Tymuś [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2014 4:18 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

poczekamy może aż skończy antybiotyk, nie wiem ile potem odczekać -tydzień, dwa, miesiąc ?

dziś podejdę do mojego weta z tymi wynikami, zapytam o test
czy są jakieś różne te testy? dziwne, że w poprzedniej lecznicy nikt o tym teście nie wspomniał..
futerko mu odrasta nowe, ja nie widziałam wyłysień
martwi tylko to, że on z tej łazienki boi się wyjść, ja wiem, że tam ma ciszę i spokój i pewnie odsypia życie na dworze, może czuje Miśka ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto cze 24, 2014 5:33 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Skoro mówisz, że inne koty go straszyły, a na pewno czuje Miśka, to na pewno nie chce wychodzić. Łazienki bywają azylami. Często lekarze poprzestają na tym pierwszym teście, o pcr niekoniecznie wspominają. One są różne. Pogadaj z mądrym lekarzem.
mamaGiny pisze:poczekamy może aż skończy antybiotyk, nie wiem ile potem odczekać -tydzień, dwa, miesiąc ?

dziś podejdę do mojego weta z tymi wynikami, zapytam o test
czy są jakieś różne te testy? dziwne, że w poprzedniej lecznicy nikt o tym teście nie wspomniał..
futerko mu odrasta nowe, ja nie widziałam wyłysień
martwi tylko to, że on z tej łazienki boi się wyjść, ja wiem, że tam ma ciszę i spokój i pewnie odsypia życie na dworze, może czuje Miśka ?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 24, 2014 5:59 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Odpowiadam na pytania: kupka dziś ok, trochę miękka ale bez robali, nie śpi już w kontenerze tylko wyciągnięty na legowisku.
Zaczął od paru dni lepiej jeść i dostaje antybiotyk, więc się miękkością kupy nie przejmuję, to nie biegunka, ale normalne bobki z tym że nie twarde jak kamien.
Je ładnie, pije wodę też.
Dziś go wyciągnęłam do przedpokoju, nadstawia się cały czas do głaskania i patrzy i chodzi za mną jak piesek.
Teraz ma pozamykane pozostałe pomieszczenia, ma do dyspozycji łazienkę i przedpokój, ja w łóżku chora więc mu też nie przeszkadzam.

Sierść mu nie wychodzi, placów łysiejących też nie ma, myślę że w piątek pójdziemy z mamąGiny do innego weta go pokazać,
bo wczoraj mu nawet temp nie zmierzyli....

MamaGiny dziś go oceni, nie widziała go dwa dni, ale wydaje mi się że na grzbiecie zrobił się ciemniejszy odrobinę, ale nie jestem obiektywna ;)
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Wto cze 24, 2014 6:17 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Ponieważ jestem tutaj kompletny nowicjusz, mimo że Miśka mam od 11 lat - ale odpukać zdrowy, aksamitny, błyszczący - oby tak dalej:) więc się uczę i czytam co Tymusiowi dolega. Wyczytałam że podwyższone PLT może być po przebytych krwotokach i przy niedoborach żelaza. Myślę że to drugie byłoby prawdopodobne zważywszy na stan kota: skóra i wystające kości

Czorny Miś

Post » Wto cze 24, 2014 7:09 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

zabiedzone czarnulki są właśnie takie - wyrudziałe. Włos nie może się wybarwić z powodu niedoborów żywieniowych najczęściej. Kefir miał takie fazy zrudzenia ale on jest też starszym mocno kotem i nie jest czarny jak noc, raczej taki..... sobolowaty :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto cze 24, 2014 7:19 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Jak Kleks - szorstki i wyrudziały. A młodzieniaszek Czarowny - czarny aksamit.

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto cze 24, 2014 8:49 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Jak się odpasie będzie czarny i lśniący - taki: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=111903e93cb2eff9
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 24, 2014 9:03 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

dziś nasyczał na siebie w lustrze :ryk:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Wto cze 24, 2014 10:15 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

a potem popatrzył, nie było agresji od odbicia to się odwrócił i przyszedł się ocierać o nogi :)

dom pootwierany, ale on zdecydowaie woli łazienkę i legowisko....

Czorny Miś

Post » Wto cze 24, 2014 10:30 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Czorny Miś pisze:a potem popatrzył, nie było agresji od odbicia to się odwrócił i przyszedł się ocierać o nogi :)

dom pootwierany, ale on zdecydowaie woli łazienkę i legowisko....

Bo łazienka oswojona, "jego" :ok: . No i na dworze wolności miał aż za dużo - teraz woli święty spokój :D .

Edit: na zdjęciu w linku jest Fuks, też białaczkowiec.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto cze 24, 2014 10:59 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Twoje koty piękne, zadbane :)

Czorny Miś

Post » Wto cze 24, 2014 12:51 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Czorny Miś pisze:Twoje koty piękne, zadbane :)

Dziękuję :D . Część z nich szuka domu, w tym białaczkowa Lara. Z białaczkowców Rukia jest moja (adoptowana), Fuks nas sobie wybrał i oddanie go gdziekolwiek uruchomiłoby chorobę - w wyniku tygodniowego wyjazdu, gdzie Fuks był wywieziony "do ludzi" wyszła u niego białaczka, bo wcześniej był w 100% bezobjawowy. :?

Alienor

Post » Wto cze 24, 2014 21:38 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

Kotka Milka pisze:https://www.facebook.com/FivNieTakiStrasznyJakGoMaluja
fajna stronka poczytaj

A Tymuś ma też FIVa?
Mocne :ok: . Białaczka to nie wyrok.
kicikicimiauhau

Post » Śro cze 25, 2014 4:57 Re: Tymoteusz czy białaczka przekreśli jego szanse na dom?

nie, test wykazał tylko białaczkę
ObrazekObrazek

mamaGiny

[poprzednia][następna]