Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
KotkaWodna pisze:...kurdęż, z jakiejś przyczyny wciąż czytam tytuł tego wątku jako "wszystkiego TUCZĄCEGO".....
kotkins pisze:Pstrąg piecze się szybko, ja piekę w folii, owiniętego w całości po obcięciu łba.
Są fani łbów , ale na mnie puste pstrągowe oczodoły działają depresyjnie!
Piekę w 180 stopniach. Należy wybrać raczej dużego, bo ma wtedy widoczne ości . No i jest na nim więcej mięsa - mały to kilka kęsów i owe ości właśnie.
Pstrąg to mięso suche, zazwyczaj faszeruję masłem czosnkowym i ziołami prowansalskimi, ale też często podsmażam na maśle pora i wrzucam do środka, oczywiście soląc i sypiąc pieprzem (napisałam pieprząc , alem się zreflektowała...)
Krótko piekę -tzn. po mniej więcej 30 minutach wyjmij , odwiń i sprawdź to co w środku.
Pstrąga je się fajnie bo od środka, a jak dobrze nafaszerowany to pysznie pachnie to delikatne mięso.
W każdym razie trzeba je czymś "natłuścić" solidnie od środka bo samo w sobie suche jak wiór!
Aniada pisze:Kotkinsie, dostałam tę "Policję". Małżonek stwierdził, że skoro wszyscy tak zachwalają, to on mi nabędzie. Hmm... zobaczymy zatem. Podzielę się wrażeniami.
kotkins pisze:Temat kominka mnie interesuje, proszę przybliżyć.
Masz palidełko??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 157 gości