałam ze Fuksik bedzie mój :oops:
Ja patrzyłam na niego i serce mi sie cieszyło ze na niego patrze :oops:
Decyzja nagła- bierzemy go :oops:
Na żywo okazał sie byc jeszcze piękniejszy byc na zdjęciach :1luvu:
Popieram Klaudię, jechac do schroniska i pooglądać. Porozmawiać z ludźmi :ok:
Wszystko bedzie dobrze.
Jestesmy kciukami z Toba :mrgreen:

Fuksik to kociak, który trafił do mnie jak miał tydzień, wykarmiłam go butelką, wyrósł na ślicznego kociaka a teraz ma cudowny domek w którym nadal pięknieje otoczony miłością :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie cze 28, 2015 17:46 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

Ten sam Fuksik? :)
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Nie cze 28, 2015 17:50 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

jou pisze:Ten sam Fuksik? :)

u mnie miał Dom Tymczasowy a u Moli Stały

ja trochę pomagam fundacji z Sosnowca w opiece nad kociakami, mam od nich swoje dwa
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie cze 28, 2015 17:50 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

Hej jou :) Jak się czujesz? Byłam tu parę razy dziś u Ciebie ale dopiero teraz siadłam na spokojnie by napisać. Widzisz :) Kicia już czeka :) Super, że jutro szczepisz, gorzej z pchłami :/ Nie znam się na nich. Mam nadzieję, że ja sama nie przyniosłam wczoraj pcheł do domu, bo przyniosłam parę gołębich piórek :/ Na drugi raz zanim je dam kotom to najpierw je przemrożę. Mam nadzieję, że szybko się uda "zarazę" zwalczyć :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie cze 28, 2015 17:54 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

klaudiafj pisze:Hej jou :) Jak się czujesz? Byłam tu parę razy dziś u Ciebie ale dopiero teraz siadłam na spokojnie by napisać. Widzisz :) Kicia już czeka :) Super, że jutro szczepisz, gorzej z pchłami :/ Nie znam się na nich. Mam nadzieję, że ja sama nie przyniosłam wczoraj pcheł do domu, bo przyniosłam parę gołębich piórek :/ Na drugi raz zanim je dam kotom to najpierw je przemrożę. Mam nadzieję, że szybko się uda "zarazę" zwalczyć :)

lepiej zrobisz jak wcale ich nie będziesz przynosić dla dobra kotw, bo tam nie tylko pchły moga być :(
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 28, 2015 18:12 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

O, ale szybka piłka, już jest kandydat na domownika! :P :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie cze 28, 2015 18:39 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

klaudiafj pisze:Hej jou :) Jak się czujesz? Byłam tu parę razy dziś u Ciebie ale dopiero teraz siadłam na spokojnie by napisać. Widzisz :) Kicia już czeka :) Super, że jutro szczepisz, gorzej z pchłami :/ Nie znam się na nich. Mam nadzieję, że ja sama nie przyniosłam wczoraj pcheł do domu, bo przyniosłam parę gołębich piórek :/ Na drugi raz zanim je dam kotom to najpierw je przemrożę. Mam nadzieję, że szybko się uda "zarazę" zwalczyć :)

Mamy wzloty i upadki. Dużo rzeczy w domu przypomina nam o Rysiu, niektóre schowaliśmy, a niektórych nie możemy. Ja najgorzej znoszę poranki... Dla zabicia czasu i odwrócenia myśli w inną stronę kupiliśmy sobie grę Rummikub, grałyście? :)
Zaaplikowałam Batmanowi kropelki na kark, jest trochę spokojniejszy i w końcu po tych paru dniach zasnął tak, że zachrapał. Batman chrapie tak głośno, że czasami musze go budzić i prosić, żeby przewrócił się na drugi bok :mrgreen:

mir.ka pisze:
ja trochę pomagam fundacji z Sosnowca w opiece nad kociakami, mam od nich swoje dwa

Aaa teraz wszystko rozumiem!:)

kalair pisze:O, ale szybka piłka, już jest kandydat na domownika! :P :ok: :ok: :ok:

Kandydata oficjalnie nie ma, wiemy, że gdzieś tam musi jakiś być, ale na razie się szczepimy ;)

A tutaj trochę zdjęć:

Obrazek

Ryszard tańczący na rurze :oops: :oops: :oops:

Obrazek
Oba koty śpiące razem, tak ich zastałam, kiedy rano weszłam do kuchni. Po prawej Ryś, po lewej Batman.

Obrazek
Relaksujący się Batman . Mam mniej zdjęć Batmana bo on nie bardzo za tym przepada. Ryś uwielbiał sesje :1luvu:
Obrazek

jou

Post » Nie cze 28, 2015 18:42 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

jou pisze:

Mamy wzloty i upadki. Dużo rzeczy w domu przypomina nam o Rysiu, niektóre schowaliśmy, a niektórych nie możemy. Ja najgorzej znoszę poranki... Dla zabicia czasu i odwrócenia myśli w inną stronę kupiliśmy sobie grę Rummikub, grałyście? :)
Zaaplikowałam Batmanowi kropelki na kark, jest trochę spokojniejszy i w końcu po tych paru dniach zasnął tak, że zachrapał. Batman chrapie tak głośno, że czasami musze go budzić i prosić, żeby przewrócił się na drugi bok :mrgreen:

mir.ka pisze:

Aaa teraz wszystko rozumiem!:)

kalair pisze:O, ale szybka piłka, już jest kandydat na domownika! :P :ok: :ok: :ok:

Kandydata oficjalnie nie ma, wiemy, że gdzieś tam musi jakiś być, ale na razie się szczepimy ;)

A tutaj trochę zdjęć:

Obrazek

Ryszard tańczący na rurze :oops: :oops: :oops:

Obrazek
Oba koty śpiące razem, tak ich zastałam, kiedy rano weszłam do kuchni. Po prawej Ryś, po lewej Batman.

Obrazek
Relaksujący się Batman . Mam mniej zdjęć Batmana bo on nie bardzo za tym przepada. Ryś uwielbiał sesje :1luvu:

winko pija? :wink:

moja Rudzia chrapie i to bardzo głośno, ale przez to przez to ,że ma krótki nosek :(
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 28, 2015 19:15 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

W sumie Batman też ma krótki nosek. Właśnie probuje z siebie zmyć lekarstwo na pchły.
Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, ale ja rozróżniam koty ka sztywne i miękkie. Ryś był miękki, a Batman jest sztywnym. Polega to na tym, że Batman kiedy biorę go na ręce sam decyduje jak się ułoży i nie popuści póki nie będzie według jego zdania. Ryś natomiast jako kot miękki kiedy tylko brałam go na ręce był jak ciasto i poddawał się dotykowi. ^^

A winko moje, nie spijałam kotów :ryk:
Obrazek

jou

Post » Nie cze 28, 2015 19:21 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

Piękne koty! Takie czarne uuuu niesamowite :) I Ryś pije winko - dogadałabym się z nim :D A Batmanek chrapie jak mój Maciuś, lubiłam przy tym zasypiać :D Mąż mi przeszkadza w nocy nawet jak oddycha, bo sapie, a kot mógł nawet świszczeć i to była miła dla ucha muzyka :D Ale czasem też musiałam już zwrócić Maciusiowi uwagę, bo tak głośno rzępolił że go chyba na dworze było słychać ;p

klaudiafj

Post » Nie cze 28, 2015 19:37 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

To Batmanek zerkał na wino :) ja śpię ze stoperami w uszach więc nic mnie nie zbudzi. Mam bardzo lekki sen niestety :(
Obrazek

jou

Post » Nie cze 28, 2015 20:12 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

Ano tak sorki :oops: :) Oba takie czarne węgielki :) :D
Ja mam nadwrażliwy słuch, wszystko słyszę głośniej i też powinnam mieć stopery :D

klaudiafj

Post » Nie cze 28, 2015 20:20 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

No właśnie mam słabość do czarnych kotów ale boję się, że kolejny czarny i to bardzo podobny trochę byłby przeze mnie porównywany w głowie. Obrazek

Batman próbował z nami grać :201461
Obrazek

jou

Post » Nie cze 28, 2015 20:49 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

Też się bałam porównywania, ale się potem nie porównuje. Co najwyżej zaczniesz zauważać jakieś nowe cechy u kolejnego kotka, inne niż mają pozostali i będzie to fajne i odkrywcze :) A nie w sensie negatywnym :)
O Rysiu nie zapomnisz, można jednocześnie pielęgnować uczucie do Rysia i poznawać nowego członka rodziny :) Niesamowite te kotki, takie czarnuszki :)

Nie znam tej gry 8O

klaudiafj

Post » Nie cze 28, 2015 21:28 Re: mój kot Ryszard odszedł, został Batman

Rummikub, trochę dzika na początku, ale naprawde fajna np dla dwóch osób. Następna kupuję "Zimną Wojnę". Będę członkiem KGB :D
Obrazek

jou

[poprzednia][następna]