Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 23, 2012 20:17 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

No to skoro już przy dzieciach jesteśmy ..
Moi 2 mali chłopcy ^^ http://www.flickr.com/photos/lilusia/78 ... /lightbox/

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw sie 23, 2012 20:22 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Lilka Mrau pisze:No to skoro już przy dzieciach jesteśmy ..
Moi 2 mali chłopcy ^^ http://www.flickr.com/photos/lilusia/78 ... /lightbox/

Dla Twojego syna takie małe kociątko to musi być hit. :) Szczęściarz, ja musiałam czekać do osiemnastki, żeby przekonać rodziców do tego, że jestem wystarczająco dorosła na kota - za to jak byłam w pierwszej klasie podstawówki i zachciałam psa to nie mieli takich obiekcji. :twisted:
Złosiej rośnie jak na drożdżach, to fajnie, że będzie dorastał razem z Twoim dzieckiem - zafundowałaś sobie małe domowe przedszkole na najbliższe lata. :wink:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw sie 23, 2012 20:26 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Jej!! ale Złosiej jest puchaty :1luvu: :1luvu: a synek przystojniacha :D
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Czw sie 23, 2012 20:41 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

solarieMAciej właśnie idzie do 1 klasy:)
Ale co do kotka bo mamusia cieszy sie dużo bardziej .Mój synek ma delikatna skóre i ciagle słysze " maamoooo zrób coś żeby Złosiej mnie nie drapał i nie gryzł" .." mamoo zabierz Złosieja bo chce jeszcze spac" lub" mamooo Złoś nie daje mi zasnąć" " mamoo potrzebuje plaster bo mam zadrapanieeee" itd itp xD
A kociak rośnie faktycznie szybciutko, kiedy go wzielismy wazyl 850g ,a po 2 tyg juz 1,100 ,chłopczyk lubi zjeść ^^ciagle glodny , budzi sie je ..pobawi sie chwilke idzie cos zjesc , kladzie sie spac, budzi sie idzie jeść^^
Kurde ale fajnie miec takiego stworka w domu , jakos tak przytulniej :)
KubaTSTobaj chlopcy dziekuja za komplementy :)
U Złosia chyba objawiaja sie cechy puchatych rodzicow ^^ Matka pol syberyjski , ojciec prawdopodobnie brytyjski ale nie ejstem pewna na 100% , jakos tak sie w nim zakochalam ze nie mialo to dla mnie znaczenia:P

Lilka Mrau

Post » Czw sie 23, 2012 20:50 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Lilka Mrau pisze:Kurde ale fajnie miec takiego stworka w domu , jakos tak przytulniej :)

Jest nawet takie powiedzenie, że "dom bez kota to tylko mieszkanie" i ja się z tym stwierdzeniem w pełni zgadzam. :D Teraz sobie nie wyobrażam nie mieć w domu Malagity, nawet moi rodzice co i rusz zagadują, że "teraz jak się już człowiek przyzwyczaił to ciężko sobie wyobrazić jak się żyło bez tego futrzaka". :wink:
Atmosfera domowa zdecydowanie wiele zyskuje na jego obecności, wszyscy wydają się spokojniejsi i szczęśliwsi jak słyszą jego mruczenie. :kotek:

solarie

Post » Czw sie 23, 2012 20:55 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

solarie pisze:
Lilka Mrau pisze:Kurde ale fajnie miec takiego stworka w domu , jakos tak przytulniej :)

Jest nawet takie powiedzenie, że "dom bez kota to tylko mieszkanie" i ja się z tym stwierdzeniem w pełni zgadzam. :D Teraz sobie nie wyobrażam nie mieć w domu Malagity, nawet moi rodzice co i rusz zagadują, że "teraz jak się już człowiek przyzwyczaił to ciężko sobie wyobrazić jak się żyło bez tego futrzaka". :wink:
Atmosfera domowa zdecydowanie wiele zyskuje na jego obecności, wszyscy wydają się spokojniejsi i szczęśliwsi jak słyszą jego mruczenie. :kotek:

No u nas narazie to przede wszystkim uciekanie przed zebami i pazurami, wyganianie go z miejsc w ktorych nie powinno go byc, i szukanie go kiedy gdzies sie dobrze schowa , chodze po domu i jak glupia cmokam i wolam i gadam glupim glosikiem zeby pasudnik przyszedl a ten nie raczy nawet glowy wychylic zeby zobaczyc o co mi chodzi ^^Ale kociak oduczyl mnie spania do pozna kiedy mam okazje , teraz jest " miaauuuu wstawaajjj, jesscc nakarmmmm mnieeee , koot jest gloodnyyy, miaauuuuuu, chcialas kota masz mnie daj jesscccc" i gryzienie w co sie da jakbym nie wstala wystarczajaco szybko :P

Lilka Mrau

Post » Czw sie 23, 2012 21:00 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Spanie do późna, oj tak - Malagito wyznaje zasadę, że jeśli budzik nie zadziała, na pewno zrobią to jego zęby wbite w moje wystające spod kołdry stopy - działa otrzeźwiająco jak kubeł lodowatej wody i on o tym doskonale wie, kochany kiciuś. :twisted:
Zresztą on tego nie robi dlatego, że jest głodny - moja mama zawsze wstaje o wiele wcześniej niż ja i podaje mu pierwszy posiłek - jemu się po prostu nudzi siedzenie samemu w zaciemnionym pokoju, więc daje mi o tym boleśnie znać. :roll:

solarie

Post » Czw sie 23, 2012 21:04 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Zabane jest to ze jak moj małżon wstaje do pracy to kocie nie domaga sie jedzonka od niego , on chce od panci i tyle!

Lilka Mrau

Post » Czw sie 23, 2012 21:17 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Ja zawszę zachodzę w głowę, jak to jest możliwe, że Bilon wie kiedy mam wstać i albo się na mnie gapi, aż nie otworzę oczu albo zaczyna miauczeć na 5 minut przed budzikiem, żebym nie zaspała. W weekendy śpią, aż sama nie wstanę... Teraz też w wakacje są grzeczne, jak TŻ ma II zmianę to mnie nie budzą, jak ma I zmianę i wstaję o 4.50 coby go wyprawić do pracy koty są zawsze na nogach zanim wstanę :twisted: :twisted:
Teraz za to siedzą oba i śpią, no Hanka właśnie robi rundkę po mieszkaniu, ale zaczynają się bawić dopiero, jak "Panciu" wraca z pracy, czyli za jakąś godzinę i są szaleńcze gonitwy do 2 w nocy :twisted: :D

Ułatwiłam sobie poszukiwania kotów poprzez nauczenie ich przychodzenia na dźwięk grzechoczących smakołyków :D Działa!! i jeszcze piątkę przybijają, żeby dostać "coś dobrego" 8)
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Czw sie 23, 2012 21:21 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Hhii Mój Złoś jak jest śpiący i go myziam to czasem wyciaga przednie lapki do całusków , a ja uwielbiam te jego różowe poduszeczki na łapkach , i czasem jak tak zaliczy seryjke buziaczkow łapkowych to wyciaga ten zaspany pysio i lize mnie w nos:P Ale jak mu cos nie pasuje to nieraz rzuca sie z tymi pazurami i diabelskim miauczo-pisko-warknieciem

Lilka Mrau

Post » Czw sie 23, 2012 22:23 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

sikne sobie, i o fotke sie dopraszam :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw sie 23, 2012 22:30 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Kociara82 pisze:sikne sobie, i o fotke sie dopraszam :)

Nie wychodzi mi zamieszczanie fotek wiec tu jest cala galeria foteczek ^^ http://www.flickr.com/photos/lilusia/se ... 832029474/

Lilka Mrau

Post » Czw sie 23, 2012 22:32 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

http://www.flickr.com/photos/lilusia/77 ... otostream/ ale slodka kocia dzidzia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

http://www.flickr.com/photos/lilusia/77 ... otostream/ padlam :1luvu: :1luvu: :1luvu:

http://www.flickr.com/photos/lilusia/77 ... otostream/ ladne oczy masz, komu je dasz?... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

http://www.flickr.com/photos/lilusia/76 ... otostream/ rozbroila mnie ta minka, wycaluj tego slodkiego pysia ode mnie :*:*:*:*:*:*:*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw sie 23, 2012 22:44 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Kociara82 pisze:http://www.flickr.com/photos/lilusia/7781314646/in/photostream/ ale slodka kocia dzidzia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:) tia spiacy jest taki slodki i grzeczny:P ale posciel nosi slady ostrych walk^^

Obiecuje wycalować^^ tylko jak bedzie spokojniejszy bo teraz grozi to pazurami na twarzy, ksiaze sie wyspal i pokazuje rogi^^
Pora spać do juterka wszystkim
Obrazek

Lilka Mrau

Post » Pt sie 24, 2012 10:13 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Kiedyś miałam budzik z dobudzaczem. Kiedy zadzwonił i go klepnęłam na dzwonienie za chwilkę, mój Psotuś [*], wtedy kilkumiesięczny, wskakiwał do łóżka i lizał mi ucho - widocznie trzeba je umyć, skoro Pańcia budzika nie słyszy...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]