O KMIECIACH NIEUŻYTECZNYCH I KRNĄBRNYCH.
Czyli opowiastka o wyborach na sołtysa....
Nie ma w niej wprawdzie o zwierzątkach ale myślę, że warto upowszechnić ku przestrodze...A opowiastkę o Gryzeldzie wrzucę następnym razem

Rozpoczecie zebrania wybor komisji i przewodniczącego oraz temu podobne pierdołki. Wybrano. Przewodniczaca komisji czyta wstępne zasady. Jeżu kolczasty jak ptasie mleczko kocham laska ma twarz chorej umysłowo owcy i nie umie czytac. Czytanie protokolu : Yyyyyy , aaaaaa, eeeeeee… Yyyy wykopano row ktory eeee ma aaaaa około yyy 500 metrow yyyy i jest gleboki eeeeee. Jezu umieram …
Mam ochote kogos zastrzelic i wydaje mi się ze nie tylko ja. Pani przewodniczaca telepie się jakby Parkinsona miala, a nie, to mloda laska pewnie zapomniala wibrator wyłączyć….. Pytanie: Czy SA jakies wątpliwości?!” I patrzy przy tym na mnie. No mam wątpliwości mam ale na wszelki wypadek wpasowuje się glebiej w grzejnik coby w morde nie dostac.
Wybory członków komisji skrutacyjnej.A wybierajcie sobie wybierajcie na zdrowie byle nie mnie nie zycze sobie żeby w MOJEJ wsi ktokolwiek lżył mnie mianem członka nie ma mowy…Pani przewodniczaca zaczyna czytac nazwiska kandydatow. O japier ona czytac nie umie… Kwas jak zloto, zaczynam pokasływać dyskretnie. Wszystko zrobie tylko żeby nie wybuchnąć smiechem wszystko Panie Boze obiecuje będę dobra dla ludzi będę dokarmiac zwierzatka w lesie i w zyciu już nie będę rzucac kamieniami do golebi na rynku i nigdy wiecej nie nazwe siostry debilka tylko zrob cos niech ten telefon zadzwoni TERAZ.
Baptised in fire.
40:1 !!!!!!!!
Cud zaiste cud telefon. Rumieniac sie nieco galopuje do drzwi czujac na plecach spojrzenia kmiotkow I szepty “satanistka to satanista to com ci godała ze una ten dom kupila. Una Jasiu to jo ci godom takiej muzyki sucha ze tylko patrzec jak Szatan po wsi hulal bedzie”…Uj wam w dupe kmioty ide zapalic I pogadac, watpie czy cokolwiek mnie ominie. Piec minut słodkie rozkoszne piec minut poswiecone rozmowie z normalnym człowiekiem zakończone tekstem „trzymaj się swirze ja tez nie będę się puszczac” Za moimi plecami jeden z kmieci z baranim wyrazem twarzy. Nie wiem czy to wynik zaskoczenia czy on tak od urodzenia ma? Możliwe tutejsi od lat rozmnażają się miedzy soba…. Moze on tak wyglada przez dziedziczny alkoholizm i brak substancji azotowych w glebie?! Wuj z tym wracam na sale obrad i od progu slysze: Yyyyyy, aaaaa ,eeeeeee. Brakuje tylko okrzyku ” Tata kupa!!!!!” I jesteśmy w domu. Bosz nikt jej jeszcze nie dobil? Niech jej ktos skroci cierpienia ja naprawde mam miękkie serce…. O japier wlasnie się pokapowałam ze lasce zaniklaby umiejętność czytania gdyby jej obciął wskazujacy palec. A mowili ze ona wysoko ksztalcona.. Taaa jasne jasne pracownia polonistyczna była na strychu teraz rozumiem.
Wybory maja być tajne. I sa. „Jasiek Jasiek na kugo glosa oddajesz????” Wyczytuja wyniki. Yyyyyy, aaaa,eee, bdąg, srąg pierdąg…. To byloby smieszne gdyby nie było takie smutne serio. Jakie to szczescie ze już mogę wrócić do domu. Nie wiem kto zostal soltysem ale ponoc fachowiec ze mucha nie siada. No nie siada. Bo się brzydzi…. Idę się wódki napić bo na trzeźwo w tej wsi żyć się nie da……