miaukotkowo, wszystkie kolory życia z kotami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2012 14:01 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

w ich pierwszą rocznicę zrobię podsumowanie i porównanie jak było rok temu a jak teraz...wtedy będzie widać postępy :mrgreen:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Wto sie 07, 2012 14:02 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

dinzoo pisze:w ich pierwszą rocznicę zrobię podsumowanie i porównanie jak było rok temu a jak teraz...wtedy będzie widać postępy :mrgreen:

:ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sie 07, 2012 14:03 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

dinzoo pisze:w ich pierwszą rocznicę zrobię podsumowanie i porównanie jak było rok temu a jak teraz...wtedy będzie widać postępy :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto sie 07, 2012 14:41 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Hejka Ania :D Na blogu czytałam o nalocie os.Dobrze że okno zabezpieczyłaś :ok: Ja w zeszłym roku miałam kilkanaście pasiastych w nocy.Musiało być gdzieć tu gniazdo.W tym roku jest spokój.Fajnie się czyta to co piszesz o Olku :kotek: :1luvu: Będzie dobrze jestem pewna,a Olek będzie słodki jak Lesio :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sie 07, 2012 16:34 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

wróciliśmy od weta...Oluś miał wyciskane sioo bo pęcherz był pełny :cry: dostaliśmy ziołowy syropek Stresol do podawania dwa razy dziennie po 0,5ml :? po powrocie Olo zjadł ładną porcję mokrego i poprawił chrupkami, dostał nową kuwetę i drobniutki żwirek :| zobaczymy może to pomoże :ok: , wetka stwierdziła, że to ze stresu przetrzymuje sioo, koło czternastego mam go odrobaczyć (milbemaxem, bo tym odrobaczamy moje kotki), tabletkę już dostałam i podam sama a około 1go września powtórka szczepienia, wszyscy w klinice zachwyceni urodą Olusia i charakterem (grzeczny, miziasty) a na facebooku robi furorę :1luvu:

dinzoo

Post » Wto sie 07, 2012 16:37 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h42hv][img]http://tiny.pl/h42mk[/img][/url]

zobacz teraz
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto sie 07, 2012 16:58 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Musi być dobrze :ok: Kiedyś ktoś mi powiedział że to wrażliwe koty,choć nie wyglądają.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sie 07, 2012 17:03 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

dinzoo pisze:wróciliśmy od weta...Oluś miał wyciskane sioo bo pęcherz był pełny :cry: dostaliśmy ziołowy syropek Stresol do podawania dwa razy dziennie po 0,5ml :? po powrocie Olo zjadł ładną porcję mokrego i poprawił chrupkami, dostał nową kuwetę i drobniutki żwirek :| zobaczymy może to pomoże :ok: , wetka stwierdziła, że to ze stresu przetrzymuje sioo, koło czternastego mam go odrobaczyć (milbemaxem, bo tym odrobaczamy moje kotki), tabletkę już dostałam i podam sama a około 1go września powtórka szczepienia, wszyscy w klinice zachwyceni urodą Olusia i charakterem (grzeczny, miziasty) a na facebooku robi furorę :1luvu:

O matko moja 8O

Jaki żwirek masz w kuwecie? My uzywamy Benka zbrylającego. Czy on ma blisko do kuwety, może ją namierzyć bez stresu że inne koty go zaatakują?
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto sie 07, 2012 17:31 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

vailet pisze: koło czternastego mam go odrobaczyć (milbemaxem, bo tym odrobaczamy moje kotki), tabletkę już dostałam i podam sama a około 1go września powtórka szczepienia, wszyscy w klinice zachwyceni urodą Olusia i charakterem (grzeczny, miziasty) a na facebooku robi furorę :1luvu:

Ania, nie chcę podważać kompetencji Twojego weta, ale uważam, że doszczepienie za miesiąc, tak jak ma wpisane w książeczce, jest konieczne i bezdyskusyjne. Ale z odrobaczeniem trzeba poczekać przynajmniej do listopada. On byl już dwa razy odrobaczany. Oli jest jeszcze mały i taka mieszanka, trzecie odrobaczenie i szczepionka w tak krotkim odstępie czasie będzie dla niego zabójcza :evil:
Jeśli mial jakieś życie wewnętrzne, zostało ono zabite tymi dwoma odrobaczeniami. Weci nie wzieli pod uwagę, że to nie jest kot z podwórka ktory ma masę robali, akot z hodowli w której wszystkie koty sa systematycznie odrobaczane. .
To trzecie odrobaczenie przyniesie wiecej problemów niz pożytku.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Wto sie 07, 2012 17:36 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Szura-najmysi mama pisze:Jeśli mial jakieś życie wewnętrzne, zostało ono zabite tymi dwoma odrobaczeniami. Weci nie wzieli pod uwagę, że to nie jest kot z podwórka ktory ma masę robali, akot z hodowli w której wszystkie koty sa systematycznie odrobaczane. .

oczywiście przedyskutuję to jeszcze raz z wetką, żwirek ma już teraz tego benka i dwie kuwety w łazience poza tym ja się z nim w tej łazience co jakiś czas zamykam żeby się pobawić, nakarmić i sama go do kuwetki wkładam...może kuwetę było czuć moimi pomimo mycia więc dostał nową :oops:

zapraszam na fotorelację na bloga
http://miaukotki.blogspot.com/2012/08/p ... html#links

dinzoo

Post » Wto sie 07, 2012 17:40 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Ewa się zdenerwowała.To nie mój cytat.My młode koty odrobaczamy vethmintem w zawiesinie i niczym innym.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sie 07, 2012 17:44 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

dlatego piszę wszystko tutaj na wątku, sugestie mile widziane, przecież gdym nie chciała pomocy to nic bym nie pisała

dinzoo

Post » Wto sie 07, 2012 17:56 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Ja nie zdenerwowałam na Anie, tylko na wetów. Czytali książeczkę zdrowia?
Bo jak mlody kot to trzeba go odrobaczyć. Trzeba, ale jesli był dwa razy odrobaczany , a przed nim trzecie szczepienie to po co obciążać mlody organizm jeszcze jednym odrobaczeniem.?!

Oli i Ania jeszcze u nas :D

Obrazek
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Wto sie 07, 2012 18:02 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Tak Ewa, wiem ze na wetów jesteś zła.U nas jest tak samo.Zalecają 3 razy odrobaczanie,a ja raz odrobaczyłam i zrobiłam badanie na pasozyty.Po co osłabiać kota.Uważam że nie powinni weci porównywać kota z czystej domowej hodowli do kota z podwórka.To chore.Powtarzam badanie parazytologiczne co 3 miesiące.Nic nie daję bo sama się kiedyś odrobaczałam to wiem jak się czułam.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sie 07, 2012 18:10 Re: jeszcze więcej kolorów życia z kotami cz.III

Obejrzałam zdjątka na blogu :P Olek wygląda cudnie i jest zaciekawiony wszystkim :kotek: :1luvu: Ma prawo jeszcze być w stresie.Nie minęła nawet doba od jego pobytu w domku.Fajny rudzielec :P Będzie dobrze bo Ania ma duże mieszkanie co jest plusem dla nowego domownika :)
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]