Czy to jest miłość czy to jest....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 31, 2014 11:24 Re: Czy to jest miłość czy to jest....

No tak już niestety jest z tymi zwierzakami, umierając zabierają ze sobą część naszego serca. I tylko kolejne zwierzę jest w stanie z czasem tą dziurę zapełnić.
Wiadomości bieżące: Ernest i Dorotka prowadzą dość spokojną koegzystencję, teraz na przykład szaleją po domu, raz goni i gryzie jedno, za chwilę drugie. Czasem się oczywiście kłócą na serio ale już rozróżniam kiedy łomot jest zabawą a kiedy łomotem. Ostatnio dość ostro kotłowały się po podłodze, wyglądało to dość dramatycznie więc w ramach testu włożyłam łapę w tą kociokulę ;) wyszłam bez nawet jednego zadrapania więc to była zabawa ;) jednak nawet jak się pokłócą to łatwo jest je rozdzielić, to nie jest kłótnia na śmierć i życie. Teraz Ernest zagonił Dorotkę do łazienki i do niej śpiewa. Ale ona wyleźć nie chce bo wie że skończy się gonitwą a ona miała w planach sjestę :/ Ehhh to chłopy to mało kumate ;)

jaruda

Od: Pon gru 23, 2013 11:45

Post » Pon kwi 14, 2014 8:42 Re: Czy to jest miłość czy to jest....

Więc Dorotka została kilka tyg temu wysterylizowana i mamy spokój. Lek wet był nieco zdziwiony i po sterylce mówi do mnie że miała już powiększony jeden jajnik a przecież dostała zastrzyk niecałe 3 mies wcześniej. Obawiałam się że jej temperament nie pozwoli jej zaakceptować kubraczka pooperacyjnego, ale zaakceptowała go bez protestów. W tym czasie obawiałam się trochę zostawiać ją z kocurem, żeby jej nie gonił i by nie nadwerężała rany ale dostała od niego "fory" na ten czas i w ogóle do zabaw nie dochodziło, taki empatyczny ten mój synuś ;) Teraz za to nadrabiają i gonitwom, przepychankom nie ma końca. Czasem dochodzi do kłótni i wrzasków i warkotów. Mają obcinane regularnie pazurki i krew się nie leje. Jak już walczą na serio to dostają poduchą i jest koniec kłótni. Ale chwilę póżniej już wzajemnie wylizują sobie pycholki i jest znowu przyjaźń ;)

jaruda

Od: Pon gru 23, 2013 11:45

[poprzednia]