Rudy śliczny Karmel w DS u Niutek :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 30, 2012 12:44 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Powodzenia, rudasie :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie wrz 30, 2012 14:27 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Ale dobre wieści :lol: Niutek, czekamy na relacje i oby Wam się żyło szczęsliwie :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie wrz 30, 2012 14:59 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Witamy, Karmelek już w domu. Obwąchał wszystko z wielką dozą nieśmialości,a teraz siedzi za łóżkiem :mrgreen: . nie naciskam, czekam aż sam wyjdzie. Moje kudłacze siedzą dziś w wolierze, więc narazie nie miały kontaktu z nowo przybyłym mieszkańcem. Poczekam do wieczora jak na siebie zareagują.
Karmel jest nieziemsko pięknym kotem :1luvu: , jest w typie orientalnym, ma lekko skośne oczęta jak u norwega no i to umaszczenie :1luvu: :1luvu: :1luvu: Na moich panelach staje się niewidoczny :mrgreen: , tak wtapia się w otoczenie :wink: . To tyle jak na początek, czekam aż wyjdzie zza łóżka :wink:

Maju,Szalony Kocie, Dzięki :1luvu:
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Nie wrz 30, 2012 15:02 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

to trzymam kciuki mocne :ok: :ok: :ok:
jak wyjdzie zobaczysz jak mruczy - nieziemsko :1luvu:

jak masz kielbaske kocia moze go przekup? :wink: uwielbia je :mrgreen:

lubi tez calowanie w czolko, mizianie po brzuszku i boczkach :oops:
Ostatnio edytowano Nie wrz 30, 2012 15:06 przez Maykaw, łącznie edytowano 1 raz

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Nie wrz 30, 2012 15:06 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

współczuję :wink: że siedzi za łóżkiem, bo pewno chciałabyś go wycałować po pięknym pysiu :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie wrz 30, 2012 17:21 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Dobra dziewczyny, mam problem. Moja kotka rzuca się na Karmelka z pazurami-dosłownie. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, a to nie jest moje pierwsze dokocenie. Co robić?
ObrazekObrazek

Niutek

Post » Nie wrz 30, 2012 17:36 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

izolowac ja, niech sie przyzwyczaja do nowego zapachu, ja po sprawdzeniu wielu srodkow zostalam przy kalm aid ....

biedny Karmiś :(

Maykaw

Post » Nie wrz 30, 2012 17:50 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Nic mu nie zrobiła, ale wyglądało okropnie :(
Odizolowalam je, ale Karmiś jest przerażony. Może Feli Way pomoże?
ObrazekObrazek

Niutek

Post » Nie wrz 30, 2012 18:05 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

u mnie feliway nie pomagal, pomogl kalm aid ale jak masz wdomu to uzyj :) ew mozna karme RC kupic - kalm

mocne :ok: :ok: :ok:
z tym ze u mnie nie tego problemu byl uzywany tylko zeby Lilith z sikaniem po koldrze uspokoic

Maykaw

Post » Nie wrz 30, 2012 18:17 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Izoluj je i nie zrazaj się- to może potrwać nawet tydzień. Stopniowo wymieniaj zapachy, zapoznawaj z pojedynczymi, bardziej pokojowymi osobnikami, dopieszczaj stado. Daj im czas :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie wrz 30, 2012 18:32 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Dzięki dziewczyny.
Karmel bedzie nocował dziś z moją najstarszą córą wjej pokoju.
Wstawię mu kuwetkę, bedzie miał swoją no i oczywiście coś do zjedzenia. Jutro zobaczymy co się będzie działo. Chłopak ogólnie zainteresowany jest wszystkim dookoła, ale kiedy widzi mojego Rudego, który ma długą sierść, natychmiast syczy. Problem w tym, że mój Rudy jest najbardziej pokojowo nastawionym kotem na świecie, a Karmelek nie rozumie tego po starciu z moją Milką. Ech, szkoda bo chłopaki jeszcze dziś dogadali by się.
ObrazekObrazek

Niutek

Post » Nie wrz 30, 2012 18:53 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

ehhh to moje larwy do nauczyly syczec chyba :roll:

Spokojnej nocy Karmisiu :1luvu: dla Ciebie i Twojego domku :mrgreen:

Neska wlasnie "atakuje" Lilith pilnujac jej pod kuweta, tez sie robi wesolo :roll: a Banshee siedzi i oglada widowisko ehhhh

Maykaw

Post » Pon paź 01, 2012 12:00 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Karmelek spał spokojnie z moją córką, oczywiście w łóżku :mrgreen:
Je bardzo ładnie, kiedy nie ma innych kotów w pobliżu bardzo chętnie bawi się.Dziś kiedy otworzyłam pokoje i koty spotkały się, niestety Milka znów zaatakowała, były krzyki, ale nic mu nie zrobiła, nawet sierść nie poleciała. Milke zamknęlam dziś w wolierze, zostawilam mojego Rudego, który bardzo chętnie zaprzyjażnił by się, ale Karmel niestety mu nie wierzy :mrgreen: Zobaczę jak pójdzie dziś z Rudym, który jest oazą spokoju i nie rozumie, dlaczego ten Mały tak na niego syczy?

Czy wątek można przenieść na KOTY?
czy nie jest to możliwe, przyznam nie orientuję się zbytnio jak to jest :wink:
Zapomniałabym, jeszcze jedno. Ktoś mi kiedyś powiedział, a może o tym czytałam, że kot, który nie miał wcześniej kontaktu z kotem długowłosym, odbiera takiego osobnika jako intruza gotowego do ataku, z racji"nastroszonej" sierści. Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale jeśli faktycznie tak jest, to może znacznie komplikować sytuację :wink:
ObrazekObrazek

Niutek

Post » Pon paź 01, 2012 13:21 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

Bo to jest kotek łóżkowy, musi mieć wygodne łozeczko, puchata i miekka kolderke i oczywiscie czlowieka ktoremu moze pomruczec :mrgreen:

moze faktycznie tak to jest z ta sierscia ale to kwestia czasu pewno zeby zobaczyl ze nie ma sie czego bac :ok: widze moja Neska nauczyla go syczec bo ona jest sykacz :roll: a wczesniej nie syczal....
mocne kciuki za udane zgranie sie stadka :ok: :ok: :ok:

Przenoszę na Koty
alix76

Maykaw

Post » Pon paź 01, 2012 14:11 Re: Rudy śliczny Karmel pojechał dziś do DS do Niutek :)

oj tak, miziak z Niego straszny :mrgreen: , bardzo ładnie dzisiaj je i bawi się :wink:
Ale Milka w wolierze, ciekawe co będzie jak ją przyniosę :roll:

dziękuję za przeniesienie wątku :wink:
ObrazekObrazek

Niutek

[poprzednia][następna]